×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проектът за крепостта „Маркели” край Карнобат стартира, опозицията, която го бойкотира, клекна


Проектът за крепостта „Маркели” край Карнобат стартира, опозицията, която го бойкотира, клекна
Димо Момчилов обяснява от трибуната предимствата на "Маркели" и как може да се превърне в атракцията на Карнобат, Атанас Атанасов (вдясно на преден план) малко преди това гласува "въздържал се"
30 Ноември 2011, Сряда, 18:24 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Най-после 4 общински съветници се вразумиха, за да може историческата местност да се превърне в туристическата емблема на общината

Проектът за превръщането на историческата местност „Маркели” край Карнобат в туристическата емблема на общината, най-после ще може да стартира. След неистови усилия близо 2 години, общинските съветници довършиха процедурата, за да започне работата по проекта, чиято стойност е в размер на 3 млн. 200 хил. лева. Това стана възможно след сесия на местния парламент днес, на която общинските съветници от опозицията в Карнобат  най-после се вразумиха и също гласуваха „за”, макар и на инат. Така от присъстващите в залата 19 общински съветници 19 подкрепиха предложението на кмета Георги Димитров, което прави възможно работата по проекта.
Повод за дълги разправии в заседателната зала всъщност стана необходимостта 400 декара общинска земя, която в момента е пасища и бурени, да бъде прехвърлена като дарение на държавата в лицето на Министерството на културата. Според ръководителя на проекта „Маркели” доц. Д-р Димо Момчилов това е изискване, което се прилага за всички обекти с археологически ценности. „Общината трябва да предостави имота на държавата и после, след като проектът се реализира Министерството да го даде за стопанисване обратно на Карнобат. Така приходите като такси, билетчета от вход и паркинг ще остават в самия обект, който е на територията на общината”, обясни Момчилов.

Всъщност крепостта „Маркели” е надеждата на Карнобат да блесне в културния и исторически туризъм. С разработения за целта проект Общината се е класирала на пето място в класация, в която са участвали 23 обекта като изпреварва дори от старата българска столица Преслав. От общата стойност 3 млн. 200 хил. лева едва 15% са предвидени като финансиране от общината.

Въпреки всичките плюсове обаче днес за малко този проект отново щеше да бъде блокиран. Опозицията категорично отказа първоначално да го подкрепи, въпреки сериозната опасност да бъде изпусната възможността парите да бъдат вложени в историческата местност. Кметът Георги Димитров неколкократно обясни, че тази сесия е последната възможност за реализация на проекта, тъй като се изпускат срокове. Скоро общината ще започне работа по проект за воден цикъл, а до тогава е предвидила време именно за няколко обекти сред които ремонта на градския център и утвърждаването на „Маркели” като историческа забележителност. „Няколко поредни пъти входирам тази докладна в Общинския съвет, но за да бъде приета трябва мнозинство от ¾. Това е последния път, който ви я предлагам, но ако не я одобрите и този път - ще изпуснем парите”, каза градоначалникът. Въпреки това при последвалото поименно гласуване 4 съветници, сред които  екскметът на Карнобат Атанас Атанасов, заедно с бившата си заместничка Стефка Вълева. Резлутатът беше 13 „за” срещу 4 „въздържал” се, което отново не даваше зелена светлина на проекта и предсказваше провала му.

От БСП поискаха 10 минутна почивка, в която да се опитат да направят за пореден път опит да склонят опозицията и да я убедят, че парите не трябва да се отклоняват. Атанас Атанасов и Стефка Вълева се опитаха да правят странни обяснения от микрофона , че не били „против”,  но така и не стана ясно тогава защо не гласуват „за”. Най-накрая все пак склониха да се присъединят към колегите си, за да може проектът „Маркели” да бъде реализиран.


В категории: Карнобат


Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 0
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
14
Коментара по темата
14.
do karnobqtski
15.12.2011 14:53:41
6
5
da ama na boiko nesamo sprqli kintite ami na besepe sprqha evro parite taiche ne pi6i dane zaspi6 gh. otvorko tesi var6eti di belq rabotata ami oniq kakvo praveha s kyfarchetata a maslarova i mn drygi q neme karai da govorq che 6tetise zavie svqt
13.
до kik
12.12.2011 08:55:05
0
11
Кой е комумист както пишете според вас? Той Атанасов беше само до 1989, докато го издигнаха за подполковник на поделението, после никакъв не е бил. Два мандата социалистите го издигаха и избираха и след това за благодарност се явява вече два пъти на избори срещу тях, но не успява.
12.
Натали
10.12.2011 21:37:59
0
8
ревизия в карнобат на общтина и общинската фирма
11.
аз
07.12.2011 05:11:44
1
3
Беше ,беше и къде ли още не е бил.
10.
kik
06.12.2011 12:21:27
0
6
Голям майтап сте, карнобатлии - комсомолец и комумист се борят за кмет, комсомолец избрахте пак. А за В.Колев....мак само в БСП не е бил, но не съм сигурен.
9.
карнобатски
06.12.2011 09:12:52
1
9
Как да няма опозиция - 4 на Атанасов и 2 на Бомбала. Ти от миналия век ли си? Не си разбрал, че комунистите са в малките партии, а БСП е социалистическа партия. Стига със старите си приказки за комунистите. Видяхте ли докъде доведоха страната герберите начело с Бойко ,Цв.Цв. и Дянков- до фалит. Ограбиха парите на народа. Не само тракторите трябва да влязат в София, а целия народ и да ги изритаме. Този Дянков да си върви в Америката при жена си и американчетата си.Голям смях - бат Бойко футболист на годината, казаха че догодина ще бъде избран и за гимнастичка на годината...ха ха ха ха
8.
глупости
04.12.2011 17:02:43
4
3
Че то няма опозиция в Общинския съвет! Всички целуват ръцете, краката и други части на комунистите, само и само да вземат парче от баницата. Глупаци - не разбраха ли, че комунист никога не дели с друг човек!!!
7.
007
01.12.2011 23:16:46
1
20
atanasov i banbala nemoite spasi grq e malqk i nese prechi ami glasyvai s race i kraka che danete izostavqt ,golem sme6niksibe
6.
Бургаски бас
01.12.2011 11:52:18
2
0
Бравос! Само си оправете текста-два пъти " за да"
5.
съветник
01.12.2011 10:57:22
1
2
Кои са 6-мата след като М.Димова я нямаше.Не се увличай толкова много и ние сме учили аритметика.За оптимизацията е виновен министър Дянков, а общинските съветници от ГЕРБ мълчаха.
4.
поражение
01.12.2011 09:41:50
0
5
Да, на всички стана ясно, че групата на Атанас и тази на Бомбала ще бъдат винаги против всичко в Общинския съвет. Затова при първото гласуване 6-мата бяха против. А колко го въртя, увърта, смята числа по точката за структурата, не го ли разбираше или се правеше че не разбира, та се налага кмета Димитров два пъти да му обеснява. На всяка сесия ще има щоу от негова страна. Ами то поражението вече е два пъти, как да го преглътне...
3.
учителка
01.12.2011 07:55:48
8
0
Пиши на кирилица ,макар, че не пишеш граматически правилно!
2.
007
30.11.2011 22:58:36
0
12
te trebva horata da chakat atanasov i valeva che daim schypqt glavite toq ne6tasnik varvi sre6to grqdq vsichko se pravi za ob6tinata ne razbira6libe ovca takava ama ima konpetentni hora hoito naistena 6teti dadqt krivaka da znae6 ,vola kato rovi hvarga prastasi na garbq taiche ymnata vnimavai kakvo pravi6
1.
коментар
30.11.2011 22:34:57
0
7
Ясно е,че Атанас и Стефка ще са против всички решения,които са в полза на общината.Бившият командир на полк още не може да преглътне огромното си поражение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори