×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Белев, Сандов и сие искат от ЕК да накаже България и да замрази десетки милиони евро


Белев, Сандов и сие искат от ЕК да накаже България и да замрази десетки милиони евро
Най-голямата съпротива е срещу изграждането на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле
10 Октомври 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Еколозите негодуват, че парламентът още не е приел Закона за биоразнообразието, страдат бобри и лалугери

Видни еколози, сред които Тома Белев, бивш заместник министър на околната среда и водите, Александър Дунчев, бивш депутат от „Продължаваме промяната“ и Борислав Сандов – бивш вицепремиер по климата и министър на околната среда и водите, са поискали от ЕК да наложи санкции на България.

Исканията са отправени на среща между зелени неправителствени организации и представители на Главна дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия. Тя се е провела преди няколко дни в сградата на ЕК в София.

От страна на еколозите са участвали активистите на „Зелено движение“, част от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, както и още няколко членове на неправителствени организации. Всичките участници са членове и на организацията „Зелени закони“, съобщава Еко новини.

Еколозите са настояли Комисията да продължи съществуващите наказателни процедури срещу България, защото страната ни, според  тях, не изпълнява екологичните директиви на Европейския съюз.

Те са поискали още ЕК да спре изплащането на втория транш от парите по Плана за възстановяване и устойчивост, защото парламентът не е променил Закона за биоразнообразието.

Зелените призовали ЕК да ревизира жалбите на наши неправителствени организации и да стартира по тях още наказателни процедури срещу България.

Недоволството на зелените е насочено основно срещу няколко решения на Министерство на околната среда и водите. Те не са доволни че МОСВ е одобрило Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) за довършването на АМ "Струма" през Кресненското дефиле, както и подробните цели за защита на животинските и растителни видове по трасето, където тя ще се строи. Нещо, което отпушва строителството на магистралата /В послените си дни като министър Борислав Сандов спря проекта/.

Зелените са докладвали пред представителите на ЕК, че МОСВ е разрешило селскостопански животни да пасат в Националните паркове и так е нарушило европейски директиви. Затова ЕК трябва да образува наказателна процедура, за което зелените са готови да предоставят допълнителна информация.

Еколозите смятат, че в България не се защитават достатъчно лалугерите и бобрите и затова страната ни също трябва да бъде санкционирана. Тук е важно да се каже, че Тома Белев и неговите приближени през 2009 г. взимат половин милион лева, за да развъждат лалугери.

Зелените недоволстват пред ЕК, че държавата разрешава на собствениците на земеделски земи да ги прочистват от саморасли храсталаци и дървета. Според тях за тази дейност трябва да се извършва Екологична оценка или ОВОС /повечето от фирмите, които изготвят оценките, са на зелени активисти/.

Зелените са поискали от ЕК спиране на няколко проекта, сред които: строителство на фотоволтаичен парк близо до Поморие и блокиране на изграждането на няколко туристически обекта по Южното Черноморие.

След влизането на България в Европейския съюз, зелените са подавали жалби и водили дела срещу 7-ми реактор на АЕЦ Козлодуй, Завода за отпадъци в София, столичното метро. От години те искат спиране на работата и затваряне на всички ТЕЦ-ове в страната .


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
Мишо
11.10.2023 11:20:10
0
0
Белев и Сандов - предатели!
15.
ТБС
10.10.2023 22:50:20
0
2
Тези двамата са за затвора. Една време по чл.1 ги оправяха много бързо, сега ще чакаме съдбата или нещо друго да ги прекрати.
14.
XX
10.10.2023 20:44:38
0
2
Правилно! По-добре да ги дадат на Украйна или Израел!
13.
Мдаа
10.10.2023 19:28:25
0
10
Да се разходят до Израел Томито и Сандов и да се скарат на арабите , дето замърсяват околната среда.
Хвърлят боклуци по евреи, не спазват международни закони, нарушава се биоразнообразието. Предизвикват пожари , разрушават сгради , съоръжения за отдих, спорт и туризъм.
12.
Zizi
10.10.2023 19:23:01
2
11
Тези “зелени” нехранимайковци не са извадили и 1 лев от собствения си джоб, за да съградят нещо и да осмислят безсмисления си живот. Само за “усвояване” на европейски средства ги бива, т.е. на чужди пари. Бог да пази природата от природозащитници като тях!
11.
КАК Е ВЪЗМОЖНО
10.10.2023 19:22:16
2
12
Такива изроди да са били н управлението на България. Това са жалки измесяри,на които им плащат пари корпорации,които имат интерес у нас да не се развива зимен туризъм . От друга страна тези зелени престъпници умело рекетират държавата в свой личен интерес. Когато и да ги затрият ще е закъсняло действие.
10.
Гошо,момче лошо,ПиПетка се
10.10.2023 19:12:29
2
19
Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)”
Зелените играят срещу собственото си правителство -поискаха от ЕК нови наказателни процедури срещу България!
От над 15 години, след влизането на България в Европейския
съюз, зелените не са спрели да изпращат доноси в Брюксел срещу всички
значими публични, общински и частни проекти.
Еколозите са подавали жалби и водили дела срещу 7 реактор на АЕЦ
Козлодуй, завода за отпадъци в София, столичното метро. От години искат
спиране работата и затваряне на всички ТЕЦ-ове в страната.
Зелените саботират довършването на АМ Струма, изграждането на тунелите
Шипка и Петрохан. За да спре тунела под Шипка, Тома Белев го вкарал в
резерват.
9.
Гошо
10.10.2023 19:01:24
25
8
Мизерници сме и такива ще си останем. Хем искаме да ядем чиста храна, хем да си осерем природата. Хем искаме да дишаме чист въздух, ама да не затваряме ТЕЦ-ове. Хем искаме да живеем чисто, ама да си хвърляме боклуците където ни е кеф.
Флагман активно се включва в пропагандата срещу опазването на Българската природа вече повече от 10 години. Тези хора, които цитирате не искат нищо повече от това да се спазват законите, да не се презастроява черноморието, да не се секат безразборно горите и да не се избиват животни. Те предупреждават вече повече от 15 години и повечето неща се случиха - наводненията, пожарите...
8.
.....
10.10.2023 18:52:01
1
27
Зелената мафия от разред гризачи, без ранг ръкоперки , лалугери , на хранилката по проекти и програми от ЕС.
Искат да унищожат индустрията, ще затварят мини, производства , какво им пука за тези хора, че ще останат без работа , нали им е пълна гушата.
А не трябва ли Кьовеши да провери дали са използвани средствата от Сандов и сие ,които са взели по предназначение?
7.
дебили бургас
10.10.2023 18:49:33
7
23
Няма да пиш5ете против червения лайномет РРадев!
6.
До номер 1.
10.10.2023 18:40:51
4
18
Заключени са защото всички МНОГО ХАРЕСВАТ МУНЧО . И затова всяко мнение или е " не по темата " или е заключено.
5.
Аз
10.10.2023 18:39:33
2
30
Абе Сандов, абе Белев и цялото ви сие, той народът ни гине, вие лалугери гледате. Те където и да са ще си ровнат дупка в земята и ще си продължат рода. Ние да му мислим, че заради такива хиени като вас дето гледат да напълнят джобовете си младите хора нямат бъдеще и деца. Ще ви се затрие родът заедно с лалугерите, щом те са ви по-мили от хората. Стига де, омръзнахте и на тези дето в началото ви поддържаха.
4.
1
10.10.2023 18:14:07
4
14
Доживяхме цена за заключване на коментари а каква ще е цената да ги отключите
3.
Сър Джон
10.10.2023 18:12:59
3
25
Пе*ерасти, сър!
2.
оффф...
10.10.2023 18:12:36
41
8
Добре, че има хора като Сандов и Белев, че да спрат това ФИЗИЧЕСКО РАЗРУШЕНИЕ на България!

Все някой друг ни е виновен, а ние българите какво правим - РУШИМ!
1.
1
10.10.2023 18:11:48
4
21
Искам да коментирам монолозите на президента относно Бургас и развитието му
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори