×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Саудитска Арабия превъртя футбола и привлече за едно лято звезди за 1 млрд.евро


Как Саудитска Арабия превъртя футбола и привлече за едно лято звезди за 1 млрд.евро
Саудитската лига вече е една от най-добрите в света с тези играчи
09 Септември 2023, Събота, 21:18 ч.
Автор: Флагман

Това бе най-великият трансферен прозорец в историята на футбола в тази държава 

В нощта на четвъртък срещу петък най-великият трансферен прозорец в историята на Саудитска Арабия затвори. Това означава, че европейските клубове са в безопасност поне до зимата, когато арабските милиони отново ще съблазняват звездите им.

Голямата сделка за Мохамед Салах така и не успя да се осъществи в последния ден. Египтянинът остана в Ливърпул въпреки слуховете за титанична оферта от 200 милиона евро от Ал-Итихад. Може и да се размина със Салах, но арабският гранд осъществи трансфер в последния ден, привличайки Луиш Фелипе от Бетис срещу 29 млн. евро.

Негативният баланс на клубовете от Саудитска Арабия е шокиращ. Местните отбори продадоха футболисти за само 53 млн. евро, като в същото време купиха нови за почти милиард.

Отборите от арабската лига похарчиха 945 милиона евро, с което се нареждат на второ място, единствено зад тези от Висшата лига по най-много похарчени средства за трансфери.

За цели 16 играчи бяха платени над 25 млн. евро.

Най-скъпата сделка бе тази по привличането на Неймар. Ал-Хилал плати 90 млн. на ПСЖ за бразилеца. 31-годишният нападател смята, че лигата в Саудитска Арабия вече е по-добра от френската Лига 1.

Освен за Неймар, Ал-Хилал пръсна 60 млн. евро за бразилеца Малком от руския Зенит. Само Ал-Хилал похарчи над 350 млн. евро за трансфери, като единствено Челси плати повече за нови футболисти през лятото - 465 млн. евро.

В Саудитска Арабия през този сезон вече играят звезди като Карим Бензема, Н"Голо Канте, Аймерик Лапорт, Роберто Фирмино, Садио Мане, Александър Митрович и още много.

Разбира се, там е и Кристиано Роналдо, който бе пионер с трансфера си в Ал-Насър през зимата.

Имаше и такива, които казаха "не" на арабските милиони. Освен Салах, трансфери в Саудитска Арабия отказаха още Тони Кроос и Лука Модрич. Големи имена в треньорската професия като Карло Анчелоти и Жозе Моуриньо пък отхвърлиха предложения да заработят в Близкия Изток.

Въпреки всички трансфери, Саудитска Арабия все още не се приема за заплаха от европейския футбол. Президентът на Европейската футболна федерация (УЕФА) Александър Чеферин сравни случващото се в момента с опитите на Китай преди няколко години.

"Това не е заплаха, видяхме подобен подход от Китай. Те взимаха играчи в края на кариерите им, като им предлагаха много пари. Китайският футбол не се разви, те не се класираха на световно. Това не е правилният начин да се работи. Те трябва да работят върху развитието на играчи и треньори, но това не е мой проблем", каза Чеферин пред "Екип" наскоро.

Китай обаче не успя да привлече най-големите звезди, докато Саудитска Арабия взе двама от тримата футболисти с най-много последователи в социалните мрежи в лицето на Роналдо и Неймар, в допълнение с актуалния носител на "Златната топка" Карим Бензема.

Според Чеферин големите звезди нямат желание да ходят в Саудитска Арабия."Там отиват играчи в края на кариерите им и други, които не са достатъчно амбициозни, за да останат в най-добрите турнири. Доколкото знам, Мбапе и Ерлинг Холанд не мечтаят за Саудитска Арабия. Не вярвам, че играчи, които са на върха в кариерите си, ще отидат там. Хората ми говорят кои играчи са отишли там, но никой не знае къде играят", допълни президентът на УЕФА.

Подобна е позицията на Европейската клубна асоциация (ECA), чийто президент Насер ал Хелайфи, който е президент и на ПСЖ, също не вижда опасност.

"Ние вярваме в себе си. Имаме най-добрите турнири, най-добрите играчи. Не трябва аз да давам оценки какво се случва извън Европа. Много клубове им продадоха играчи. Ако не бяхме доволни, защо да им продаваме играчи? Опасно ли е за европейския футбол? Не мисля. Ако имаше опасност, европейските клубове нямаше да са тихи, щеше да има реакция. За момента не виждам опасност", каза Ал Хелайфи.

Европейските клубове обаче искат трансферният прозорец в Саудитска Арабия да бъде затварян заедно с този в Европа. През това лято местните клубове можеха да правят трансфери до 7 септември, докато последният ден за големите първенства беше 1 септември.

"Не трябва да се притесняваме. Имаме фантастични турнири, няма нужда да се страхуваме. Но бих предпочел трансферният прозорец да затваря по едно и също време. Ще го предложа", каза изпълнителният директор на "Байерн" и вицепрезидент на ECA Ян-Кристиан Дреезен.


В категории: Спорт


3
Коментара по темата
3.
9d4m
10.09.2023 11:51:50
2
0
Kat prinujdavat takiva kato 4erepa da bqgat v Dubai i i trepqt eto taka vzemat pari
2.
до 1
09.09.2023 23:55:08
2
3
Тъз пък
1.
Марин Габриела
09.09.2023 22:45:08
3
3
винаги ще бъде най-малко гледаното даже нашето първенство е по-гледано от тяхното
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Това е поредният тематичен уикенд в Бургас Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение
Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори