×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Базотев взима конната база за 30 години, футболният Нефтохимик – спортния комплекс в жк „Изгрев“


Георги Базотев взима конната база за 30 години, футболният Нефтохимик – спортния комплекс в жк „Изгрев“
Клуб "Кан Крум" ще има право да изгради инфраструктура и още повече да развие обекта
01 Септември 2023, Петък, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

ДФК "Звездичка" също получава терен за безвъзмездно ползване

Три спортни клуба в Бургас получават терени за своето развитие. Общинският съвет вече гласува предложението за безвъзмездното предоставяне на обектите.

Клуб „Кан Крум“, чийто председател е Георги Базотев, получава за 30 години конната база в парк „Езеро“, футболният клуб „Нефтохимик“ ще се грижи за спортния комплекс в жк „Изгрев“, а ДФК „Звездичка“ – игрището към СУ "Епископ Константин Преславски". 

Флагман.бг потърси юриста на Община Бургас Златина Георгиева, за да разбере по какъв начин това решение ще е в полза на спортните клубове и за тяхното развитие. 

„Това не е точно концесия, а предоставяне за ползване на спортните клубове по нов ред по Закона за физическото възпитание и спорта и Наредба, която Община Бургас изработи. Така клубовете, които са лицензирани, имат право да получат безвъзмездно за по-дълъг срок обекти с цел да развиват спортната си дейност и съответно да не заплащат за това“, обясни Георгиева. 

Конният клуб „Кан Крум“ получава терена за 30 години, така че да може да изгради допълнителна инфраструктура, която е необходима за тренировки и мероприятия. Договорът за конната база дава възможност за право на строеж при предоставена концепция. 

На футболния Нефтохимик се предоставя спортната база в жк „Изгрев“ за същия период. От ръководството също имат концепция за реновиране на игрищата и сградите, за да може да тренират в модерни условия. 
„Надяваме се да могат да развият игрището и да извършват тренировъчната си дейност на това място“, каза Георгиева. 

По отношение на ДФК „Звездичка“ – там срокът, в който ще имат право да ползват училищното игрище на СУ "Епископ Константин Преславски", е по-малък – 15 години. Причината е, че е в Община Бургас е постъпило писмо от директора, в което моли времето да се съкрати, а като мотив посочил бързото разрастване на учебното заведение. 

„Затова се наложи в хода на разискванията в Общинския съвет да се намали срокът от 30 на 15 години. Спортният клуб вече трябва да реши дали е съгласно с това предложение“, допълни юристът на Община Бургас.
 


В категории: Бургас , Спорт


17
Коментара по темата
17.
*********
05.09.2023 19:39:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
off
05.09.2023 13:13:06
0
0
Дано да не решат да строят. Ако има малко акъл трябва да се забележи, че хората търсятПРИРОДА...ЧИСТА И НЕОПЕТНЕНА..ДЪРВЕТА, ТРЕВА, ВОДНО ОГЛЕДАЛО....не хотели лафки, каравани и т.н. дано имат разум новите частници.
15.
Черноморец 1919
03.09.2023 06:37:57
0
14
Какъв футболен клуб е Звездичка???Играят в елитна група с деца изцяло от школите на Бургас спорт и Невтохимик.За 15г. неможаха едно дете да направят футболист.Защо общински съвет не подкрепи местните школи,а дава на тези перачи на пари.120лв. е таксата
14.
до 12
02.09.2023 00:55:23
11
10
Да бе страшна далавера. Що не вземеш и ти така нещо, уж безвъзмездно, но си задължен до 3 години да направиш инвестиция равняваща се на поне 1/2 от стойността от "безвъзмездния" обект.
13.
Номер 2
02.09.2023 00:50:35
0
5
Тя няма право Насила и по Принуда да те накара да си пуснеш Неплатен отпуск !?! Това е Подсъдно !
12.
Сюргюнозария
02.09.2023 00:09:41
2
9
Охааа, сладка работа...
11.
до 5
01.09.2023 23:56:01
3
10
На Черноморец се предостави за 30 г. стадион "Иван Претъргов" в кв.Долно езерово още миналата година .
10.
До 9 Бургазлия
01.09.2023 22:54:27
1
17
Той кмета се уби да помага на Футбола.. ;))) айде по сериозно…
9.
Бургазлия
01.09.2023 22:05:06
1
18
Господин кмете бъдете така дпбри да помислите и за децата и бургазлии които искат да тренират не футбол а нещо друго или пък да танцуват В града няма само футболисти
8.
бургазлия
01.09.2023 21:45:55
4
29
И сега някой обикновен гражданин, ако иска да поязди кон, къде да ходи като направихте общинската конна база частна? Да ходи да се моли на частника? И на кой да се оплаче, когато частника му каже да се разкара, това е частна собственост.

Дайте ми и на мен нещо общинско да се грижа за него 30 години.
7.
Seaser
01.09.2023 19:53:32
4
23
Георги Базотев у тях ли си ги взима взима конете?
6.
димитри4ка
01.09.2023 19:34:30
2
37
Още нещо няма ли да им подарите на звездичка....все пак са гербаджии....давай кмете, дай им още нещо да се налапат....да им приседне дано
5.
Бургас
01.09.2023 19:31:13
10
40
А за Черноморец пак к*р.
А другите лицензирани клубове? И за тях к*р...
Ае сиктир бе, бахти и общинския съвет...
Като за последно да о*ерат всичко.
4.
До 3
01.09.2023 19:30:49
1
30
Като сте прости да плащате на паричка, ще ви рекетират .
3.
Неее
01.09.2023 18:59:28
3
34
За това ли ДФК Звездичка рекетира родителите с такса 85 лв.
2.
Имам въпрос !!!
01.09.2023 18:53:51
0
33
Ало Кмете !!! Вие имате ли си на представа, какво се случва в училище „Петко Росен“ Бургас. Учителите се върнаха от заслужен отпуск. Радваха се, поздравяваха се ! Директорката ги държа 3 часа на Педагогически Съвет, в горещината, при който, само тя говореше, и заплашваше с уволнение...!!! През лятото, Деца, дори и от 4 клас, са напуснали, училището, както и млади учители ! На всичкото отгоре, накара учителите да си пуснат, дори и неплатен отпуск, за една седмица. В кой Век живеем ! Носи се слух, че е Човек на Някой....!!!
1.
дебили бургас
01.09.2023 18:11:11
5
52
Океанариум не се построи там, но конната база ще издигне три хотела.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Не е успял да картотекира три месеца няколко от зимните попълнения  Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Това е второто му подобно нарушение, разкри главен инспектор Пламен Николов Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха да прегърне Магдалена Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха да прегърне Магдалена Алек е просто една ходеща марионетка със слушалка  Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" На Никол не и липсваше самочувствие  Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Това е поредният тематичен уикенд в Бургас Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване
Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори