×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

144 г. от създаването на МВР! Ст.комисар Калоян Калоянов: Да си полицай не е професия, а начин на живот


144 г. от създаването на МВР! Ст.комисар Калоян Калоянов: Да си полицай не е професия, а начин на живот
За постигнати високи резултати в борбата срещу престъпността бяха наградени служители от всички сектори
04 Юли 2023, Вторник, 17:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Бургаските полицаи свалиха шапки и поднесоха венци и цветя в памет на загиналите им колеги при изпълнение на служебния си дълг

Тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя по повод професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи – 5 юли, бе проведена пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи пред сградата на ОДМВР – Бургас. Днес се навършват 144 години от създаването на ведомството.

Официални гости на тържествената церемония, на която домакин бе директорът ст. комисар Калоян Калоянов, бяха зам.-областният управител на Бургаска област Пламен Янев, кметът на община Бургас Димитър Николов, зам.-командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ към Военноморските сили капитан I ранг Павлин Петков, зам.-ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова, ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев, ръководителят на Районна прокуратура Мария Маркова, началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция комисар“ Лъчезар Момчев, началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас комисар Николай Николаев, зам.-началникът на Зонално-жандармерийско поделение Милен Димитров, директорът на ДАНС-Бургас Любомир Вълков и представители на бургаското духовенство.

Официални гости на събитието

За поредна година заставам пред Вас и Ви благодаря, защото като част от една от най-големите и натоварени структури на Министерството на вътрешните работи в страната, всеки работен ден за Вас е едно голямо предизвикателство. Всеки ден защитавате правата и сигурността на гражданите, но и търпите непрекъсната проверка за морална, професионална и физическа издръжливост. Огромният труд, постоянството и професионализмът са трите основни качества, с които ден след ден, ни се доказваме пред обществото. И смятам, че успяваме да се справим, както с ежедневните проблеми – да поемаме отговорност, да поемаме риск и да показваме готовността си да служим на хората. Със съзнанието, че добрата работа не би била възможна без съдействието на всеки един служител на МВР, си позволявам да благодаря на служителите на МВР и на партньорите ни, като желая здраве, търпение и кураж. На служителите на министерството желая висока мотивация, професионално самочувствие и много сили, за да продължите да влагате цялото си сърце, душа, опит и умения в служба на обществото“, каза в приветствието си директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов

Заместник областният управител на Бургас Пламен Янев прочете поздравителен адрес от губернатора проф. Мария Нейкова:

Приемете моите най-искрени поздравления по повод националния празник на служителите на МВР. Изразявам дълбокото си уважение към Вашия труд и всеотдайността, която влагате в своята работа. Бъдете горди с Вашата изключително трудна професия. На вас, служителите на МВР, са възложени редът, сигурността и живота на гражданите. Изключителна отговорност, за която се изисква от Вас абсолютна отдаденост и просвещение. Бъдете пример за безупречен професионализъм при изпълнение на дълга си в служба на обществото. С чест и достойнство изпълнявайте призванието си и се борете за престижа на Вашата институция“ и допълни от свое име: „И винаги се връщайте здрави у дома“.


Заместник областният управител Пламен Янев прочете поздравителен адрес от името на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова

Кметът Димитър Николов също благодари на служителите на ОДМВР Бургас за това, че винаги са откликвали на административните капризи, осигурявайки присъствие за провеждане на обществени мероприятия и перфектната съвместна работа.

"Днес празнуваме 144 години от създаването на МВР. Днес е един необичаен ден, защото в такъв ден, ние – представителите на местната власт, изказваме най-вече нашия респект, уважение към труда и усилията, които полагате, защото почти ежедневно сме свидетели как без Ваша помощ ние няма как да се справим с осигуряването на обществен ред, безопасност, а и безпроблемно провеждане на общински мероприятия на територията на община Бургас. В момента сме в началото на един много активен летен туристически сезон, който хиляди бургазлии очакват, за да осигурят поминък на своите семейства, а вие осигурявате обществения ред. Искам да благодаря за отличното партньорство през годината. Благодаря на ръководствто, че винаги е откликвало на административните необходимости, осигурявайки ваше присъствие за провеждане на обществени мероприятия. Бъдете живи и здрави. И дано да няма инциденти. Бяхме свидетели на тежки времена, които ни показаха колко е важно доброто взаимодействие между структурите и това вие да бъдете живи и здрави“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Кметът на Бургас Димитър Николов изрази към ръководството и служителите на ОДМВР-Бургас респект и уважение за ежедневно полагания труд

Заместник-командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ към Военноморските сили капитан I ранг Павлин Петков също поздрави униформените по повод професионалния им празник. В словото си той изрази увереност, че бургаските полицаи ще продължат работата си все така неуморно и всеотдайно. Ето какво още каза той:

МВР неслучайно е една първите създадени структури в България, тъй като тя подкрепя, поддържа и се грижи за държавността и върховенството на Закона над всичко останало. В този празничен ден изразявам своето уважение и признателност към неуморния труд и висок професионализъм, който проявявате за изпълнението на отговорните задачи, стоящи пред вас. Убеден съм, че продължите и за напред да работите все така неуморно и всеотдайно за издигане престижа и авторите на МВР. С пожелания за здраве, благополучие и професионални успехи. Честит празник!“, допълни още зам.-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Павлин Петков.

Капитан I ранг Павлин Петков поздрави полицаите и от името на целия личен състав на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“

Заместник-ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова отправи поздрави и пожелания към служителите на ОДМВР, като ги насърчи да отстояват твърдо качествата, които притежават, а именно -  морал, чест, съпричастност и дълг.

За мен е чест да присъствам на Вашия професионален празник, който датира от далечната 1879 г. Но не само годините са мерило за работата ни. В този ден прекланяме глави към служителите, отдали своя живот в името на обществото. Те са пример за изключителна отдаденост към обществения дълг, за чест и достойнство. Отличните професионални качества и постижения на служителите на ОДМВР-Бургас са безспорни. Във Вашата професия нито успехите, нито неуспехите могат да бъдат скрити, защото работата Ви в полза на обществото е ежедневно пред цялото общество. Вашата работа е пример за отстояването на качества като морал, чест, съпричастност и дълг. Тези ценности са все още живи и Вие въплъщение на тях. Ето защо стойността на Вашия успех е толкова голяма за всеки един от нас. С работата си Вие вдъхновявате. С отличната и съвместна работа с нас – прокурорите, доказваме, че отстояването на Закона е дължимо и постижимо. Желая ви много здраве, нови професионални успехи и удовлетворение от работата Ви в полза на Закона“, каза в словото си прокурор Йовита Григорова.

Заместник-ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова благодари за добрата съвместна работа и пожела на полицаите удовлетворение от работата в полза на Закона

Церемонията продължи с награждаване на служителите на МВР, постигнали високи резултати по време на работа. 

Със заповед на главния секретар с благодарност и индивидуална парична премия бяха наградени служители на Сектор „Престъпления против собствеността“ към отдел „Криминална полиция на ОДМВР-Бургас - инспектор Милен Гайдарджиев, инспектор Красимир Митков Атанасов, инспектор Димитър Михов, инспектор Иван Бахчеванов, инспектор Васил Стоянов. 

Екипът на сектор „Престъпления против собствеността“ бе награден от старши комисар Калоян Калоянов

Със заповед на главния секретар №6220 за постигнати високи резултати в служебната дейност – конкретен съществен принос при изпълнение на служебно задължение Сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Бургас бе награден с колективна парична награда. Признанието бе получено от началника на сектора.

Началникът на Сектор СТД - инспектор Георги Рударски

Със заповед на министъра на МВР са отличени служители от Сектор „Наркотици“ - отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас – главен инспектор Иван Кръстев, инспектор Георги Керичев, инспектор Мирослав Кюмюрджиев, инспектор Веселина Тодорова, инспектор Никола Дачев и инспектор Красимир Стоянов.

главен инспектор Иван Кръстев
инспектор Георги Керичев
инспектор Мирослав Кюмюрджиев
инспектор Веселина Тодорова
инспектор Никола Дачев
инспектор Красимир Стоянов

С почетен знак III степен бяха наградени двама служители на ОДМВР-Бургас. Това са началникът на сектор „Престъпления, свързани с наркотични вещества, детска престъпност“ главен инспектор Иван Кръстев и началникът на сектор „Оперативен анализ и полицейска статистика“ главен инспектор Емилия Средкова. Те са отличен заради постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена иницативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения със заповед на министъра на вътрешните работи и във връзка с празника на МВР – 5 юли. 

главен инспектор Иван Кръстев
главен инспектор Емилия Средкова

С почетен знак II степен бяха отличени още началникът на група "ДНК лаборатория" към сектор БНТЛ главен инспектор Даниела Каменова. С най-високото отличен - Почетен знак I степен е награден началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Кирил Кирязов.

Отличията ще бъдат връчени утре на тържествена церемония в сградата на Министерството на вътрешните работи в София лично от министъра Калин Стоянов. 

Още четири благодарствени адреса бяха връчени от директора на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов на служители, които са проявили хладнокръвие, съобразителност и бърза реакция, като по този начин са спасили човешки живот при инцидент, случил се на територията на Четвърто районно управление. Това са Динко Чалъков - старши разследващ полицай в отдел "Разследване", Никола Костадинов - младши инспектор сектор "Пътна полиция", Мартин Тодоров - инспектор в Четвърто РУ-Бургас и Тодор Найденов - младши експерт в Четвърто РУ. 

Динко Чалъков - старши разследващ полицай в отдел "Разследване"
Никола Костадинов - младши инспектор
инспектор Мартин Тодоров 
Тодор Найденов - младши експерт
Говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева

Служителите от всички сектори на ОДМВР-Бургас свалиха шапки и отдадоха почит към загиналите им колеги по време на изпълнение на служебния си дълг. След това бяха поднесе цветя и венци от ведомствата на паметника в двора на Областната дирекция.

Отбелязването на 144 години от създаването на МВР продължи с демонстрациите на състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб. Малчуганите показаха завидни бойни умения и нагледно осъществиха задържане с престъпник. 

 




В категории: Бургас


Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
България Всички новини
Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му
Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори