×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков: Кварталите и малките населени места в община Бургас са забравени, имаме над 20 сигнала


Живко Табаков: Кварталите и малките населени места в община Бургас са забравени, имаме над 20 сигнала
Лидерът на ДБГ в Бургас даде брифинг, в който набеляза най-сериозните от тях
28 Ноември 2022, Понеделник, 14:11 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

От партията ще подкрепят докладната записка за теглене на кредит за изграждането на детска болница в Бургас, но имат въпроси, на които чакат отговори 

Как е възможно населени места само на 3 км от центъра на Бургас да изглеждат по този начин?! Инфраструктурата е под всякаква критика, библиотеката е във фургон, незавършени ремонти. Проблемите на кварталите и малките градове в общината са забравеени. Това каза на брифинг лидерът на Движение България на гражданите в Бургас Живко Табаков. На срещата с медиите присъстваха още общинските съветници Мария Табакова, Костадин Андонов, както и Людмил Илиев. 

Поводът за пресконференцията бе предстоящата сесия на Общинския съвет в Бургас, която ще се проведе утре, вторник. 

От партията организират открити приемни във всяко едно населено място в общината. Представителите на ДБГ са получили близо 20 сигнала, които касаят проблемите на кварталите и селата. 

„Имахме възможност да посетим Лозово, Българово, Горно Езерово и Долно Езерово. Особено в Лозово и Българово има много сериозни инфраструктурни проблеми. Не може населени места и квартали на няколко километра от центъра на града да изглеждат по този начин. Не може библиотеката в Лозово да е в един фургон с ламарини. Не може да има незавършени ремонти на улици. 4-те фирми, подизпълнители на ВиК-Бургас, са спрели работа“, каза Живко Табаков. От партията му предлагат всички кметове и кметските наместници на населените мета да присъстват на сесиите. 

„Голяма част от хората по кварталите не знаят кои са им териториалните директори. Те не знаят от кого да потърсят отговорност. Искаме отговорниците за тези места да присъстват задължително на общинските сесии. Искаме да разберем дали можем да имаме блиц контрол върху тях. Така ще можем да им задаваме конкретни въпроси и да чуем каква е визията им за населениете места. Големият проблем е, че не само, че хората не ги познават, но и че търсят извинения в общината. Казват: „Ние придвижваме нещата, но от общината отговарят, че няма пари!““ , каза още Табаков.

Проблем има не само в малките квартали, но и в крайморския – Сарафово, предпочитан за живеене в последните години от много бургазлии и чужденци, които си закупиха апартаменти там. 

Представителят на кв. Сарафово от ДБГ – Костадин Андонов е входирал докладна записка, в която предлага да бъдат предвидени средства в бюджета на Община Бургас за следващата година за изграждане на тротоари на ул. „Ангел Димитров“, която е главната улица. 

"В кв. Сарафово постоянно живеят 5000 души и 1000 чужденци. Входът и изходът е един, а главната улица прилича на магистрала. По пътното платно вървят хора и се разхождат майки с колички. Цяло чудо е, че до момента няма тежък инцидент“, каза Андонов. 

От ДБГ обявиха готовност да подкрепят докладната за общински дълг за изграждането на детската болница в Бургас, но имат и две питания към администрацията.

Те искат да разберат какво ще бъде оскъпяването на кредита от 12,8 млн. евро, ако бъде усвоен целият, и какво ще върне Община Бургас. Второто е свързан с това дали може да бъде намерено съфинансиране на проекта и от другите общини в област Бургас, защото тази болница обхване както тях, така и цяла Югоизточна България, включително Сливен, Ямбол и Стара Загора.

„Когато говорим за детско здравеопазваме, няма как да има две мнение по въпроса, ние ще подкрепим докладната, но държим да получим отговори на тези въпроси“, каза още Табаков. 

Общинският председател на ДБГ в Бургас има и нови заместници. Това са Боряна Тодорова и Людмил Илиев.

Междувременно от ВиК-Бургас отговориха, че ремонтните дейности в кв. Лозово не са спирали. От дружеството уточниха, че проектът е с краен срок юни 2023 г., но ще приключи по-рано. В момента се извършват довършителните дейности по канализацията. 


В категории: Бургас


14
Коментара по темата
14.
Лой
29.11.2022 07:52:31
0
10
Абе Живак само преди избори ги забелязваш тия неща. Беше и общински и депутат и съветник на министър и от два мандата има дбг хора в общински съвет. За цялото това време една библиотека ли не издействахте? Спиш летаргичен сън и малко преди избори се събуждаш.
13.
Ицуууу
28.11.2022 19:58:53
1
6
Ела да са напием ва.Ща викнем някой Галъб още и ще се напукаме на бело
12.
Оракул
28.11.2022 17:55:29
3
16
И на изборите през 2023, Табаков пак няма да стане кмет, ако ще и при циганите в Кумлука да живее една година.
11.
do 7
28.11.2022 17:43:57
2
5
Май не знаеш какво е югоизток !?
10.
Крайморски бизнесмен
28.11.2022 17:40:04
2
6
То и в Крайморие библиотеката е в ламаринена барака ама явно няма кой да поработи по това и доста други инфраструкторни "забележителности".
9.
Живе гълъбе
28.11.2022 16:24:55
0
10
Върви ли вече предизборната кампания?
8.
ХХ
28.11.2022 16:14:23
11
8
Направете ги полигони на НАТО! Единственият начин да имат някакво развитие в годините на евроатлантизма.
7.
хм
28.11.2022 15:44:57
16
12
Наистина детска болница за югоизточния район е добре да се направи в Стара Загора.
Териториално Бургас е грешен избор, защото туристите естествено не ходят в нашите болници, тъй като нямат тук здравни осигуровки, а всичко на запад от Карнобат се приближава до Стара Загора, Пловдив и София, където всеки нормален би предпочел да се лекува за нещо по-сериозно от настинка.
6.
защо когато гласувам
28.11.2022 15:32:29
0
8
се отразява и в двете посоки с по една единица?Така гласът ми се елиминира,което си е просто цензура.
5.
Asas
28.11.2022 15:27:06
5
20
Моля моля коментирайте по темата. Живко Табаков колко пари даде за тази статия и не го отразявате недейте така не е коректно
4.
До 3
28.11.2022 15:08:34
0
18
Ако очакваш да ги знаеш от вестниците първите двама не са така издегостирани там, третият прави татоси и е известен, но флагман измислена жълта медия направете едно разследване от къде Пламен Русев има тази кола ако ви стиска на кой с кой независим депутат играе в строителството мишоци не ги криете а иначе първи отразили те били независима медия, мама ви боклуци смешни, разследвайте Русев, нали сте разследваща журналистика го играете позорен жълт сайт
3.
атанас майсторов
28.11.2022 15:08:08
1
11
наката татуиста?
не вярвам
2.
Онзи там
28.11.2022 14:51:26
1
19
Беше ми интересно защо коментарите, под статията за арестуваните, са заключени. Каква ли е причината - защитават ли ги, крият ли ги, рушвет ли са прибрали, близки ли им са? Пламен Русев, Жельо Желев и Атанас Майсторов тези имена на мен лично нищо не ми говорят. Някакви сериозни бабаити ли са?
1.
Насранковци
28.11.2022 14:33:55
1
30
Флагман са насраха от 3 отрепки и нищо не казат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори