×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Раздор сред управляващите? Петков заговори за крах на парламента, ПП-ДБ била като смокинов лист


Раздор сред управляващите? Петков заговори за крах на парламента, ПП-ДБ била като смокинов лист
Как си представяте комисия да разследва корупцията на политическите сили, ако председателите й са от всички партии и има конфликт на интереси, попита Кирил Петков
22 Юни 2023, Четвъртък, 09:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Големият ни страх е колко от тези комисии ще отидат в ДПС и колко във "Възраждане“, призна той

Няма как да има политическа стабилност и дълголетие този парламент, ако ГЕРБ продължават с „плаващите мнозинства“, така че ние едва ли не да сме като смокинов лист отпред, а те отзад за важните неща за обществото да си ги прокарват с ДПС и „Възраждане“. Това каза пред бТВ в кулоарите на Народно събрание съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. 

Той обаче поясни, че това не е само предупреждение, а призив, че по този начин ГЕРБ вкарвали огромен риск в политическата система. Ако така смятат, че ще се случи, ние няма просто да го приемем, закани се бившият премиер. 

Гневът му е предизвикан от това, че изслушването на правосъдния министър беше блокирано от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

"Цялото общество е настръхнало по темата подмяната на Гешев със Сарафов и искахме правосъдният министър да бъде изслушан в зала. За наша огромна изненада това изслушване беше блокирано с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, поясни той.

Вчера следобед от ПП-ДБ са поискали министърът да дойде в правна комисия.

"Там беше блокирано изслушването пак с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „въздържал се“ от „Възраждане“. Това показва две много притеснителни тенденции – какво има да се крие, защо не искаме да има прозрачност по тази важна тема за хората. Знаем, че тази подмяна (б.а. на Гешев със Сарафов) беше подигравка с българското общество", обясни депутатът.

"Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокират важни за обществото неща", добави той.

"Двата варианта на Антикорупционния закон на ГЕРБ-СДС и на "Продължаваме промяната" са близки един до друг. На първо четене беше приет техният и отхвърлен нашият отново с мнозинството ГЕРБ, ДПС, "Възраждане". В нашия проект казваме, че цялото Народно събрание трябва да избере най-добрите председатели, които да оглавяват комисиите, за да гарантират, че наистина се работи срещу корупция, а в техния искат да се сложи по един член от всяка партия. Как си представяте, че тази комисия ще разследва корупцията на политическите сили, ако председателите са от всички партии и има голям конфликт на интереси?“, попита Кирил Петков. 

Нямаме проблем повечето комисии да са при тях, за да могат да контролират правителството в първата ротация. Големият ни страх е колко от тези комисии ще отидат в ДПС и колко във "Възраждане", призна той.

„Щастлив съм, че комисията по европейски въпроси беше запазена при нас, защото ако тя беше отишла при „Възраждане“ – хора, които даже не стават, когато европейският химн тече, щеше да е обида за европейските ценности“, коментира експремиерът. 


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
Пламен
25.06.2023 23:01:06
0
0
Разпадането на тази абсурдна коалиция е сигурно. И много скоро тези продажници ще бъдат вън от парламента.
12.
_nib_
23.06.2023 12:29:50
0
0
Къв парламент бе продажник.
Вътре 2/3-ти сте престъпници влезли с ала-бала...да го тур намайкати.
11.
Калин
23.06.2023 07:33:27
0
1
При такива изказвания Христо Ивонов става нервен и почва да трепери за заплатката си!
10.
Обективно
22.06.2023 16:25:37
0
1
Киро, Киро, ти така и не разбра, че българският избирател обича новите лица, дава им шанс, но тръгва стабилно само след тези от тях, за които написаното на фасадата на Парламента за съединението и силата не са само думи. Всички от ръководството на партията ви трябва, да се научите, да поставяте обществените интереси пред личните и партийните интереси. Да, ама първо трябва да надвиете опостушителното си его, това заблуждение в собствената ви значимост. Иначе ще изпортите за пореден път Държавата.
9.
XXX
22.06.2023 15:24:04
0
4
А дано да се разцепят, че тази коалиция беше най-абсурдната .
8.
Камена
22.06.2023 14:12:23
0
6
ще рухнат демократите, движат се по острието
7.
гражданин
22.06.2023 12:55:39
2
8
Това беше целта на ГЕРБ. Да се докопат до правителство и да го разиграват с техните партньори в парламента- ДПС и Възраждане. Уж нямаше да се бъркат в работата на правителството , уж ББ щеше да се отегли , пък те всеки ден лаят. Велики крадци , лъжци и мошеници.
6.
DaDa
22.06.2023 11:59:22
0
11
100% очакван раздор
5.
ТБС
22.06.2023 11:48:55
4
8
Изчезвайте уроди продажни, за не ви изчезнем ние.
4.
Цв
22.06.2023 11:12:16
6
14
То беше ясно докъде ще я докарате. С колко човека ПП искаха и окупираха цялата власт и държава??? Нещо много насериозно решиха, че ще правят каквото си искат, а другите ще ги подкрепят. ГОЛЯМА ГРЕШКА!
3.
оффф...
22.06.2023 10:14:47
2
23
Сигурно съм от малкото хора, които виждат смисъл в сегашното правителство, обаче съм сигурен, че то ще падне преди да е дошъл реда на Мария Габриел.
Сиреч, девет месеца едва ли ще издържи.
2.
Що
22.06.2023 09:43:32
3
16
Дайкирито на кирито лии кръстено
1.
паткан
22.06.2023 09:40:42
5
29
Голям стран наистина.
Няма да можете да вкарате България във война.
И господарите ви ще искат да връщате пари.
Трагедия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори