×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как "шугър дедита" си купуват секс с тийнейджъри в интернет


24 Юни 2023, Събота, 20:40 ч.
Автор: Флагман.бг

В интернет по-възрастни мъже целенасочено търсят сексуални контакти с малолетни

Платформата "МySugardaddy" е пълна с кадри на красив живот: двойки пийват шампанско, други се наслаждават на уединението си в някой спа център, трети купуват бижута, четвърти се веселят на бляскави партита. Всичко това - под призива "Upgrade your lifestyle" ("Подобрете своя стил на живот"), пише АРД, като цитира разследвания на германската медия SWR.

Въпросният призив е насочен предимно към младите жени, които за пари, за скъпи дрехи и посещения в луксозни ресторанти са готови да влязат в емоционални, в повечето случаи сексуални връзки с по-възрастни мъже, коментира АРД. "МySugardaddy" твърди, че е водеща платформа за запознанства в Европа, има четири милиона абонати и процъфтява най-вече от пандемията насам. Тя се хвали предимно с това, че свързва "успели и стилни мъже в най-добрите им години" със значително по-млади атрактивни дами - "сладки мацки", които си търсят "шугър дедита".

Благодатна почва за сексуални посегателства

Зад примамливите обещания за връзки от взаимна изгода и перспективи за бляскав живот обаче често се крие горчива истина: проучвания на разследващия формат "Vollbild" на SWR разкриват, че платформите от този тип представляват и благодатна почва за сексуални посегателства срещу малолетни. Репортерите успяват да повдигнат завесата благодарение на това, че си направили фалшиви профили на "сладка мацка" и "шугър деди". Една от журналистките вписва, че е 18-годишна, но платформата така или иначе позволявала възрастовото ограничение да се заобиколи. Само минута след публикуването на профила първите заинтересовани господа вече се появяват - с обозначена възраст предимно между 40 и 60 години.

"Сладките татенца" си признават за посегателствата

След кратък чат с господата първите от тях признават, че вече са се запознавали на платформата с малолетни, на които са плащали за сексуални контакти. А съгласно законодателството в Германия това е престъпление. Репортерката споделя пред един от новите си познати, че е на 17 години. Това обаче въобще не го притеснило - въпреки това той настоял да се срещне с нея в хотел в Берлин. Не пропуснал и да я попита дали взима противозачатъчни и какви сексуални практики предпочита. Той признава също и това, че вече се е запознавал с повече от десет малолетни "сладки мацки" в платформата, с някои от които се е и срещал. Най-младата от тези, с които е "имал нещо", била едва на 14. На базата на проучване на неговата снимка журналистическият екип установява, че 48-годишният мъж е бивш депутат в Бундестага и все още осъществява активна политическа дейност - за момента на местно ниво.

Угризения на съвестта няма

Репортерката на SWR се среща с един подобен "шугър деди", снима със скрита камера и накрая разкрива самоличността си. Пита господина защо търси контакти с малолетни на платформата и защо е готов да поеме този риск. Политикът обаче няма никакви угризения на съвестта - малолетните знаели с какво се захващат. Освен това и двете страни нямали интерес връзката помежду им да излезе наяве, тъй като искали да запазят доброто си име. Когато репортерката пита дали мъжът знае, че е престъпление да правиш секс с малолетна срещу заплащане, той отговаря уклончиво: би могло да се спори дали наистина има такава връзка. Той търсел "равноправни отношения" и предлагал "менторство"- не оказвал натиск.

Опасност от злоупотреба с власт и зависимости

Юлия фон Вайлер от организацията "Innocence in Danger", която се бори срещу сексуалните посегателства спрямо деца, е категорична, че подобни платформи крият голяма опасност за малолетните и за младите жени. „Когато става дума за връзка между съвсем млад човек и някой много по-възрастен, разликата между тях е изключително голяма и по отношение на жизнен опит, и на власт, и във финансов план. Така се поражда зависимост", посочва Фон Вайлер. Тя поставя и въпроса до каква степен е наистина свободно решение на младите: "Ако лицето прави това по финансови причини, както и ако действително е принудено от обстоятелствата, то това не е доброволно решение". Както посочва проучване на датски изследователски екип - много от "сладките мацки" в платформите за запознанства с по-възрастни мъже са от семейства с тежки проблеми и се нуждаят от пари и признание, пояснява АРД.

Случаят Даниeл Б.: вина носели и двете страни

Това, че на платформата "МySugardaddy" мъже целенасочено влизат в контакти с малолетни момичета, за да злоупотребяват с тях сексуално, показва един актуален случай, разгледан от провинциалния съд в Мюнхен. Обвиняемият Даниел Б. използвал този вид платформи, за да влиза във връзка с момичета между 13 и 16 години, с някои от които е имал и сексуални отношения. Обвиняемият бе осъден за сексуални посегателства спрямо деца и младежи на три години и шест месеца, но обжалва присъдата, поради което тя още не е влязла в сила. Пред съда обвиняемият постоянно изтъквал, че и неговите партньорки носели вина за деянията, тъй като участвали в платформи, предназначени само за пълнолетни. В решението си съдът подложи на остра критика тази аргументация и я отхвърли.

Търговия с хора и принудителна проституция

Следователката Елиза Панучио от мюнхенската полиция, която се е специализирала върху борбата със сексуалните посегателства срещу деца и младежи, посочва пред журналистите от SWR следното: "На никоя от платформите, за които знаем, не е гарантирана сигурността срещу сексуално посегателство. Няма проверка на възрастта, нито верификация на профила". Федералната криминална служба казва пред "Vollbild", че платформата МySugardaddy" е известна на органите на реда във връзка със случаи на търговия с хора и принудителна проституция. Някои провинциални криминални служби потвърждават, че знаят за подобни случаи. От самата платформа така и не предоставят отговори на журналистическите въпроси.

Автор: Рабеа Вестарп АРД

 


В категории: Лайфстайл


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Гичо Вичев
25.06.2023 11:45:50
0
3
Аз съм шугър деди, ама само Мила ми връзва Обичам я
3.
....
25.06.2023 10:35:36
0
0
Ко, Ко каза ?
... Аборт Несполучлив " ???
Верно ли ? Паднах
2.
До коментар 1
25.06.2023 00:50:59
3
6
То и ти не можеш да боравиш с телефон и кирилица ми се струва. Аборт несполучлив
1.
9368
24.06.2023 22:38:21
7
5
Komunqgiti nemoat da boravqt s telefoni
Ina4e cqlata pensia otiva za nqkoq
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори