×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Демократична България“ в капан, войната спасява Бойко Борисов?


„Демократична България“ в капан, войната спасява Бойко Борисов?
Първан Симеонов прогнозира, че София ще падне, ако прогресивните сили – ПП и ДБ не се изпокарат
09 Януари 2023, Понеделник, 09:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Политологози в спор дали Христо Иванов се пошегувал с предложението „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да се разберат за властта

„Демократична България“ е в капан, а войната спасява Бойко Борисов. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Първан Симеонов.

След като водещият Златимир Йочев пресметна, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ имат общо 120 гласа и само един глас им е нужен за мнозинство, а в последствие попита дали е реалистично да се вслушат в съвета на Христо Иванов и да се разберат за властта,  политологът и социолог изтъкна, че ако това се случи, „Демократична България“ ще изгори. 

„Това ми се струва сериозна заявка на Христо Иванов, макар че ми изглежда доста трудно. Само той е човека, който може да го направи (б.а. да състави правителство). Като почна от Росенец (б.а. спречкването му с гардовете на Ахмед Доган пред морския сарай), има символната възможност да го затвори. Само Христо Иванов може да каже на христоивановисите „хора, няма как да минем без ГЕРБ, че даже и без ДПС“, заяви Симеонов. 

„Трите години джуркане направиха така, че много се оголиха двата естествени фундамента на българското общество – балканския – представляван от ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави Трифонов и Костадин Костадинов и прозападния либерален елит, който пък е на ПП и ДБ. Тези две неща са естествени“, добави той. 

„Едно време им викахме комунизъм и антикомунизъм, после корупция и антикорупция и накрая – промяна и статукво, но винаги е било това – едни, които гледат назад и други – напред. Не можеш да ги изличиш. Никой никого не може да изчегърта. Изборите завършват реми и Христо Иванов е разбрал, че под давлението на много кризи и заради шансовете на много шансове, които България има в момента, всякакви аритметики са възможни, но единствената легитимна, които няма да предизвика протести на следващия ден, е ПП и ГЕРБ да се разберат. Иванов казва, че ще е човекът, който може да посредничи“, коментира политологът. 

„Важно е какво му казва Борисов - „не, няма да посредничиш, а ще си отпред“. ПП отговарят същото, което е клопка, защото изгаря „Демократична България“. Това е наблюдение на Тончо Краевски. Той казва, че ако някой от прогресивните либерали завие към ГЕРБ, електоратът му отива при другия, т.е. към „Продължаваме промяната“, добави той.

„Андрей Райчев беше казал, че ДБ има шанса да се превърне в кръстопът на българския политически процес. Драмата тук е да чуем какво ще кажат Петков и Василев. Голяма част от прогресивните хора в социалните мрежи казаха „Христо, не си го и помисляй“, изтъкна Симеонов. 

Политологът доц. Петър Чолаков пък изтъкна, че предложението ГЕРБ и ПП да се разберат не било сериозно. 

„Христо Иванов се опита да се пошегува, предлагайки партньорство между ПП и ГЕРБ, защото е ясно, че след като арестуваха Бойко Борисов, не може да се случи такова нещо. От „промяната“ ще си отрежат главата, ако протегнат ръка към партията на бившия премиер. Тази шега на Иванов се обърна срещу него, защо той бе критикуван от собствените си хора, че е готов да предаде четата“, коментира той.

„Бойко Борисов му отговори по същия шеговит начин - „Христо, като предлагаш различни сценарий, хайде стани ти премиер, а ние ще те подкрепим“, обясни политологът. 

„Не е шега, сериозна е заявката на Иванов. Той се опитва да играе отговорно. Има части от ПП, които биха се навили за такава коалиция. Второто важно нещо, което трябва да наблюдаваме е съдебната реформа. Ако „Демократична България“ тръгне пак да гори, е добре поне да свети, т.е. да се договорят нещо, но това ще зависи от ДПС. Ако се съберат всички евроатлантици обаче, това ще е идеално за „Възраждане“ и те ще скочат до небесата“, пророкува колегата му. 

Войната донякъде спасява Борисов, подчерта той.

„ГЕРБ и „промяната“ никога няма да се победят. Те взаимно се усилват. Факт е, че София може да падне, т.е. западните прогресисти да я вземат за първи път от много време насам. Те трябва да са в изрядни отношения помежду си. Те са много добри обаче в кавгите, доказано е в исторически план“, добави Симеонов. 

„Всичко, което става, отдавна го предвидихме. Както партиите се правят, че правят правителство, а всъщност гледат да не излязат виновни, пътьом може да вземат да направят кабинет, както предсказахме, че Христо Иванов ще се окаже кръстопът между Запада и Изтока“, подчерта той.

„Вероятността да се състави правителство е много ниска. Драмата е дали президентът ще връчи третия мандат на БСП или на ДБ“, каза пък доц. Чолаков. 

Може би ще им трябват още едни избори, за да разберат всички, че никой никого не може да изчегърта, заяви Първан Симеонов. 
 


В категории: Политика


Стига, бе! Слави се ожени
Стига, бе! Слави се ожени 06/05/2024, Понеделник 17:01 0
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
7
Коментара по темата
7.
Гнусссс
09.01.2023 11:42:52
1
20
От скромност Хр. Иванов ще предложи на ГЕРБ за премиер шефа си Иво Прокопиев.
6.
XX
09.01.2023 11:29:37
7
6
Единственият начин подобни лъжци да бъдат полезни на България е да трошат камъни за магистралите на Тиквата.
5.
ХХ
09.01.2023 10:48:10
2
15
"Прогресивните хора в социалните мрежи" трябва да бъдат мобилизирани и пратени на фронта да защитават прогресивните ес и нато и тигаз ясно ще се види предателската им миша същност.
4.
XX
09.01.2023 10:44:51
4
20
Статията е пълна с лъжи и внушения.

"прозападния либерален елит" - това не е никакъв елит, а евтини безродни шмекери слугуващи на чужди антибългарски интереси. И точно те са символа на корупцията. Управлението на ПП го доказа ясно и на слепите дори.
3.
Прокопиеви Подлоги
09.01.2023 10:36:19
7
25
Меки китки с прИтенции на мъжкари :))))
Бой, ебан и гръцка музика за Педалите на Прокопи!
За парата, изядоха месата на народа!
Конфискация и доживотна за продажните копелета!
ПП са големи гадове продажни!с камъни ще се гласува за тях на изборите, но поразиите са свършени и няма оправия за което!!!
2.
Гай 69
09.01.2023 10:05:14
2
16
Казвам се Гай и искам с Първан да станем двойка и да ни викат гайките. Ревнувам, защото Първан е много по-голям Гай от мен. Той си е направо гай на гайовете, а аз съм само едно малко пидалче. Но като стана голям искам да стана голям Гай като Първан.
1.
MiB
09.01.2023 09:58:00
1
28
Такива глупости изговори Христо- Кюфтета, че сега праща хора са мажат след него
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО
Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори