×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 2200 са вече жертвите на войната в Израел, министър се зарече да ликвидира "Хамас"


Над 2200 са вече жертвите на войната в Израел, министър се зарече да ликвидира "Хамас"
Израел продължава да нанася интензивни удари срещу ивицата Газа
12 Октомври 2023, Четвъртък, 08:47 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Газа е изправена пред хуманитарна криза

Жертвите и от двете стани на конфликта между Израел и „Хамас“ са вече над 2200, съобщава БНТ. 

В плен на палестинската групировка остават най-малко 150 израелски заложници. Израел продължава да нанася интензивни удари срещу ивицата Газа, където от днес над 2 милиона и 300 хиляди души са изправени пред хуманитарна криза.

Единствената електроцентрала в Газа спря работа заради недостиг на гориво. Палестинската територия вече е без ток. Това парализира всички хуманитарни институции включително болниците, които работят при полеви условия. Електроцентралата беше единственият източник на електроенергия за Газа откакто Израел блокира напълно ивицата под контрола на “Хамас”.

В състояние на пълна обсада 2 300 000 палестинци са без питейна вода и достъп до храна. Израелските сили предупредиха жураналистите да напуснат анклава. В резултат на интензивните бомбардировки, по данни на ООН най-малко 180 хиляди жители на Газа са останали без дом. Много палестинци прекараха изминалата нощ в училище, превърнато в убежище.

Израел се готви за сухопътно настъпление в палестинската територия. Над 360 000 са мобилизираните резервисти, а към страната се стичат все повече израелци от чужбина.

Военното крило на „Хамас” пък снощи съобщи за удар срещу летище "Бен Гурион" в Тел Авив. 

Междуврменно израелският премиер Бенямин Нетаняху състави кризисно правителство, което ще ръководи войната с "Хамас", а неговият министър на отбраната се зарече да изличи палестинската въоръжена групировка "от лицето на земята" заради смъртоносното й нападение срещу Израел през уикенда, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

В общо изявление Нетаняху и бившият министър на отбраната и лидер на центристката опозиционна партия Бени Ганц заявиха, че са се споразумели да сформират извънредно правителство, включващо тях двамата и настоящия министър на отбраната Йоав Галант.

По-късно Нетаняху каза в телевизионно изявление, че те са загърбили разногласията си, "тъй като на карта е заложена съдбата на държавата".

"Сражаваме се с жесток враг, по-лош от ИДИЛ, каза Нетаняху, застанал редом с Ганц и Галант, сравнявайки нападението на "Хамас" със зверските убийства, извършени от групировката "Ислямска държава".

"Ще изтрием това нещо, наречено "Хамас", ИДИЛ-Газа, от лицето на земята. То ще престане да съществува", заяви Галант.

Сега е време да се обединим и да победим, каза бившият министър Ганц. "Има време за мир и време за война. Сега е време за война", допълни той.

Докато воюва с "Хамас" в Газа, кризисното правителство няма да приема никакви несвързани с извънредните му функции политики или закони, изтъкнаха в общото си изявление Нетаняху и Ганц.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган започна преговорен процес с "Хамас", за да постигне освобождаването на отвлечените от ислямистката групировка заложници, каза за Франс прес турски официален източник, цитиран от БТА.

"Те преговарят за освобождаването на заложниците по нареждане на (президента) Ердоган", заяви източникът, потвърждавайки информация на частната телевизия "Хабертюрк".

Новината, че Турция води преговори във връзка с цивилните, пленени от палестинската групировка "Хамас" след нападението й срещу Израел през уикенда, предаде и Ройтерс, като се позова на висш турски служител, пожелал да запази анонимност. Източникът е казал, че преговорите се водят от съответните институции на Турция по нареждане на президента Ердоган, но не е съобщил подробности.




8
Коментара по темата
8.
!!!
12.10.2023 12:12:49
1
2
Пълзящи влечуги, свърши вашето време!!!
7.
Svako
12.10.2023 11:52:34
0
6
Първо главните чалми .С Мохамед Абу Шамала /снощи/ , пратените в рая стават 5 ,а още сме на загрявката, дето се вика.
Да не забравяме и комодорът на флота на Хамас - още в началото ШАБАК му осигури олинклузив, вече трети ден му се оправя маникюрът. Викат че бил бъбрив и споделя от сърце !
6.
И кой викаш е виноеен?
12.10.2023 10:13:08
1
2
Ти знаеш ли че съм бил окръжен шампион в определен спорт и после участник на републикански първенства, но винаги губех, защото и аз като роспийската армия, не исках да спечеля, обаче ако исках можех да стана републикански, европейски, световен и олимпийски, но не исках.
Така че да знаеш че мойта роспия избяга от Киевска, Черниговска и Сумска области,Херсон, Змийний, Лиман, Балаклея, защото нападна Украйна не за да я победи,демилитаризира, денацифицира, да смени "режима" в Киев и т. н а я нападна, защото не иска да я побеждава. Те даже не искат да я сриват, само малко миналата година от октомври до март, цяла зима кремлевската психушка и ние пациентите и се пенихме как укрите ще погинат от студ, глад, без ток, вода, заради руските удари с ракети и дронове, а после пак започнахме дежурната биполярка че роспия, ако искаше.. обаче не иска хахаха.
Русороб и логика
Домус и лична хигиена
Домус от "турски" май че е свиня.
Някои белези на потомствената простотия имат сходство с потомствената русоробшизофрения.
Хамаз ако искаха, щеше да превземът Израел, обаче не искат. Хахахаха
Кой е по-изпростял отбталибаншъна?
Как кой?
РусофилистийскатаибрикАмеба!
5.
XX
12.10.2023 09:51:21
13
8
Решават си проблемите както те си знаят.
Въпросът е защо България помага на израелски граждани с пари от бюджета.
4.
До 1
12.10.2023 09:47:20
4
1
Fuck off шовенист.
Хакам ти го в човката
3.
Сь
12.10.2023 09:34:45
16
8
ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИСТИ
2.
И кой викаш е виновен?
12.10.2023 09:29:51
4
12
Какъв Путин те гони бре аланколу? Тези 2,3 млн души са оставени без ток, вода и хуманитарна помощ от Израел. По принцип така се води война. Както виждаш няма нищо общо с войната в Украйна, в която украинци даже били напълнили някакъв плаж и т.н.
1.
Хуманист от 21 век
12.10.2023 09:13:23
15
8
Над 2.3 млн души без вода, ток и храна подложени на безогледни бомбардировки.
Докога света и Международният Наказателен Съд в Хага ще търпи зверствата на ПУТИН ?
Смелите журналисти от цял свят и бТв и Нова тв, осветяват зверствата на Кремълският кръволок.
Да изтребваш безогледно хора през 21 век, ние Западната цивилизация няма да допуснем.
Затжва от днес ТРИ самолетоносача, 2 щатски и един британски ще охраняват спокойното небе да израелските мирни бомбардировки над Газа.

Ех, Хага.
Ех, ООН.
Ех, НАТО ( вчера заявиха, че бомбардировките, силата използвана от Израел е "съразмерна".)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори