×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Царево бесни: Не гърмим по кучета и делфини и не ходим в морето с калашници


В Царево бесни: Не гърмим по кучета и делфини и не ходим в морето с калашници
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Септември 2011, Събота, 13:49 ч.

Мъртвият делфин не е застрелян, а се е оплел в рибарски мрежи, медии на Любо Пъпката правят политика от случая

Мъртвият делфин, открит  на плажа на къмпинг  „Корал”, не е убит с огнестрелно оръжие, а се е удавил, след като най-вероятно се е оплел в рибарски мрежи, става ясно от  констативния протокол за извършената аутопсия на ексхумирания труп. Тя показва, че смъртта е настъпила от задушаване поради аспириране на голямо количество вода. Отворите върху трупа му и канала между тях са от рибарска канджа /кука с дървена дръжка/, направена от 4-5 мм желязо, а не са рани от огнестрелно оръжие.

„Всички твърдения в медиите, че делфинът е убит, категорично не отговарят на истината. Редно е всяко твърдение да бъде защитено и да се позовава на доказателства“, каза началникът на криминална полиция в РУП-Царево Дико Градев. Той определи действията на колегите си от РУП в града като своевременни и адекватни.

По повод обвиненията, че в община Царево се избиват бездомни кучета, Градев заяви, че в полицейското управления не са постъпвали такива сигнали.

Обвиненията срещу рибарите също са неоснователни, твърдят от полицията. От Гранично полицейско управление –Царево потвърдиха, че при извършените от тях проверки не е регистриран случай на притежание на оръжие от рибари. Граничните полицейски служители извършват непрекъснати проверки на собствениците на всички морски плавателните съдове за разрешения за притежание на оръжие.

„ В Царево не избиваме бездомни кучета и не гърмим по морски бозайници, нито се разхождаме в морето с автоматично оръжие, както се твърди в публикацията на в. „24 часа” от 3 септември”, заявява и кметът на Царево Петко Арнаудов. –„ Аз съм сериозно обезпокоен от твърденията във вестника, които не отговарят на истината и накърняват имиджа на общината. Публикации от този род влизат в остро противоречие с усилията на общината да направи от района приятно място за почивка за хилядите стари и нови туристи. Граждани, почивали за първи път в Царево това лято, споделиха чудесните си впечатления от престоя си тук и дойдоха специално да ми благодарят. Не може така безотговорно да се изписват заглавия и да се смесват изконни традиции / тричането на кучета/ с един нещастен инцидент, какъвто е случаят с делфина. Оставам с впечатлението, че цялата тази история има политически привкус”.


В категории: Царево


7
Коментара
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 1
7
Коментара по темата
7.
босилковец
07.09.2011 10:41:56
0
2
До важното. Защо ЛАПЧЕВ да не изкаже по такава тема, та медиите от цялата страна отразиха случая.Дори и да негова предизборна стъпка , нека да е прави ,Кмета Арнаудов вече три мандата и половина води предизборна кампания със средства на общината и по някои случаи все още е неподготвен. Проблема с делфините , е не само проблем на партиите , но и на обществото.
6.
Спел-чек
04.09.2011 15:14:18
3
2
Ако знаете, колко изхвърлени от морето делфини има по ивицата ум ще ви зайде, я по-добре гледайте да са добре хората в тази страна...
5.
P|R
03.09.2011 20:45:49
1
2
abe razni darjavni slyjitel4eta ne pravete naroda na balama vsi4ko e qsno 4e e strelqno po haivan4eto 6to se prikrivate edni drygi ei nqmame opraviq i tva si e
4.
бургазлия
03.09.2011 19:38:37
3
4
Ало Арнаудов какъв туризъм имате вие ??? в България само на две места има туризъм мойто момче........"Слънчев бряг - Неебър " и "Приморско-Китен" ! естествено там където има плаж има и туристи,но за съжаление вие в Царево плаж нямате!
3.
важното
03.09.2011 18:46:44
6
4
Важното е , че Лапчев и по тоя въпрос се изказа .
Абе ти като какъв се изказваш ?
Кандидат-кмет ? Предизборната кампания не е открита още . На 23 септември стартира . До тогава нямаш право , нали знаеш , а не си спрял да излизаш по медиите . Изведнъж стана ментор и разбирач по всички въпроси !
2.
malkia
03.09.2011 16:06:54
2
3
на делфина/трупа от корал се направи ексхумация и аутопсия, дупките са от рибарска канджа , има две двойки дупки на снимката също добре се виждат, едната дупка е по-голяма а другата по-малка - малката дупка е излязъл върхът на канджата , а по-голямата дупка е основата на канджата две по две дупките са свързани линията на куката на канджата, белия дроб на делфина е изследван горкото животно се е удавило в рибарски мрежи и рибарите са го искарали с канджи от мрежите и изхвърлили в морето , инцидентът е станал най-вероятна на 15-30 мили североизточно от корал, които е ходил в казармата знае силата на автоматичното оръжие , поне един куршум щеше да прониже тялото и да излезе , такъв няма , ако се стреля по делфин ще го уцелите по гърба или главата а дупките са по корема и водолинията , ама един глупак като ревне застреляха го с автомат ,що трябва и ние да сме наивници да му вярваме без да разсъждаваме и анализираме
1.
хм
03.09.2011 15:22:03
3
8
ясно е като бял ден, че по делфина е стреляно, но не от рибари /те имат сърца и човещина/, а от граничните полицаи, дето си устройват такива простотии тъпаците.Това е техен манталитет
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала
Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик 
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори