×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителство, доминирано от ГЕРБ и ДПС, ли искат БСП и ИТН, пита Денков


Правителство, доминирано от ГЕРБ и ДПС, ли искат БСП и ИТН, пита Денков
Аз бих приел подкрепа и от другите партии, но те са решили да бъдат твърда опозиция - много често агресивно антиевропейска, обясни премиерът
10 Октомври 2023, Вторник, 09:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Програмата ни се изпълнява с невероятни темпове, няма причина да се оплакваме от подкрепата, която имаме, коментира премиерът

На 6 октомври 2023 г. правителството навърши четири месеца. По този повод министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии от 9,00 ч до 10,00 ч на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Денков даде да се разбере, че повече няма да отстъпят пред протестиращите енергетици и миньори, които все още са блокирали част от пътни артерии, включително магистрала "Тракия". Според него проруски партии опитвали да яхнат демонстрациите. 

На въпроси на "Флагман" съгласен ли е с тезата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че управлението зависи от ДПС и без партията на Доган не може да се осигури кворум за работа на Народното събрание, както и какво влияние има ДПС върху настоящата изпълнителна власт, г-н Денков отговори: "Първо, както многократно е ставало дума, част от промените изискват квалифицирано мнозинство (промени в Конституцията и промени в регулатори), където без ГЕРБ и ДПС няма как да съберем това мнозинство. Много пъти съм казвал, че аз бих приел подкрепа и от другите партии, но те са решили да бъдат твърда опозиция, бих казал, много често агресивно антиевропейска, което няма как да ни събере във вземане на общи решения. Колкото до много други решения, те могат да бъдат взети без "Движението за права и свободи", но колкото повече подкрепа има - толкова по-добре. Ако трябва да използвам една илюстрация, действително аз съм много прагматичен в това отношение, китайската поговорка гласи "Няма значение дали е черна или бяла котката, важното е да лови мишки". Ние имаме много ясна програма. Тази програма се изпълнява в момента. Изпълнява се с невероятни темпове по отношение на подготовката на законите, подготовката на документите, които се представят в Народното събрание, за да бъдат гласувани. Ние за тези няколко месеца успяхме да свършим работа, която е отлагана години наред. Няма причина да се оплакваме от тази подкрепа, която имаме. Изключително важно е да бъде завършена успешно тази сесия на парламента с приемане на промените в Конституцията. Има още няколко закона, които трябва да бъдат приети до края на сесията през декември. Ако ние успеем, това ще бъде със сигурност най-успешната сесия на парламента за много години назад, което нямаше как да стане, ако не работехме заедно с тях."

По повод инициирания вот на недоверие срещу правителството Николай Денков каза: "Призовавам и БСП, и ИТН да се замислят много сериозно какво искат. Дали искат нови избори? Дали искат едно правителство, което да бъде доминирано от ГЕРБ и ДПС? Какво искат в края на краищата? Защото това, което искаме ние, е да си изпълним приоритетите, които сме заложили. Имаме много сериозен напредък по отношение на преговорите за Шенген. Все още няма гаранции, но разговорът вече е много различен и е много различен именно заради работата на това правителство и подкрепата, която има в парламента. Имаме много по-сериозен напредък по отношение на еврозоната отново защото предложихме бюджет с дефицит, който съвпада с критериите. Новия бюджет го подготвяме по същия начин. Имаме истински разговор с Европейската централна банка - какво трябва да свършим, за да бъдем приети в еврозоната. Това е европейското бъдеще на България и ние в момента напредваме много бързо към него."

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
11
Коментара по темата
11.
така така
10.10.2023 12:31:49
1
17
Омръзна ми да ми се повтаря и да виждам и чувам че ако мислиш различно или не ги подкрепяш тези продажници автоматично си русофил руZка подлога антиевропеец и всякакви други глупости!!!! Повтарят като папагали Русия и комунизъм че и чак Русия била фашистка хахахахах Абе вие нормални ли сте изобщо ???? Поне за едно ги признавам продажниците... успяха за кратко време да промият доста хора до степен в която даже и да ги удариш по главите с факти те ще отрекат всичко!! Гьобелс се гордее с вас!!!
10.
мда
10.10.2023 12:28:30
18
3
Единствената ми забележка към Денков е, че е твърде мек с кюмюрджиите. Оставил е шайка малоумници да държат в блокада цялата държава, вместо да е пратил жандармерията да измете магистралата с тях, както отдавна трябваше да е направил!
9.
тъй ши й
10.10.2023 12:16:52
1
13
... когато загубчиш достойнство и разбереш, че изобщо не е трябвало да се занимаваш с политика
8.
Денков учудващо добре се справя
10.10.2023 12:00:56
20
1
В тази сложна ситуация.Никой не е управлявал в толкова сложна външно и вътрешно политическа ситуация
7.
Scrooge McDuck
10.10.2023 11:56:04
1
17
Все по несъстоятелен става този мишок и кликата му. Собствения му ПиАр му задава въпроси. Гьобелс умира от смях. Дори на БайГън от време на време му задават въпроси независими медии.
6.
99
10.10.2023 11:24:53
1
14
Аре като си толкова отворен защо не отидеш на магистралата и ги разкараш оттам !!!
5.
XX
10.10.2023 11:13:39
3
21
Хохохо...
Тоя неадекватник, освен всичко бил и психопат. Незаменим бил...
4.
Този пък
10.10.2023 11:07:35
0
18
Абе Бил Гeй..тс... Какво само ГЕРБ и ДПС това, ГЕРБ и ДПС онова плямпате от сутрин до вечер?! С тях ли управлявате? С тях управлявате! Какво тогава мрънкате само?
Недей така, че ще разсърдиш шиши и бокича и ще разтурите сглобката!
3.
Пусть всегда будет Солнце
10.10.2023 10:39:14
4
10
Кво да го спамят то на лицето му е изписано че е Заралийски МИШОК
Нарочно ДС да избрали дя е от Стара Зогара хремиера зя да играе"танго"с протестеращете от ТЕЦовете(90 %жители ня Ктяря Загара и старозагорските села)
Премиера Денков от Стара Загора(по СОЦа в Стара Загора са се намиряли щабавете на ВКР и ПГУ ДС)
ВКР службата одобрявя и дява зеленя светлина при избора на презедент(който е вйрховна командвящ БА) но често избира и се намесвя в избаря за премиер
Румен Радев от Старозагарско(Димитровград)

Сергей Станишев ктана премиер БЕЗ нито 1 дун трудов стаж
На Станешев бил роднина с шефа ня МОСАД генерял Емир Доган и 2тя родуни в Кхерсон СССР Украйна и 2та ЮДЕОхазари
Когято ген.Догян оглави Мосад хремиер на България стяня Станишев
Кагато генералЕмирДоган ПАДНА от постя шеф Мосад падна от поста премиер на БГ Сергей Станишев
2.
До 1
10.10.2023 10:04:44
9
4
То това е смисълът на живота им.
1.
оффф...
10.10.2023 09:36:00
17
8
Голяма грешка. Сега ще го наспамят дъртите комсомолци и плоскоземци с постове за кемтрейлс, които борят самотата си с оплюване във Фейсбук
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори