×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Остават три дни до националното състезание с водородно задвижвани автомобили Horizon Grand Prix
  • Хороскопа си за деня - виж тук
  • Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обращение от днес
  • Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X
  • От 3400 до 523 лева - това е ножицата между пенсиите, които се дават в България
  • Лекарите може да не разрешат на Майк Тайсън повече да се боксира, въпреки че се уговори за професионален двубой с ютубъра Джейк Пол
  • Стрелба по посолството на САЩ в Ливан, военни са простреляли нападателя, за когото съобщиха само, че е сирийски гражданин
  • Експлозия във военна база в Южен Израел оставя девет души ранени
  • Жега и гръмотевични бури през следващите дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Граф Тумпалов от замъка край Равадиново се оказа мутра-рекетьор


Граф Тумпалов от замъка край Равадиново се оказа мутра-рекетьор
Георги Тумпалов, придружен от жена, вероятно неговата "графиня" , влиза в съдебната зала, самоуверен като висш благородник
20 Септември 2011, Вторник, 15:56 ч.
Автор: Правда СТОЯНОВА

Изправен е на съд, разорил семейство от Св.Влас с непосилен заем

„Не съм взел нито стотинка от Георги Тумпалов, а мe изнуди да му подпиша запис на заповед за 25 000 долара. Измамен бях и да прехвърля 5-етажната си къща в Свети Влас, за която получих къща в кв.“Победа“, а после ми взеха и нея“, оплака се Васил Петров, който вече 13 години живее в кошмар, от който няма събуждане.

За патилата си той разказа преди да започне съдебното заседание срещу Георги Тумпалов, по-известен като ексцентричният собственик на замъка край село Равадиново, който днес бе изправен пред Бургаския окръжен съд по обвинение в рекет.

Негов съучастник е пък лихварят Атанас Желев,

сочат събраните от прокуратурата доказателства.

Историята е истинска каша благодарение на разминаващите се и противоречиви показания, които са давали през годините участниците и свидетелите.

През 1998 г. Васил Петров вече бил построил голямата си къща в Свети Влас към която имало и две заведения – ресторант „Бриз“ и павилион – каравана „Ламбада“. За да посрещне сезона обаче му трябвали пари – около 10 000 долара, с които да си направи освежителни ремонти.


Васил Петров живее 13 години в кошмар



Съседът му го препоръчал на софийски бизнесмен – Сашо Силков, който му дал 9 000 долара. Васил му предложил в края на сезона да му върне 9 900 долара, т.е. с 10% лихва за трите месеца. Силков обаче поискал 9 000 долара плюс 50% от печалбата. Стиснали си ръцете.

„Направих ремонта, поканих Сашо, който дойде с дъщеря си, посрещнах ги. Всичко беше наред. След 10 дни обаче той пристигна отново, то беше с Георги Тумпалов и жена му. Налагало му се да замине за Америка, а тези 9 000 долара да ги върна на Георги“, разказа пред съда Васил Петров.

Минали още 10 дни, Тумпалов пристигнал пак в Свети Влас. Поискал 12 500 долара, а Васил се втрещил. Собственикът на замъка му казал, че това е сумата с лихвата и ако до 10 дни парите не са готови,

ще му начислява по 1000 долара на ден.


„Като дойде пак на следващия път, аз парите ги нямах. Той ми каза – сумата става 25 000 долара. Викаше, заплашваше ме, половината от персонала напусна“, обясни Петров. През цялото лято Тумпалов пращал хора, които спирали големите си джипове пред заведението и вдигали после скандали вътре. Туристите избягали от него, сезонът му бил провален.




В този грандиозен имот в средновековен стил шато с винарна живеят Тумпалови

„Принудих се да ипотекирам ресторанта, взех 5 000 долара и му ги върнах. Не ми даде никаква разписка. Каза ми – като върнеш останалите – тогава“, разказа Васил пред съда.

Междувременно заплахите продължили. Семейството му живеело в стрес. Големият му син започнал да заеква.

През септември Тумпалов пристигнал с „Хамър“-а си, натъпкал Васил вътре и го закарал в Бургас при нотариус Огнян Желев. Искал да подпише запис на заповед, но Петров се опънал.

Заплахите продължили. На 19 ноември Тумпалов го отвлякъл да втори път. Бил с още една кола и няколко мъже.

„Уплаших се за живота си и за живота на жена ми и синовете ми. Тези хора колеха и бесеха тогава. Подписах документите. Мислех, че е ипотека на къщата, но се оказа, че съм направил замяна“, обясни Васил днес в съдебната зала.

Всъщност той подписва три сделки. Първата е запис на заповед за 25 000 долара. Втората е замяна на голямата му луксозна къща в Свети Влас със съборетина в бургаския квартал „Победа“, а третата е упълномощаване на непознат за него човек, който пък да се разпорежда както намери за добре с постройката в квартала. Къщата след броени дни била прехвърлена на лихваря Атанас Желев – вторият обвиняем по делото.

Атанас Желев притежава заложна къща „Трезор“. Тумпалов му бил прехвърлил вземането си чрез цесия, станало ясно по-късно.

Васил Петров обаче си спомня как лихварят го изнудвал да вземе заем от него, за да се издължи.

„Те са били в комбина. Ядяха и пиеха без да плащат в ресторанта ми. Веднъж ме набиха, след като се гостика за моя сметка“, разказа Васил.

Отишъл да се оплаче в полицията, но там видял как Атанас Желев се прегръща с ченгетата и се отказал.

Ако обвиненията срещу двамата се докажат, предвиденото наказание е затвор от 2 до 10 години, глоба от 4 до 6 хиляди лева, а съдът може да постанови конфискация на половината имущество.

Следователно съдбата на замъка край Равадиново зависи от изхода на делото.

Съдебното заседание продължава и утре.


В категории: Темида


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Созополчанин
25.11.2017 21:25:32
2
15
ЗАМЪКЪТ НА ГЕОРГИ ТУМПАЛОВ,АКО ВЪОБЩЕ Е НЕГОВ,Е КИЧ И МУТРОБАРОК. НЯМА ПО-ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. А ТЕЗИ,КОИТО СИ ДАВАТ ПАРИТЕ ЗА ДА ГО ВИДЯТ СА ОЛИГОФРЕНИ. ТУМПАЛЪТ Е ПРИМИТИВ И НЕАНДЕРТАЛЕЦ.
10.
Созополчанин
25.10.2017 23:41:15
0
16
ГЕОРГИ ТУМПАЛОВ И ДВАМАТА МУ СИНА - ТУМПАЛИТЕ СА ПРОКЛЯТИЕ ЗА СОЗОПОЛ. КРАДЦИ,МОШЕНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ. АБСОЛЮТНИ БОКЛУЦИ.
9.
Жоро Френски
24.07.2014 09:46:22
20
20
Когато взима пари на заем, всеки си чете договора си, преценява условията и сам решава как да постъпи. Лихварството не е незаконно, напротив - има десетки такива фирми, да не говорим за банките.
И когато се дава само едната страна в спора, много ясно, че картината няма да е пълна, а в почти всички случай - напълно невярна.
А защо да не е, например, че някой е взел пари, а после не иска да ги връща и се оплаква, че му ги искат? И не Жоро да е рекетьор, а другият да е измамник?
Познавам Жоро добре и знам, че той е много точен човек, който държи на думата си и на правилата. Това мога да кажа.
А за конкретния случай съдът ще си каже думата накрая. Това е неговата работа.
8.
Наоколшен
26.09.2011 16:20:47
6
17
За тези, които не са в течение на още една сериозна несправедливост, касаеща сложни орнаментирани дървени елементи от един дървен замък в София, които Тумпалов е "присвоил", моля прочетете http://www.WoodenCastle.hit.bg .
7.
Ноколшен
26.09.2011 16:20:41
5
11
За тези, които не са в течение на още една сериозна несправедливост, касаеща сложни орнаментирани дървени елементи от един дървен замък в София, които Тумпалов е "присвоил", моля прочетете http://www.WoodenCastle.hit.bg .
6.
mu6
21.09.2011 18:16:06
5
18
този тумпала с сигурност ще лежи в пандиза и то за 7-8 години а за замака да ви кажа че тумпалов е само един сол ташак изобщо нее негов а е на друго лице а съвсем скоро няма да е на никой защото ще бъде конфискуван заради мутринските изяви който е вършил а аз ако го видя някаде някой ден ще го дърпам за русите къдрички и ще го потстрижа
5.
тиквеник
21.09.2011 17:44:53
3
20
До първия: Ти през онези години на каква възраст беше,що не пробва тогава да вземеш заем от банка,особенно ако са ти трябвали бързо парите.
Наистина тогава такива хора колеха и бесеха.Лично аз въобще не се съмнявам за Тумпъла,той е способен на такива работи и ги е правел неведнъж.Преди няколко години по същия начин-придобиване по неизвестен начин на дял на съдружник от съвместен бизнес принуди друг созополски бизнесмен-Киро Милев да му плати една голяма сума,като на всичко отгоре поради забава на единия транш му беше ударил един юмрук на центъра на Созопол пред кафе"Черно Море"Друг случай беше с откраднатите мрежи на бившия Риболов за доста пари,тогава обаче стана засечка и полицията(бургаската,разбира се,созополските мижави ченгенца му лижат задника с много малки изключения) ги сгащи и "графа" полежа малко в ареста.Дано сега полежи малко и в панделата,ама не ми се вярва.
Лихваря Атанас Желев не е ли по-известен като Пацо или Пацата?За същия човек ли става въпрос?Той пък преди години взе за без пари хотела на един друг созополски бизнесмен,не помня името му горе на баира в новия град,негова е и недовършената постройка точно до магазин Сафари.
4.
созополчанин
20.09.2011 21:52:32
1
24
Става дума за Сашо Силков, който е баща на певицата Сантра, който наистина замина за Америка и прехвърли дълга си на Тумпалов,който се възползва да изнудва докрай нещастния човечец.
Дано най-после да има справедливост и рекетьора , крадеца и изманикТумпалов да влезе в затвора.
Тумпалов е от приближените на Рейзи хора и купува цигански гласове в Равадиново.
Крадците се надушват
3.
666
20.09.2011 19:37:48
3
6
nqkoi ot sozpol da pi6e za kakvo stava vapros
2.
danda
20.09.2011 19:14:37
2
23
Тумпалите са пълни мишоци,до преди време синчетата имаха забрана да влизат в Бургас от някой хора,сега голяма работа станаха мишки без опашки са горките
1.
skif
20.09.2011 18:53:17
8
22
Направо ми се къса сърцето. Пък и как още не съм взел и аз 9 000 долара да си освежа гарсониерката. Искрено се чудя на родните бизнесмени- все едни такива наивни ,невинни, направо да ги ожалиш.
И за да не пострада още някой, да знаете има банки, които дават заем и не бият и не отвличат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Той разкри, че само още две седмици са му били необходими на поста главен прокурор, за да повдигне обвинение срещу бившия премиер Бойко Борисов Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Водачът на листата в Бургас поставя ясни цели Шокиращо видео: Тираджия джигит изпреварва като състезател Полицията още го издирва Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши По време на кабинета Денков бяха отпуснати над 5,6 милиона лева за община Несебър Драстична разлика в пенсиите у нас Драстична разлика в пенсиите у нас Най-висока е средната пенсия в София Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Решението е на Министерски съвет Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Извършителят може да получи от 5 до 15 години затвор Как премиерът Главчев ни изложи пред Турция с безплодната си помпозна визита на ГКПП-Малко Търново Как премиерът Главчев ни изложи пред Турция с безплодната си помпозна визита на ГКПП-Малко Търново Международната среща в понеделник всъщност е възпроизвела новина и не е била само кух пиар - ние изобщо не знаем колко са напред съседите с проекта на тяхна земя, а пък ние настояваме да строим огледално Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Учениците на Мариета Рохова са сред децата с най-високи езикови постижения в България Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Ние сме про-работническа коалиция и в следващото НС ще отстояваме интересите на трудещия се човек”, каза Иван Кирилов, който води листата на коалицията за 2-ри МИР
Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Принцесата на Уелс все още се опитва да се пребори с коварната диагноза Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) През последните години тя се бореше с онкологично заболяване Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Най-високите максимални заплати взимат служителите на позиция "Директор на дирекция“ Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда
Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Здрасти, Вучич! Готово, брат, става. Разбирате ли какво съобщи Вучич за казуса "Сребреница" Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Вчера мъжа ми получи анонимно писмо.
- Ау, какъв ужас. От кого?
Виц на деня Виц на деня - Какво прави червей в главата на блондинка?
- Гладува.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук От хитростите на блондинките: като няма какво да кажеш - усмихни се и си оправи сутиена.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори