×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каналджии ли са задържаните край Трояново сирийци? Община Камено се превърнала в гранична зона


Каналджии ли са задържаните край Трояново сирийци? Община Камено се превърнала в гранична зона
Радостин Желязков и Тодор Панайотов арестуваха двамата сирийци след опит да бъдат подкупени. Кметът на Трояново Димитър Николов пък разкри, че селото става гранична зона
16 Март 2023, Четвъртък, 09:09 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Кметът на селото зове вътрешният министър да дойде, за да види как хората страдат заради закриването на полицейското управление 

Задържаните край Трояново сирийци са каналджии. Това каза пред бТВ полицаят Радостин Желязков от второ РУ-Бургас. Чужденците бяха арестувани, след като той и колегата му Тодор Панайотов отказаха подкуп от 200 евро. 

„В телефонът установих GPS координати на тази точка. Предполагам, че може да са трафиканти“, заяви Желязков. 

Двамата сирийски бежанец, за чието задържане Флагман.БГ писа, са с хуманитарен статут, уточни водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев. 

Наглост! Сириец, чакащ мигранти с нередовна кола, подхвърли 200 евро на полицаи край Камено

Сирийците бяха засечени в аварирал автомобил край село Трояново. 

Хората смятат, че трафикът покрай селото, което е на пътя до магистрала „Тракия“, не спира, каза пък кореспондентът Лора Стаматис. 

Преди два дни Иван Ганчев, който работи към охранителна фирма, докато прави обход на селото, забелязва съмнителна кола. 

„Направи ми впечатление, че автомобилът беше спрян по средата на шосето и отидох при тях с предложение да помогна. Питах ги какви са и ми отговориха, че са сирийци. Единият беше неспокоен и ме усъмни нещо“, уточни той.

„Зададоха ми въпрос дали има наблизо автосервиз. Казах им, че е много рано, но ще се обадя, за да им помогнат. Изтеглих колата на 20 метра зад тях и телефонирах на номер 112. Казаха да изчакам на място. За 20 минути никой не дойде. Позвъних тогава на Районно управление – Камено и тогава пристигна полицейски екип“, разказва охранителят. 

Колата е с прекратена служебна регистрация, а шофьорската книжка на сириецът е изтекла, уточни Стаматис. 

„Единият сириец говореше малко български. Представи се като водач. Показа ми документите си за хуманитарен статут. Приятелят му също имаше такива. Направихме справки за криминални прояви, но нямаха. После установих, че автомобилът е с прекратена регистрация“, разказва неподкупният полицай от Бургас Тодор Панайотов.

„Шофьорът ми представи свидетелство, издадено от Обединените арабски емирства, което е невалидно на територията на България без легализиран превод. Освен това нямаше право да управлява автомобил с ръчна скоростна кутия“, добавя той.

„Обясних му, че ще му бъде съставен акт, табелите на автомобила ще бъдат иззети и ще трябва да ме придружи, за да бъде разпитан пред преводач. След това седнах в служебния автомобил, за да му напиша акта, но в този момент сириецът се приближи до мен и предложи да не правим нищо. Попитах го учуден защо и в този момент ми хвърли две банкноти по 100 евро, а аз му обясних, че това е подкуп. Слязох и казах, че трябва да му сложа белезници“, добавя той.

Служителят на реда споделя, че не се е изкушил да вземе подкупа. 

През това време колегата му прави обиск на колата. Намерихме телефони, портфейли и пари, добавя той.

„Тези хора стават все по-нагли. Не зачитат законите, човешките права. За жалост сме безсилни в такива ситуации“, коментира Панайотов. 

На въпроса защо се налага жителите на селото да се организират през нощта в дружинки, за да хващат нелегални мигранти, кметът на Трояново Димитър Николов отговори, че това е следствие от министерска заповед. 

„От наредбата на бившият министър Бойко Рашков за закриването на полицейското управление в Камено се вижда резултата. Тя е нецелесъобразна. Отрядите се правят в момента от гледна точка за безопасността и здравето на хората, за тяхното спокойствие. Няма как един патрул да обхожда цялата селищна система“, коментира кметът. 

Преди няколко дни десетина роми са нападнали лекаря в Русокастро, припомня той.

„Лошото е, че каналджиите са доста озлобени. Вътрешният министър да дойде и сам да се убеди за положението, защото Трояново и селищната система се превърнаха в гранична зона. Нека да се запознае на място с проблемите, които имаме поради закриването на Полицейското управление в Камено!“, каза още Димитър Николов. 
 


В категории: Камено


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
3
Коментара по темата
3.
Училището ви липсва
16.03.2023 18:58:12
0
0
Какво искате от циганите от КрЪстина. Субарутууу както се изразявате само тях ли спира за проверка или като повечето полицай си върши работата по усмотрение.
2.
Хахахах
16.03.2023 10:47:04
0
10
Баш на Тошката попаднаха тези са изтеглели късата клечка циганите в Крастина през Айтос се пребират когато Субарутууу е на смяна евала Тоше мор само.
1.
Хохо
16.03.2023 10:26:47
2
11
Горките каналджии точно на Тодор попаднаха :D в чудо са се видяли
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори