×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„С.Г. груп“ плаши със съд бургазлия, починал преди 15 години


„С.Г. груп“ плаши със съд бургазлия, починал преди 15 години
Дългът, който търси "С.Г.Груп" чрез това публично опозоряване е на поне 18-19 години
24 Януари 2023, Вторник, 16:59 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Съседи са шокирани, че колекторът не спира да изпраща заплашителни писма на Найден Найденов

„С.Г.груп“ не спира да отправя заплахи за съд към бургазлия, който е починал преди 15 години, потресени са негови съседи от ул.“Фердинандова“.

През няколко месеца те остават озадачени от странните писма на колекторската фирма, която издирва Найден Найденов, за да го предупреди, че ще го съди, ако не плати неназовани задължения. Досега вече няколко пъти са залепени подобни "уведомления". Последното е от тази сутрин.

„Този човек почина през 2009 година. Малко по-късно се споминаха и родителите му. Наследниците му продадоха апартамента и се изнесоха от България“, разказаха живущите в блока.

Ако получите подобно писмо не се плашете, единствената му цел е да ви опозорят и накарат да платите старите и несъбираеми вече дългове. В случая Найден Найденов, починал през 2009 година, получава поредно подобно съобщение

Потресаващото в случая е не това, че търсят дългове от умрял, защото наследниците му получават, както неговите активи, така и пасиви, а фактът, че претендират за заплащане на задължения, датиращи от поне 18-19 години, т.е. - с отдавна изтекла давност.

Последните няколко правителства уж се опитаха да регламентират работата на колекторите, но така и не успяха, колкото и да се хвалят днес. Фирмите уж нямат право да притесняват т.нар. си длъжници извън работно време, но го правят.

Нямат право и да се обаждат всеки ден, нещо, което също нарушават, а също така да начисляват неправомерно такси, да разгласяват информацията за длъжниците и да използват обиди и заплахи. Подходът на колекторите обикновено е брутален и не се спират пред нищо, за да изтормозят "жертвата си".

Обикновено те претендират за неустойки или стари дългове по прекратени договори към мобилни оператори, които обаче са с давност 3 години и реално са несъбираеми.

Заради това компаниите ги продават буквално за стотинки на фирми като „С.Г.Груп“, които не разчитат на законови похвати, а на най-обикновен телефонен или публичен тормоз (да залепят табло на вратата ти), за да те накарат да платиш дори частично част от дълга.


В категории: Темида


7
Коментара по темата
7.
Въй
25.01.2023 13:22:09
1
5
Тия от С. Г. Груп са най-големите лайнояди! На Боко и на Доган пумиярите. Които само знаят да бучат по телефона. Един такъв реши, че като ми повиши тон за някакви 72лв сметка на Глобул от преди 15г. Само, че накрая ме хвана за х0я и го полапа. Бил знаел всичко за мен. И като го набарах пред тях и се насрая палячото. Викам му хайде гурльо да видим какво знаеш и какво ще направиш. Насрания взе да ми пелтечи ама господине...насиралници. Не им възвайте на тия кавали каквото и да ви говорят. Ако задължението ви е по старо от 5г. ако ви тормозят им кажете, че докато не ви покажат черно на бяло фактурата за която претендират да им се плаща като старо задължение, направо им казвайте да го духат и ако продължат да ви тормозят ще ги съдите!

п.п. Мен лични това ме изнерви освен, че някаква телефонна мишка ще ми се репчи и факта, че исках да платя тези 72лв. но след като видя фактурата! А такава нямат защото нямат законовото право да я имат. Още повече от фирма която вече не съществува!
6.
Пиночет
24.01.2023 20:38:21
1
16
Ще му вземат Дедовия, честито !
5.
опасно????
24.01.2023 19:26:42
5
34
На Бойче келешите
4.
Кокала
24.01.2023 19:21:03
3
34
Тия помияри на мен ми пращат писма от над 10 години за едни 60 лв които имах да давам на Глобул. Не им обръщайте внимание на такива, не са никакъв орган и нямат правомощия. Най-обикновени измислени селски треторазрядни мутри са, за съжаление обаче 90-те години минаха отдавна.
3.
Кофти територия
24.01.2023 17:35:06
13
82
Тези и други подобни мутри в стил 90-те, просъществуваха по времето на герб, дори бяха финансирани от ББР със стотици милиони без покритие. Никога няма да приемат подобаващи закони срещу тях, лобито е много силно, дори на ниво КС, който отменя закони срещу тях.
2.
Хах
24.01.2023 17:33:48
13
91
На Бойко кучетата гледат каквото могат за последно да оберат от такива нещастни хорица, ако имаше държава тези и Бойко отдавна да топлят някой нар в затвора ама къде ти
1.
Haha
24.01.2023 17:16:25
2
87
Събират неустойките от не прекратени договори с мобилни оператори . Съветвам никой да не дава нито стотинка ако задължението е много старо .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите
Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори