×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако филмът “Вчера” беше сниман днес


Ако филмът “Вчера” беше сниман днес
Дана и Иван веротно щяха да се казват Дейна и Айвън, и не само...
Ключови думи: филм, вчера,
20 Май 2023, Събота, 16:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Филмът щеше да засяга вечните теми за изконното човешко право на лукс, лек живот, хедонистично отношение към битието и нуждата сам да си „преценяш“

Ако филмът „Вчера“ беше сниман днес, класовете от английската гимназия нямаше да се наричат класове, а общности, и учениците нямаше да седят на чинове, а на шарени килимчета по пода, и Баръмов, по математика, нямаше да ги изпитва, за да не нарани нежните им Монтесори душички и за да не го съдят психо майките им, а да им дава да си играят с пергели от екологична дървесина и да ги кара да броят плодове и зеленчуци във всички цветове на дъгата, за да са румени, засмени и оболоботомени граждани на прекрасния нов Монтесори свят.

Вместо Георги Русев, директора щеше да го играе приятен чернокож джентълмен с приятно просребрена коса и приятни дизайнерски очила с дискретно стилизирано унисекс лого на рамките, чистачката щеше да е одухотворена елегантна азиатка със стилен костюм - панталон и тарикатско сакенце, Павел Попандов по физическо щеше да е симпатичен възрастен мъж с физиката на Йордан Йовчев и нямаше да върти любов с учителката Бицевска, а с учителя Бици, още по-симпатичен млад мъж с физика на Йорданка Донкова, и прическа на Дони, когато пееше в "Атлас".

Когато искаше да си легне с Марина в класната стая, Христо Шопов нямаше да счупи и изгори чина, за да ѝ е топло на нея, а щеше да я помоли тя да го направи, за да не си нарани ноктите, и по-бързо, че му е студено и ще изстине, и да му даде палтото си да се наметне, че тя не знае, ама той е с много чувствителни сливици, и на пода най-много се изстива, и да побързат със секса, че е на барбър след това, а за този точно пакистанец, най-много се чакало, имал златни ръце, където пипне, девствен мустак не расте...

Ростислав нямаше да ходи да плува по каналите, а да кара тротинетка на Гребната, и вместо набирания на лост, щеше да пуфка наргиле, да си гали татуировките, да вика „снощи тая я скъсах, брат“ и да обръща аперолите като розови бонбони с другите чалгафони, което пък ми напомня, че песента от филма нямаше да е „Клетва“ на Маричков, а балада на добре поддържан млад ром с текст, в който се пее за изневяра, предателство и нещо лудо, диво, нетипично, тежко олигофренично...

Естетически, филмът щеше да засяга вечните теми за изконното човешко право на лукс, лек живот, хедонистично отношение към битието, отказа да следваш общоприетите морални конвенции и нуждата сам да си „преценяш“ и да бъдеш „себе си“...

Чочо щеше да си е същият.

Щеше да си сипе едно уиски, да погледне присмехулно и да им каже да си е**т май***а всички ******ници...

Него го няма, затова им го казвам аз...

Приятно гледане...

*От фб страницата “Любов и омраза в Пловдив”


В категории: Животът


21
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
21
Коментара по темата
21.
От 15
21.05.2023 12:37:07
0
3
Явно ви се иска повторение. Но филмът е сниман тогава и дори се казва "Вчера". Искате повторение на времената - идва повторението. Но май с всичко. Така че подготовка за същия живот плюс управление от партия "Раждане". Какво не Ви харесва... И да не ви харесва, натискахте затова и май ще го бъде. Ако дядото бил баба, ако порталът се отворел, пък той се отвори в Бс, ако пръскали с ковид, ако се наслушахме на глупости, ама да... Сега времето е ваше. Успех.
20.
Добре че не е
21.05.2023 11:07:58
0
3
Ако филмът “Вчера” беше сниман днес щеше да е трагедия като всички филми от 30 години насам.
19.
Свако ви
21.05.2023 00:29:51
0
6
Обективно погледнато, епоха с епоха не си приличат,тероарът е друг .
Иначе, Математикът Баръмов може само да диша праха на Математикът Дучев. Освен всичко, последният проявяваше персонално всяко хлапе да носи нож . Вика - за почистване на униформата. Примерно, хлапето Досьо Досев ( лека му пръст ) бе заведен на проститутка от учителя- навигатор Савов. Щото,вика,в България тия лелки са ченгета, прости парчета са ..
Думата ми е че всяко поколение си има своя тероар...И спомените са измамно нещо.
18.
ХХ-ристинке
20.05.2023 22:09:53
3
7
Пий си ракията и си лъскай злобарките. Не се занимавай с работи, които не разбираш. Пийни малко чисто мъжко мляко за подсилване.
17.
XX
20.05.2023 21:08:59
7
3
До 14
"Дори не ми е ясно как е бил допуснат до киното изобщо." - щот си роб, свикнал да живееш в клетка.
16.
Задочни репортажи
20.05.2023 20:17:48
1
3
Георги Марков (писател)
Георги Иванов Марков е български писател, театрален и филмов сценарист, а впоследствие – публицист и дисидент, живял и творил в условията на социалистическа България и в емиграция (от 1969 г. до смъртта му през 1978 г.).
Професия
инженер, писател, драматург, публицист, дисидент
Националност
Flag of Bulgaria.svg България
Активен период
1951 – 1978
Жанр
разказ, есе, роман, театрален драматург, филмов сценарист
Дебютни творби
„Цезиева нощ“, приключенски роман, (1957)
Известни творби
„Мъже“ (1962)
„Жените на Варшава“ (1968)
„Задочни репортажи за България“ (1984)
В творчеството му се открояват два различни периода. Първите му произведения датират от първата половина на 50-те години на ХХ век. С повестта „Мъже“ (1962 г.) получава признание и става професионален писател. Следват разкази, новели и пиеси, поставени на сцена. Към 1969 г. отношенията му с властите се влошават, три от пиесите му са спрени и той напуска България, макар първоначално само с намерение за кратък отпуск. В крайна сметка Марков избира да живее в чужбина постоянно, първоначално в Италия, след това до края на живота си – в Лондон. Той продължава да пише и се превръща в един от най-известните и продуктивни български дисиденти. Започва работа в българската редакция на Би Би Си. Най-значителното произведение от емигрантския му период са „Задочни репортажи за България“ – серия от есета, излъчвани по радио Свободна Европа, в които описва живота в социалистическа България, подлага на критика партийната върхушка и моралните измерения на нравствения упадък на българския народ под влиянието на господстващата комунистическа идеология.
Резултат от тази публицистична и обществена дейност е повишено внимание от страна на комунделите.
15.
Е, 14
20.05.2023 20:09:05
1
2
Всичко щеше да е същото...
14.
Дългият Джон Сисвър
20.05.2023 19:55:30
1
8
Филмът "Вчера" е сниман във връзка с протеста на онова поколоние ( да кажем Бийтълс поколението) срещу ограниченията на тогаващното време. Дори не ми е ясно как е бил допуснат до киното изобщо. В днешно време ограниченията са други. Имаш право да се носиш както си искаш , имаш право на мнение и можеш да го изразяваш публично. Проблемът е , че това мнение не твое лично а е на някой , който си прочел или видял в социалната мрежа. Ти просто нямаш собстеено мнение. Ти просто не можеш да мислиш. Ти си зомбиран.
13.
АБПФК
20.05.2023 19:43:07
0
2
Сюрреализмът е движение на неидентифициран обект от началото на 20-те години на 20. век, обединяващо червени мислители, широки и тесни социалисти стремящи се да разрешат противоречивите положения състояния на съня и реалността. Те се борят за създаване на нова естетика и нов социален безпорядък. Художниците рисуват въображаеми, нелогични сцени с фотографска неточност, създават странни същества от предмети от бита и развиват техники, които позволяват изява на подсъзнанието.
„Летище за ангели“ добрите сили на промяната, Рубен Кукиер
Сюрреалистичните творби включват елемента на изненадата и неочакваните съпоставки; въпреки това много сюрреалисти смятат произведенията си за израз най-напред за спиране на движението , а самите произведения единствено за неин артефакт.
Основите на движението са положени през 1924 г., когато Бретон публикува първия „Манифест на Сюрреализма“ („Manifeste du surrealisme“), в който изразява убеждението, че рационалното мислене потиска творческите сили и въображението и се отразява негативно на артистичното изразяване.
12.
Svetlio
20.05.2023 18:35:33
2
10
Перфектен анализ.Не бях чел нещо толкова добро,от доста време. Администрация за автора.
За жалост всичко в момента е истина.
11.
Янаки
20.05.2023 18:30:05
0
5
Друг стар филм от соца- партийния секретар от БСП (Васил Михайлов) Асенчо, дето връзвал обувки докато му го слагат с 200 отзад през шоричките за промяната , долен ляв педал ,за да стане шеф.
10.
Ц
20.05.2023 18:17:05
3
11
Всички щяха да се подмазват на директора и да го наричат:"Нашият лидер". Доктора не е Фостър, а Лъчо Мозъка. Героите на Стойков и Шопов ще са заклеймени като "хейтъри", който не оценяват (както са длъжни) колко много инфраструктурни проекти се строят, а се правят на умни и красиви. Полицаят нямаше да си играе на разпити, а щеше директно да ги пребие зад комина. Навсякъде щяха да висят портрети на директора, а той нямаше да казва на полицая със заплашителен тон: "Ти моето вчера няма да го закачаш", а щеше да извика журналистки порода "мисир", за да им обясни колко много се гордее с миналото си с Маджо, Трактора и Пашата. Филмът нямаше да бъде протест, а похвално слово за лидера и харизмата му. Никой нямаше да харесва двамата млади герои защото нямаше да бъдат лидери, а лузъри. Приятелката на единия е манекенка и е бременна, но това не любовна история, а история за покупка на къща. Има и ревност - любовница посещава спалното на момчетата и оставя в чекмеджето на единия тайно внесени, откраднати от народната библиотека портрети на Маркс, Енгелс и Ленин. Снима ги със "Смяна 8", взема си ги обратно и разпространява снимката с цел компромат. Директорът е в паника. От ДС са му казали, че недоволни от принципното му управление, противонародни елементи ще го убиват, но после се разбира, че ДС не знаят. Всъщност никой не умира, дори героят на Стойков, защото юзината е в ремонт на ремонта, открита е официално и работи без акт 16, но пак е спряна .... за ремонт.
9.
Свако ви
20.05.2023 18:09:54
1
8
Слушам редовно Руски информационни емисии. Преди година и нещо, като почнаха ..както там я наричат тая работа, имаха конкурс за най-отличила се в "както там я наричат тая работа" , република.
Яндекс е пълен със статии и снимки на горди Буряти - страната им бе номер едно по жертви, с което много се гордееха.
..Тъй като, на кой,по дяволите му е притрябвал добре платен лесен живот ?!
8.
1944
20.05.2023 17:55:48
2
8
Записки по български страдания (1944-1989г.)
Джугашвили (Р.Р) от Тифлиската духовна семинария ,броя на жертвите на Сталиновия режим е оценяван различно. В резултат на репресии между 7 и 13 милиона в СССР.
Бягство от ада на болшевизма, ако слушаш Бийтълс, носиш дънки или къса пола на почивка в к.к. "Белене", без съд и присъда.
7.
XX
20.05.2023 17:30:10
1
12
Те затва днес не се снимат филми...
6.
!
20.05.2023 17:23:54
0
22
Велик филм !
5.
каква е целта
20.05.2023 17:19:54
10
9
на популяризирането на подобна пошлост?Да се принизи нещо стойностно към липсата на ценности днес?Само че нашето общество все още има някакъв имунитет към пълната развала и в английските гимназии се учат много добри,умни и мотивирани деца.А Чочо Попйорданов-с уважение към таланта му-къде е?Уискито май не му е помогнало!
4.
Ако
20.05.2023 17:06:27
9
21
Филмът Вчера, беше сниман днес, то героите щяха да бъдат заклеймени, че изразяват друго мнение извън това на САЩ. Демокрацията е толкоз демокрация, доколкото имаш правото да се мазниш на евроатлантическите държави. Извън това си репресиран. Не в буквалния смисъл, но ще те смачкат ако си бизнесмен, а ако си държавен служител ще те уволнят.
3.
Jems bond 00
20.05.2023 16:57:49
1
2
Tui sabotaji ma da o4istqt mom4eto
Drugiq e zamesen det e s nego
2.
DB7
20.05.2023 16:56:04
12
8
ПЪЛНА ТЪПНЯ..АЛКОХОЛИЗЪМ ЛИ РЕКЛАМА??
1.
X
20.05.2023 16:41:56
14
25
Прочетох три реда и спрях.Какви са тези глупости ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори