×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

УНСС отказа прожекция на филма за доц. Кристиан Таков


02 Март 2023, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Флагман

"Цензурата отново надделя", коментира авторът на "Моралът е доброто" Веселин Диманов

УНСС е отказал прожекцията на филма за доц. Кристиан Таков "Моралът е доброто". Това съобщи във Фейсбук авторът на документалния филм за именития юрист Веселин Диманов. "Цензурата отново надделя - този път тя се прояви не къде да е, а в университета. И по-точно - УНСС", пише Диманов късно вчера, цитиран от вестник Сега.

Той разказва как първо е получил обаждане с покана за среща с ръководни кадри, професори и юристи във връзка с прожекцията. "Отидох, окрилен от мисълта - ето, плодовете на нашия труд се отплащат - след близо седмица на преговори имаме дата, час, зала, че дори и бюджет за наемане на техника за професионално излъчване на филма", разказва Диманов. Уговорката била филмът да бъде прожектиран на 28 март, от 16:00 часа, в Аула "Максима", а входът за студенти и преподаватели да е свободен.

"След близо час получих второ обаждане, което наистина ме шокира. Съобщиха ми най-любезно, че прожекцията трябва да се отложи за след изборите, тъй като, забележете: "има опасност от скандал и грешно тълкуване на инициативата". Или иначе казано – притесняват се, че филмът бил политически", възмущава се авторът. "Горчи. Защото една от главните ни идеи и инициативи в момента е филмът да бъде излъчен във възможно най-много учебни заведения у нас", продължава той. Диманов допълва, че са му предложили прожекцията да се състои на 28 април, но той е отказал. "Не съм посветил последните три години от живота си в създаването на биографичен филм, който съвсем осъзнато по никакъв начин не е с политически характер, за да бъдат подиграни усилията ми с подобни етикети, само защото са удобни. Това е третият университет, който не смее да излъчи филма за своите студенти. Толкова за свободата в България", пише той.

"Сега" очаква коментар от УНСС по темата.

Кристиан Таков беше преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и доцент по гражданско право. Той умира на 11 юли 2017 г., едва 51-годишен. "Загубихме една забележителна фигура в най-новата ни история. Тръгна си известният юрист, интелектуалец и общественик доц. Кристиан Таков. Неслучайно много хора го описват с една единствена дума – будител. В бурните политически години на преход неговото име се превърна в символ на будния студент, будния гражданин и будния народ", пише за него адв. Валентин Брайков.

Случаят с УНСС не е първият път, когато авторът на филма "Моралът е доброто" алармира за цензура.

През април 2021 г. УНСС допусна изява на Бойко Борисов, тогава премиер, в предизборно време и дори уволни преподавател, който възропта срещу това. В крайна сметка след бурен обществен натиск университетът върна на работа уволнения заради Борисов доцент Мартин Осиковски. 


В категории: Животът


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 5
1
Коментара по темата
1.
Прави са !
02.03.2023 22:53:06
3
0
Филм за стипендиянт на умните и красивите Е политически филм !
Филма е за живота на тяхната умно-красива икона доц. Таков.
Соросоидната пропаганда е навсякъде у нас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори