×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проклятието на 7 мъртви черни котки тегне над Ботев Пловдив


28 Август 2023, Понеделник, 14:58 ч.
Автор: Флагман

Тежкото проклятие хванало дикиш и дотук „Ботев“ реди провал след провал на луксозния си имот

Изглежда сериозно проклятие тегне над пловдивския отбор „Ботев“. Въпреки, че жълто-черните се сдобиха с нов стадион за 70 млн. лева, това не пречи да ги бият като тъпан на сватба. Канарчетата са изиграли 8 мача от април до 25 август, а за последно загубиха от „Крумовград“ с 1:2, въпреки, че бяха домакини и се очакваше да преборят скромния отбор от Родопите, пише Уикенд.

Майните вече шушукат, че на „Ботев“ е направена една от най-черните магии с труповете на 7 черни котки (измислени във футбола в Аржентина от преди около половин век).

Реконструираният стадион „Христо Ботев“ струваше много пари и бе открит с концерт на 29-ти април. До 25-ти август, „Ботев“ записа 7 загуби от изиграните 8 мача на спортното съоръжение с капацитет от 25 000 места. Те имат в „актива си“ едно нулево равенство и само 2 отбелязани гола.

Съперниците за сметка на това са му „напълнили кошницата“ с 15 гола. Победа до вчера нямаше, а запалянковците си скубеха косите и бяха започнали да се отчайват. Злощастията започнаха със загубата 0:1 от „Левски“ в мача на откриването. Бразилецът Рикардиньо стана първият голмайстор на новото съоръжение. Последва поражение с 0:2 от „Лудогорец“, а след това и „Локомотив“ (Сф) си тръгна от Пловдив с бляскава победа 2:0. На 29 май „Ботев“ изкрета до първата си точка на новия стадион след 0:0 със „Славия“. Тъкмо когато се очакваше първата победа, в началото на юни „Арда“ от Кърджали разгроми ботевци с 3:0 на пловдивска земя в последния мач от миналия сезон. Почна новото първенство, но новият стадион си остана все така злополучна територия за жълто-черните. Първо „Левски“ ги разби с 3:1 там. Сиромашката радост за майните беше, че техният хърватин Мартин Секулич най-сетне вкара първия гол за „Ботев“ на новия стадион. После „Арда“ мина за втори път като на парад през „Христо Ботев“ и победи с 2:0. След това и новакът „Крумовград“ си тръгна с 3 точки.

Това е нечуван и невиждан карък. Все е било, но чак пък толкова…В Пловдив се говори, че на новия стадион му е направена една от най-тежките магии във футбола.

Според мълвата точно преди откриването му през април в района се промъкнали привърженици на другия градски тим „Локомотив“. Те много се дразнят, че докато Ботев си има вече нов дом, техният стадион в парк Лаута още тъне в ремонти.

Затова изпълнили зловещия ритуал, като заровили труповете на седем черни котки около съоръжението. Случайно или не, тежкото проклятие хванало дикиш и дотук „Ботев“ реди провал след провал на луксозния си имот. Народът по трибуните псува и пустосва футболисти и треньори. Въпросната черна магия с котешките трупове всъщност била измислена в Аржентина преди повече от половин век.

Находчивите привърженици на „Локомотив“ (Пд) просто приложили челния опит от Буенос Айрес в Пловдив. Случаят датира от 1967 г., когато аржентинският „Расинг“ печели Интерконтиненталната купа срещу шотландския „Селтик“. Докато всички в клуба празнуват триумфа, привърженици на техния кръвен враг „Индепендиенте“ влизат тайно до стадион „Ел Силиндро“ и заравят там труповете на седем черни котки за проклятие. Мотивът им бил, че черната котка е свързана със Сатаната, вещиците и нещастията.

Случайно или не, в следващите няколко десетилетия „Расинг“ така и не успява да спечели шампионската титла на Аржентина. Клубът от столичното предградие Алвелянеда отчаяно търси котешките трупове, но успява да открие само шест от тях. Не помага и специалният ритуал срещу магии, отслужен през 1999 г. в присъствието на почти 100 000 привърженици на „Расинг“. Чак в началото на 2001 г. новият треньор Рейналдо Мерло, изключително вярваш в силата на тъмните ритуали, нарежда да се разкопае цялата околност на стадиона и да бъде засипана с бетон. Така и седмият котешки труп се оказва премахнат. Няколко месеца по-късно „Расинг“ става шампион, за пръв път от 35 години насам.

Около пловдивския стадион „Христо Ботев“ обаче няма да се наложи такова голямо копаене в търсене на котешките трупове, закопани от враговете от „Локомотив“, защото те най-накрая успяха да счупят каръка. Вчера – 27 август, „Ботев“ записа първа победа за новия сезон, след като победи „Етър“ с 2:1 в двубой от 7-ия кръг в елита. Ивелин Попов откри резултата в 67-та минута, а в 74-та Николай Янков изравни. Завърналият се в първия отбор на „Ботев“ Антоан Бароан успя да донесе победата в 89-та минута. Източник: Уикенд


В категории: Спорт , Пловдив


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
3
Коментара по темата
3.
Ей луд
07.12.2023 07:29:29
0
0
Абе тоя дето го е писал тва нормален ли е? Фактите проверява ли си ги....и тая статия от кога е изобщо...че баш Локо сф отнесе 6ца...
2.
Ко
29.08.2023 15:13:35
0
2
7 врабчета се изсраха. Тва с котетата не е вярно!
1.
Стефан Добрев
29.08.2023 12:18:21
1
3
Как очаквате да се случи нещо добро с Ботев щом тези които го въртят са червиви крадци. Здравко и Пимк са за смъртна присъда. Корумпирани и лрадливи. А вие очаквате отборът да върви. Никога!!! Същото се случва и с цялата държава. Най зле сме в света защото сме най зле като хора и съответно като управници. България е раково образование и вече изчезна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори