×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Tesla намалява цените в САЩ и Европа, за да стимулира търсенето


Tesla намалява цените в САЩ и Европа, за да стимулира търсенето
Ключови думи: тесла, tesla
14 Януари 2023, Събота, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Според изчисления на Reuters в САЩ намаленията на цените на Model 3 Model Y варира между 6% и 20%. 
 

Tesla (TSLA.O) намали цените на своите електрически превозни средства в Съединените щати и Европа с цели 20%, разширявайки стратегията си за агресивни отстъпки, след като не успя да изпълни прогнозите на Уолстрийт за доставки през 2022 г., предаде Reuters.

Ходът, който доведе до спад от 4,5% на акциите на Tesla в американската търговия преди отварянето на пазара, идва след като главният изпълнителен директор Илон Мъск предупреди, че перспективата за рецесия и по-високите лихвени проценти могат да доведат до понижаване на цените, за да се поддържа ръстът на продажбите за сметка на печалбата.

По-ниските цени на основните пазари на Tesla отбелязват обрат в стратегията, която автомобилният производител следваше през по-голямата част от 2021 г. и 2022 г., когато поръчките на нови превозни средства надвишиха предлагането. Миналата година Мъск призна, че цените са станали "смущаващо високи" и могат да навредят на търсенето.

Според изчисления на Reuters в САЩ намаленията на цените на Model 3 Model Y варира между 6% и 20%. 
 
Базовата версия Model Y сега струва 52 990 долара, спрямо предишната цена от 65 990 долара.
 
Спадът се отчита преди федералния данъчен кредит от 7500 долара, който влезе в сила за много модели електрически превозни средства в началото на януари. 
 
За американските купувачи новата цена на Model Y за дълги разстояния, комбинирана със субсидията, възлиза на отстъпка от 31%, допълва Reuters. 
 
В САЩ Tesla също така намали цените на своя луксозен кросоувър SUV Model X и седана Model S.

Говорител на Tesla Германия потвърди намаленията на цените на най-големия европейски пазар, допълва Reuters.
 
В Германия са намалени цените на Model 3 и Model Y с между 1% и почти 17% в зависимост от конфигурацията. По-ниски са и цените в Австрия, Швейцария и Франция.
 
Във Франция клиентите, купуващи Model 3 за 44 990 евро, сега ще получат допълнително намаление на цената чрез правителствена субсидия от 5 000 евро. 
 
Подобен ход наистина би трябвало да увеличи обемите на Tesla за 2023 г., туитна Гари Блек, инвеститор в Tesla.
 
Някои потребители във фен форумите на Tesla обаче се оплакват, че намаленията на цените поставят в неравностойно положение тези, които наскоро са си купили автомобил, защото ако решат да го продадат, стойността му ще е по-ниска, коментира Reuters. 

В Китай, където Tesla намали цените миналата седмица с от 6% до 13,5 на сто, собствениците протестираха в центровете за доставка, призовавайки за компенсации.
 
В същото време анализаторите заявиха, че намаляването на цените в Китай ще повиши търсенето и ще засили натиска върху конкурентите на Tesla на китайския пазар, сред които  BYD, да последват примера ѝ и това да се превърне в ценова война.
 
За 2021 г. САЩ и Китай взети заедно са представлявали около 75% от продажбите на Tesla, въпреки че те нарастват и в Европа, където заводът в Берлин увеличава производството.
 
Model 3 на Tesla е най-продаваният електрически автомобил в Германия миналия месец, следван от Model Y, побеждавайки изцяло електрическия ID.4 на Volkswagen, допълва Reuters. Volkswagen наскоро повиши цената на ID.3, поставяйки го наравно с вече намаления Model 3.
Източник: Профит


В категории: Бизнес


2
Коментара
Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
2
Коментара по темата
2.
Мечтаете да горите
14.01.2023 17:30:02
4
2
като факла? Купете си Тесла!
1.
Хан Курбан
14.01.2023 17:19:30
0
3
Ами то реално предлагане в България няма. Трябва да ходиш до Германия или Австрия да си я вземеш.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори