×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Куче се кандидатира за кмет на Торонто, вижте най-чудатата изборна история в света


Куче се кандидатира за кмет на Торонто, вижте най-чудатата изборна история в света
Шестгодишното хъски и нейният собственик Тоби Хийпс обещават да спрат хвърлянето на сол по градските пътища през зимата, защото наранявала лапите на кучетата 
26 Юни 2023, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Дългогодишният кмет Джон Тери бе свален от поста, след като се оказа, че е имал връзка с 31-годишен служител от администрацията му

Най-големият град в Канада Торонто скоро ще трябва да реши кой да бъде следващият му кмет Джон Тери, след като разкрития за извънбрачната връзка на дългогодишния лидер на града го изместиха от поста. Има толкова голям избор от кандидати, а в бюлетината ще бъдат включени историческата бройка от общо 102 имена, включително кучето Моли!

Шестгодишното куче от породата вълк хъски и нейният собственик Тоби Хийпс обещават да спрат хвърлянето на сол по градските пътища през зимата.

Прекомерната употреба на сол по пътищата през зимата, твърди г-н Хийпс, може да нарани лапите на кучетата. Освен това кампанията му предлага решение на проблема с недостъпността на жилищата, повишаване на данъците върху бизнеси за милиарди долари и забрана на отоплителни системи с изкопаеми горива в нови жилищни и търговски сгради.

Ако спечеля, че ще назнача Моли за първия почетен кмет на града“, каза Хийпс.

Мисля, че кметството би взимало по-добри решения, ако в стаята има животно“, допълни той пред BBC.

Но заедно с желанието за промяна, г-н Хийпс каза, че тези избори са възможност, която той просто не може да си позволи да пропусне.

Това са първите междинни избори в историята на Торонто, откакто преди 25 години седем общини бяха присъединени града. Изборите бяха организирани след оставката на Джон Тори, кмет на Торонто през последните осем години.

Издигането на г-н Тори на власт през 2014 г. се възприело доста добре, тъй като кметът преди него - Роб Форд, влязъл в международните заглавия с признанието си, че е пушил крек, докато бил на поста си.

Но г-н Тори бил критикуван заради липсата на смислен план за развитие на Торонто и за задълбочаването на неравенството в един от най-скъпите за живот градове в света. Колонка на Toronto Star го описва като „рядко вдъхновяващ и твърде често прекалено предпазлив“.

Той също така е обвиняван за цялостното управление на Торонто, който все още е в криза. Градът продължава да се възстановява от пандемията Covid-19, осен това според мнозина има увеличаване на насилието, бездомността и цените на жилищата по време на неговия мандат, пише vesti.bg.

Въпреки тези критики г-н Тори е избиран три пъти, докато не избухна скандал, който го накара да напусне поста само няколко месеца след последното му избиране.

Февруарска статия в Toronto Star разкрила, че 68-годишният женен кмет е имал връзка с 31-годишен служител по време на пандемията Covid-19. Г-н Тори подал оставка няколко дни след публикуването на материала.

Условията за кандидатстване за поста са изключително малко. Трябва да се заплати такса от 250 канадски долара (189 долара) и да бъдат събрани 25 подписа - това е всичко, което един жител на Торонто има да направи, за да се кандидатира за кмет.

Фаворит в надпреварата е Оливия Чоу - политическата противоположност на Джон Тори, която е на държавен пост от 1992 г. и е вдовица на Джак Лейтън, най-известният лидер в историята на канадската лява Нова демократическа партия.

Но разнообразието от кандидати този път е много голямо - от кучето Моли до 18-годишно, току-що завършило гимназия момче.

С население от близо три милиона, включително много имигранти, Торонто е четвъртият по големина град в Северна Америка и постоянно назоваван като един от най-разнообразните градове в света. Но с всички тези хора от различни сфери на живота идват различни гледни точки, за това какъв град трябва да бъде Торонто.

Някои жители могат да си позволят имот, въпреки зашеметяващите цени, докато други наемат сутеренни апартаменти със съквартиранти. Има пътуващи, които живеят в покрайнините на града, борейки се с ежедневния трафик, а обитателите на центъра се борят за място в метрото. Тези различни възгледи са отразени и в набора от кандидати. Бившият началник на полицията Марк Сондърс обеща да увеличи бюджета на полицията в града за справяне с престъпността,докато г-жа Чоу съсредоточи обещанията си върху жилищната криза в Торонто, обещавайки да построи жилищни сгради върху земя, собственост на града.

Експерти и кандидати казаха, че наличието на повече от 100 кандидата в бюлетината може да бъде както положително, така и отрицателно нещо.

От една страна, това гарантира, че се чуват и включват различните гледни точки.

Но от друга страна това означава, че следващият кмет на Торонто вероятно ще бъде избран от много малък процент от населението.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
14
Коментара по темата
14.
БайаУй
27.06.2023 14:43:12
0
0
Флегми тва на снимката не е хъски...
13.
Ами...
27.06.2023 13:23:03
0
2
...доста сериозно гледа животното..става я за кмет я за министър.....
12.
....
27.06.2023 11:27:07
0
1
И магаре да бяха вързали за депутат, щяха да го изберат.
Щом Кики и Асен ги избраха , след тях потоп .
Асен също има опит в любовни афери с администратори от които получава мъжки ласки, но не си подава оставка.
11.
Вуйчо Петьо
27.06.2023 10:07:37
0
3
Тя нашата олигофрения щото е много малка,че на Запада олигофренията да гледаме
10.
C
27.06.2023 10:06:33
0
4
По-добре куче . Пак нищо няма да се прави,но поне няма да краде
9.
американец
27.06.2023 08:41:27
0
1
ето малко да се любувате на центъра на ванкувър, много е красиво, все пак е канада: https://www.youtube.com/watch?v=bH5t7sR5YMw
8.
Леля чичо
27.06.2023 05:43:57
0
7
Олигофренията на запада е тотална
7.
тея каторжници
26.06.2023 23:20:31
2
7
требе водородна бомбичка
6.
става , що не
26.06.2023 22:06:10
3
16
То едно канадско куче управлява цяла България , та що друго да не управлява Торонто.
И двете ще си слушкат господарите и ще изпълняват безропотно.
5.
До 1
26.06.2023 21:56:43
7
9
Той Костадинов не само влезе , но и ще ни управлява след следващите избори.
А Кирчо да се връща в Канада да спасява Торонто , че инак кучета ще ги управляват.
4.
Xaxaxaxaхахахаха
26.06.2023 21:44:01
1
7
Торонта, Тутракан, Тимбукту, торенти, тарамбука. Аве, "журналистите", вие четете ли си глупостите, които пишете, хахахахахаха. Уж и редактори имате, хахахахаха.
3.
С Канада е свършено...
26.06.2023 21:39:28
1
8
И рептил в естествения му вид да видя няма да се учудя!
2.
Na Luis Viutton baba mu
26.06.2023 21:11:14
3
8
Toronta lii Torta lii Tornado lii
1.
Много важно
26.06.2023 21:06:54
12
12
Той Копейката влезе в парламента, вие на куче-кмет се учудвате !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори