×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да помогнем на това малко ангелче да живее, Карнобат се обединява за каузата!


Да помогнем на това малко ангелче да живее, Карнобат се обединява за каузата!
На 4-годишното момиченце поставена тежка диагноза, а животът му струва 40 хиляди евро
28 Юли 2023, Петък, 18:04 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Само преди няколко дни животът на семейство Георгиеви се преобръща на 360 градуса, чувайки присъдата над детето им

Мащабна дарителска кампания в помощ на малката Петранка тече на територията на община Карнобат, установи Флагман.бг.

Само преди няколко дни животът на семейство Георгиеви се преобръща на 360 градуса, чувайки присъдата над детето им. На 4-годишното момиченце поставена тежка диагноза, а животът му струва 40 хиляди евро, които трябва да бъдат преведени до понеделник на специализираната клиника в Турция, където в момента то се намира заедно с майка си Райна.

4-годишната Петранка има нужда от нас, за да играе отново със своите приятели

Благодарение на светкавично организирана кампания в подкрепа на семейството и на всички добри хора, включили се в спасяването на живота на детето, до момента е събрана по-голямата част от сумата. Още от първия момент каузата подкрепят и две знакови личности от общината - ексдепутатът Тодор Байчев и Женя Тодорова от Искра.

Те са в непрекъснат контакт със семейство Георгиеви, двамата гарантират със своята репутация и апелират бизнеса в региона да помогне, лично разнасят кутиите за дарения, споделят с местните тежката съдба на Петранка, която в началото на следващата седмица трябва да претърпи животоспасяваща интервенция.

Женя Тодорова следи непрекъснато за състоянието на Петранка и е в непрекъснат контакт с майка ѝ Райна. Тодорова е подела и онлайн кампанията в платформата на Фондация „Павел Андреев“. Там споделя за борбата на семейството от село Искра и апелира хората с добри сърца да помогнат на едно българско дете да продължи живота си.

„Казвам се Жени и съм близка на Райна! Ще ви пресъздам буквално какво ми разказа Райна за малката Пети и коварната болест, която я е сполетяла - остра лимфобластна левкемия. Надявам се, че заедно ще ги подкрепим в трудната битка, която ги очаква:

"Един ден просто се събудихме и коляното й беше подуто и много я болеше. Тя е малко дете, само на 4 годинки. В началото помислихме, че просто се е ударила някъде. За съжаление тази болка не отшумяваше. След около 3 седмици се надуха и очите ѝ и постоянно сълзяха. Бързо след това се поду цялото ѝ лице и шията ѝ. Изключително много се притеснихме, започнахме да ходим на лекар. Първо отидохме при очен лекар, който ни каза, че вероятно има някаква алергия. За съжаление това не беше алергия и ние усещахме това. Започнахме да четем в интернет на какво се дължи подуването на лимфните възли. Разпознахме симптомите като четяхме за тежкото раково заболяване – левкемия...

Тодор Байчев и Женя Тодорова лично договарят поставянето на кутиите в посещавани обекти в Карнобатско и апелират всички заедно да се обединим за живота на малката Пети

Помня много добре деня – беше събота. Тръгнахме по спешност за Бургас, за да я прегледат лекари, които ни бяха препоръчани от наши познати. Веднага лекарите разбраха, че нещо не е добре, казаха, че има възпалени органи – увеличен далак, черен дроб и тогава ни задържаха в болницата до понеделник, когато щяха да ѝ направят подробни изследвания.

След няколко дни ни съобщиха, че детето ни има остра лимфобластна левкемия... това беше най-ужасният момент в живота ми... Не мога да ви опиша как се почувствах като майка... Петранка е второто ми дете, което се сблъсква с тежко заболяване – сестричката ѝ страда от детска церебрална парализа.

Не знам какво да правя – първото нещо, което ми дойде, е да търся спасение в доказана болница, в която има излекувани и други пациенти от тази страшна болест. Така тръгнахме и от няколко дни сме в болница Мемориал – Турция. На ден престоя ни е около 1000 евро, а лечението се очертава да е няколко месеца", споделя майката на Петранка – Райна.

СВОЕТО ДАРЕНИЕ ЗА ПЕТРАНКА МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ТУК. Нека заедно помогнем на едно българско дете да се върне при семейството и приятелите си!

 




В категории: Карнобат


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори