×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бъда кандидат за кмет на община Созопол и водач на обща листа


Ще бъда кандидат за кмет на община Созопол и водач на обща листа
Тихомир Янакиев тръгва уверен към втори мандат – надява се на голяма коалиция от партии със сходни възгледи
27 Юли 2023, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Вотът наесен няма да е наказателен както през 2019 г.,  хората са ни умни, будни, най-вече паметливи и ще се обединят, за да продължим напред

- Г-н Янакиев, убеден ли сте, че решението на общинското Изпълнително бюро на БСП да се явите на местния вот като кандидат-кмет на коалиция, съставена от различни партии и граждански сдружения, с обща листа, на която Вие сте водач, ще е уместна за вашите верни членове?

- В неформалните разговори, които сме водели не само в Созопол, но и на заседания на „Позитано“ 20, в присъствието на нашия лидер г-жа Корнелия Нинова, и на народните представители, се даде възможност на кметовете и на местните структури, да преценяват под каква форма да проведат изборите. Естествено, поставиха се и ограничителни маркери за субектите, с които може да се коалираме, защото ние сме стъпили на принципна основа.

- Дайте по-голяма образност на субектите, които са потенциални Ваши партньори, защото това ще е ориентир и за опонентите Ви.

- Коалицията ще е от формации, припознали курса за промяна, поет преди четири години. При анализа това се оказва много важно и това е достатъчен ориентир с кои партии бихме могли да се коалираме. Но по-важното, което наблюдавам, е че хората загърбват партийността и партиите. Това го изразяват ясно на изборите. Не случайно, вече почти 3 години, поредни, ние не можем да излъчим тясно партийни кабинети. А всичко това, което става горе, в столицата, се пренася и надолу, по общини. Все повече хората виждат, че за да се върви напред, трябва да се правят коалиционни формули, които обаче да са върху принципна основа – да обединяват идеи и енергия. Защото виждате вече колко време тъпчем на едно място. Това не е нормално.

БСП оформя голяма коалиция около Тихомир Янакиев в Созопол

- За да спечелите кметския вот през 2019 г. за Вас би трябвало да са гласували и хора извън партията БСП. Така ли беше?

- Да, може и така да се приеме, защото тогава имаше силен наказателен вот. Хората искаха статуквото да бъде премахнато. Аз няма да визирам партии и хора, които са били в статуквото, но наистина тогава се получи широко обединение, особено на втория тур. Имаше хора и организации, с които не сме правили споразумения, нямаше нищо технически подписано като споразумение, просто се обединихме, защото ни беше писнало от начина, по който се управляваше Общината и искахме промяна. Тогава бяхме под коалиционна форма с колегите от БЗНС, но те не държаха да излизаме с име, различно от името БСП, просто ние ги включихме в нашата листа и на места издигахме техни кандидати за кметове. Наистина през 2019 г. БСП на местна почва беше в коалиция с БЗНС - Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. А на втория тур бях подкрепен и от други формации като ПП МИР, с които и досега работим, според мен, добре. Имаше и други формации, които ме подкрепиха, но не успяха да получат представителство в Общинския съвет, въпреки това дадоха рамо.

- Сега вотът няма да е наказателен, успяхте ли за 4 години да свършите толкова работа, че да можете да обедините достатъчно гласоподаватели, за да надстроите свършеното?

- За да стигнем до решението за обща формула, значи сме водили разговори, имаме принципно съгласие с част от тези, с които сме говорили. Но докато нямаме нищо черно на бяло като общо споразумение, аз не бих желал да обявявам кои ще са партньорите ни, а и няма да е коректно спрямо тях. Ние ще се обединим именно, за да се надгради свършеното. Нашите хора са умни, будни, паметливи, виждат какво се случваше преди и какво се случва сега, за тези 4 години, в какви условия е постигнато. Всеки казва „не се оправдавай, не гледай назад“, да, обаче, обективно, когато трябва да се направи анализ на постигнатото и на фактическата обстановка в предходния и настоящия период – има ли политическа стабилност, има ли и чисто дипломатическа стабилност, резултатите се виждат. В 3 години от изминалите 4, ние сме във финансова и политическа криза – на държавно ниво, въпреки всичко сме съумели да преведем Общината през тези кризи, така че гражданите да не усетят негативния аспект. Аз си знам колко ми е струвало като безсъмнни нощи и похабени нерви. Но и никой не ме е притискал насила да ставам кмет. Днес мога спокойно да кажа, че направеното хората могат да го видят и да го оценят. Отделно, ние обещавахме извън чисто материалните придобивки като пътища, автогари, канализация, водоснабдяване, облагородяване на градска среда и прочее инфраструктура, да приобщим гражданството във вземането на решенията, да се дава по-широка гласност на това, което се прави, с чии средства и защо се прави. Да, аз не казвам, че работата, която се свърши е перфектна, напротив, имаме много грешки, но който не работи, той не греши. Аз не съм перфекционист, но пък съм работохолик, и хората, които работят с мен, го знаят. С чиста съвест мога да кажа, че давам всичко от себе си.

- Звучите уверено. Което означава, че разчитате на сериозна подкрепа. ПП МИР покрива изискванията за близки до вашите възгледи. Заедно ли тръгвате, те имаха голям успех на изборите тук през 2019 г. ?

- През този мандат работя добре с партия МИР, говоря за нейните двама представители в Общинския съвет. Работата, която сме свършили е атестация, всичките ни решения са били подкрепени от тях, даже и от колегите от опозицията. Значи сме работили за общото.  Освен това, самият ОбС е разноцветен, а нямаме нито едно върнато решение от областния управител. И това е най-убедително, че ОбС  работи добре. Но на този етап няма да кажа какви разговори са проведени.

- Г-н Пинелов, председателят на ОбС, който бе кандидат-кмет през 2019 г. от ПП МИР,  също обяви, че се впуска в кампанията, официално каза, че ще е кандидат за кмет отново.  Има ли, освен Пинелов, друг опонент за Вашия стол?

- Този стол не е мой, на хората на община Созопол е. Този стол е голяма отговорност и здрава работа. Защото в противен случай Общината ще се върне там, където я заварих през 2019 г. И ако някой приема този символ като нещо различно от всичко, което ви казах, ще сгреши.  Няма да коментирам абсолютно никого от участниците в предстоящия вот. Ще се отнеса с уважение. С уважение се отнасям и към г-н Пинелов, заради добрата работа през този мандат.

- Разбрахме, че и г-н Панайот Рейзи ще се включи в битката като кандидат за кмет. Снощи, на тържество по случай рождения си ден, е обявил сериозно намерението си пред съратници, сред които е имало и официални лица.

- Това го чувам от вас. Не го знам. Този човек най-малко бих споменавал по време на започващата кампания, за да не обиждам съгражданите си.


В категории: Созопол


България Всички новини
Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори