×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не купувайте козунаци онлайн, рисковано е, алармира експерт


Не купувайте козунаци онлайн, рисковано е, алармира експерт
Покупките от физически лица винаги са рискови, но най-вече когато говорим за хранителни продукти или козметика, предупреди Габриела Руменова
10 Април 2023, Понеделник, 11:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Застрашават не само нашите икономически интереси, но и здравето и живота ни дори, предупреди тя

Трябва да сме особено предпазливи при покупка на хранителни продукти от интернет, тъй като може да е рисково за здравето ни. За това предупреди Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“ във връзка с появилите се обяви за козунаци в Мрежата.

Тя отбеляза, че има специално законодателство, което поставя стриктни изисквания към търгуващите с храни поначало и особено онлайн.

По отношение на офертите за хранителни изделия от физически лица Руменова предположи, че тези „търговци“ залагат на маркетинговия подход – да се обърнат към онези, които желаят да си купят нещо домашно, а не от масовите търгови и магазинната мрежа и много хора търсят точно това в днешно време.

„Покупките от физически лица винаги са рискови, но най-вече когато говорим за хранителни продукти или козметика, защото застрашават не само нашите икономически интереси, но и здравето и живота ни дори. Кой ще ни гарантира, че са спазени всички изисквания при производството, съхранението и транспортирането?“, коментира тя.

В отговор на въпрос кой ще защити правата ни при покупка на некачествена или развалена храна от интернет, експертът посочи, че ако продавачът онлайн е търговец, можем да имаме претенции към него, каквито към всеки друг търговец. „В много от случаите обаче става дума за физически лица, които дори извършват нерегламентирана търговия и не спазват изискванията както на законодателството за продажба на храни, така и по принцип за извършване на търговска дейност“, акцентира експертът по потребителски права.

Габриела Руменова коментира и сензационните нива на цените за някои козунаци. „В условията на свободен пазар цената е такава, каквато потребителят е склонен да плати. Дори и да има такива, които злоупотребяват с „добавената стойност“ на покупките за празника – емоциите на хората, те не могат да бъдат определящи за цените на пазара, защото стоката трябва да се продаде. Когато има повече възможности – да се надяваме, че това е така, потребителят има право на избор. Като види с какво разполага, ще си вземе това, което е изгодно за него. Ако може да си купи козунак за 20 лв., няма да си вземе този от 80 лв. Хората, които ще посегнат към по-скъпите, без значение от причината, не са чак толкова голям процент“,  каза в заключение тя пре Bulgaria On Air.

 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
5
Коментара по темата
5.
ТБС
10.04.2023 16:16:18
0
0
Рисково, ако не знаеш от като и какво точно купуваш. Но..., коя е тази е какъв точно експерт е, че да се вслушаме в съвета. Но в последните 30 години само съвети от експерти получаваме, ама все по-зле ставаме, а за капак и взеха да се отричат от въпросните съвети, относно храненето, особено. Скоро и относно ваксинирането ще се отрекат, особено ОНЕЗИ, което не носят отговорност по Констуиция.
4.
Хахахах
10.04.2023 15:48:10
0
3
Козунаци само от Линда на Кире, там са тънка лайсна-7-800 лв парчето ;)
3.
Българина
10.04.2023 13:23:39
1
5
До 1. 5:
От години вървят покупките онлайн.
АКО имаш сигурен доставчик, не виждам грижи да си купиш от него.
2.
Хайде да добавим коментар
10.04.2023 13:22:30
1
3
А тези в магазините подметки,хубав козунак ще си направиш в къщи или от магазина демократични евроатлантически козинаци колкото си искаш.
1.
5
10.04.2023 12:33:01
4
9
Що за тиква трябва да си че да си купуваш козунак чак онлайн!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори