×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отпишете августските почивки, морето ще се сърди още


Отпишете августските почивки, морето ще се сърди още
Така изглежда днес Моста в Бургас, вълните заливат вече платформата
15 Август 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Плажове и шезлонги опустяха, големи вълни заляха пясъчните ивици

Силни ветрове и големи вълни отблъснаха курортистите от родното Черноморие. Плажовете и днес пустеят, а тенденцията е това да продължи до края на август, а след това нещата да се нормализират навсякъде. Така че, отпишете морето през август, ако сте планирали такова, просто няма да става за нищо.

Затова - наблегнете на септемврийската почивка по нашите морски ширини. До вчера водната маса се бунтуваше предимно на юг, където "затвориха" плажовете, а червеният флаг гордо се вееше навсякъде от спасителните вишки. Е, днес нещата са такива и на север, където големи вълни заливат плажните ивици, а хората предпочитат да намерят друг вид занимания, вместо да седят на пясъка и да се чудят дали ще ги залее някоя вълна или не.

Разбира се, заведенията на плажа също понасят сериозен удар, тъй като също са празни, надявайки се на посещения в късните часове на деня. Има места, на които до преди дни нямаше обособени спасителни постове, но сега вече ги има и тях - поради обясними причини. По един човек стои на своя пост, предимно в ролята на пъдар, за де предотврати някое идиотско хрумване на един или група смелчаги. Поне в работно време - от 8:00 до 18:00.

Може и да става за плаж някъде, но силният вятър и оскъдното слънце, които трудно си пробива път през гъстите облаци, надвиснали над родното Черноморие, допълнително слагат "ръчна спирачка" на летовниците. От днес никъде не разрешават и на кайтсърфистите да се наслаждават на вятъра и вълните.

Местни жители разясняват, че тенденцията е след 5 август вятърът да се обръща и това да е едни от причините морето да не става за къпане и да е твърде бурно, пише Лупа. Затова съветват да се ходи из коруртите ни през юни, юли и септември.

"Просто пари на вятъра", споделя Георги Киндеров - местен спасител, който от дълги години бди за реда на плажа. Той обърна внимание и на мъртвото вълнение, което е много характерно за тази част от сезона.

"За да няма интерпретации и спекулации с изказа - това, което наблюдавате от неделя насам, е ветрова вълна с висок бал и сила! След като падне ветровата вълна и морето привидно се укроти и утихне, енергията от нея остава под водата със същата сила и интензитет до пълното му притихване! Тогава именно е мъртвото вълнение и опасността за плажуващите е голяма, защото привидно спокойното море без вълнение отгоре и видимо за нас, може да те завлече за секунди.

Обикновено е нужно от три до пет дни със силна ветрова вълна за да се образува така нареченото мъртво вълнение, което обикновено продължава около 2-3 дни. Бъдете внимателни и умни, просто е", съветва Жоро.

Днес на доста плажове в страната беше невъзможно да се стои спокойно - дали заради вятъра, дали заради големите вълни, които връхлитат пясъка.

Варна, Шабла, Бяла, Обзор, Слънчев бряг и Свети Влас също се разбунтуваха и започнаха да правят компания на Равда, Несебър, "Хармани" и Централният плаж в Созопол, Бургас, Поморие, Лозенец, Силистар, Черноморец, Крайморие, Синеморец, Атия и т.н.




В категории: Времето днес


12
Коментара по темата
12.
Гражданин
16.08.2023 23:47:36
1
0
Тъпо, по-тъпо, най-тъпо..."статия" във Флегман !
11.
Концесионеер
16.08.2023 05:03:52
4
3
Мисля да направя пред всички Напуко (от сепуко) като си вкарам и си разпъна един плажен чадър отзад. Даже ще си го платя на себе си - 50 кинта с двата шезлонга. Как мислите, дали ще стане готина безплатна реклама?
10.
гмф
16.08.2023 04:59:16
0
2
Аз като видвх цените и ги отписах. Ще ходя на море на 15-ъи ноенври за 3,50лв на легло... на час
9.
AHTOPOL
15.08.2023 22:19:05
0
2
В АХТОПОЛ НА КЪЩИЧКИТЕ Е СУПЕР,МОРЕТО СЪЩО!6
8.
Айде
15.08.2023 21:56:35
2
6
Сега що не вземате по 30лв за чадър, нещастници кожодери.
7.
Това е подсъдно !
15.08.2023 21:26:35
7
7
Не можеш да съветваш хората да не ходят на почивка ! Хотелиерите, какво ще правим- Имаме данъци, такси-----Някой няма ли да ги осъди тези самозабравили се фл---ми.
6.
777
15.08.2023 21:13:34
4
8
Тази година морето свърши,за плаж доста рано,но така е на морето и планината-природа!
5.
БУРГАЗЛИЕВ
15.08.2023 19:39:19
2
24
до 3
Точно така.....ние не ходим на море....
Ние слизаме до плажа...!!!
4.
Възраждане Бургас
15.08.2023 19:32:38
21
7
Това е поредния опит на Сорос с помощта на ХААРП да руши древния старобългарски туризъм и да намали приходите на нашите приятели концесионери и хотелиери. Обърнете внимание и че продължават да пръскат с кемтрейлс. Само просветените могат да проумеят за какво става дума.
3.
Бургасссссс
15.08.2023 19:31:49
4
27
Ние, където живеем на морето ни боли гъза какво ще е времето.
СВ, СО, РК, КН и т.н. да се спасяват ;)
2.
БурГЪЗлия
15.08.2023 19:23:27
9
12
Боли ма левия фар какво ще е морето, аз ходя на планина!
1.
Запознат
15.08.2023 18:37:57
14
9
Единственото място, където морето е без вълни е плаж Перла.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина
8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори