×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

National Geographic с убийствен филм за Коста дел Кроко - бруталната афера на мъртвия град край Царево


National Geographic с убийствен филм за Коста дел Кроко - бруталната афера на мъртвия град край Царево
Една от собственичките на земята Анна Иванова от години чака развръзка на казуса, но такава няма
27 Ноември 2022, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Флагман

В проекта на руската мафия бяха вложени над 60 млн.евро 

National Geographic е излъчил убийствен филм за непостроения Коста дел Кроко край Царево. Запис в социалните мрежи бе публикуван в профила на Слави Трифонов, който определи историята за "много поучителна".

Строителството на комплекса започна през 2007 година и мнозина го определиха за изцяло нов град, защото капацитетът му бе за 2500 души. В него бе планирано да има петзвезден хотел, жилищен и търговски комплекс, бизнес център, административна сграда, болница и др., с обща разгъната застроена площ от над 60 хил. кв.м.Завършването на проекта се очакваше през 2009 г., но тогава строителството спря и днес бетоновият комплекс прилича на призрачен град.

Тъмна е историята и около инвеститора в проекта - опериращата с руски капитали "Лаудис холдинг груп", която обещаваше да вложи в комплекса над 60 млн. евро. Управител на фалиралата компания-инвеститор е Андрей Панпурин, а собственик - Константин Циганов. Смята се, че двамата са сред босовете на руската мафиотска група "ОПС Уралмаш".

Залезът на "Коста дел кроко" настъпи не само заради задължения на предприемача към финансиращата банка и строителя в годините на кризата за ваканционните имоти, но и заради проблеми със самия инвеститор.

През юли 2010 година те бяха експулсирани от България със заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев заедно с още четирима мафиоти - Леонид Беренбаун, милиардера Роман Мирецки-Брилянта, Офер Мирецки и Анатолий Дремлюг.

Преди повече от 8 години частен съдебен изпълнител се опита да продаде непостроения комплекс за малко над 1 млн.лева, но нямаше кой да го купи. 

 


В категории: Царево


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 5
15
Коментара по темата
15.
ahaha
28.11.2022 14:48:11
1
7
Не спряха да мрънкат тия мичурински глигани. За малко да станат милионери наготово със земите на бабите и дядовците си, които като са ги купили Мичурин е било едно село с 2 рибарски колиби, ама к*р. Хитрата сврака с двата крака. Да се знае, земя се дава само срещу пари на момента. Такива обещания, дай ми ти сега аз тук да строя, пък аз после ще ти дам 20 апартамента, не благодаря.
14.
National Geographic
28.11.2022 08:57:30
3
15
Made n Bulgarian ONLY
13.
пешо
28.11.2022 02:25:05
3
21
сега ли да се разплача или има още...
нека им на собствениците, позволили това приказно място да се превърне в бетонен спомен.
12.
Гледах го
28.11.2022 00:58:20
13
48
Репортажа! Чак убийствен не беше! По интересно ми е защо този тарикат Слави го преппказва? Да му напомня кой беше премиер: Станишев! А президент Първанов! Обаче да знаете, Бойко е виновен! Като кмет на София е дал на разрешение за строеж край морето! Нещо като опит да свърже сф с морето, мечтата на всеки софиянец!
Едно ми е непонятно: ако на българинът му е къса паметта, защо поне не чете в интернет???
11.
Ехх, Сретане,Сретане
27.11.2022 22:02:12
3
33
На кой ни остави...?
10.
Новия проект
27.11.2022 21:03:36
19
73
Коста дел Боко
9.
Varna
27.11.2022 20:49:57
4
28
То има 4-5 града в България, не знам защо пробутват изоставени селца за градове :)))
8.
Ротшилд
27.11.2022 20:46:27
6
94
Когато изгониха Циганов и съдружниците му от България, Бойко Борисов беше кмет на София, а на власт бяха Тройната коалиция(НДСВ, БСП, ДПС) с министър председател Станишев и министър на вътр. работи Румен Петков. По същото време в Созопол беше построен комплекс "Санта Марина" с капацитет на имотите за над 6500 души. За него е обществена тайна, че е строен от близки на Ахмет Доган хора.
7.
Президентът на дпс! Измекяр!
27.11.2022 20:42:49
3
75
Бившият вицепрезидент на “Мултигруп” Николай Вълканов се сдоби с най-висшия държавен орден - “Стара планина”. Той му бе връчен лично от президента Румен Радев по предложение на собствения му служебен кабинет.

Вълканов е известен в общественото пространство. Именно неговата компания “Минстрой” изплати хонорара от 1 милион лева на "хидроинженера на републиката" - почетният председател на ДПС Ахмед Доган, за консултациите му за Цанков камък.

Предложението за връчването на ордена вече е публикувано в “Държавен вестник”
6.
Боче кухото
27.11.2022 20:27:23
0
53
Защо махнахте коментарите за намушкания дилър? Плати си за реклама ли вече?
5.
ФИФА
27.11.2022 20:27:19
4
39
Циганков играел футбол с престъпници
4.
Е
27.11.2022 20:22:31
6
42
То като са го изгонили, защо да строи в държава, от която го гонят. Няма интерес вече. А, пък ако е играл футбол с долупосочените, интересно дали не е изгонен, защото е отказал да бъде изнудван.
3.
До 1
27.11.2022 20:14:56
6
74
Престъпник с кого да играе, ако не с престъпници, с монаси ли?!
2.
дебили бургас
27.11.2022 20:14:55
6
72
Играеше футбол с борисов и Първанов!!!
1.
Scrooge McDuck
27.11.2022 20:07:52
12
72
Ама защо не разровите и кажете, че Циганов редовно играеше футбол със Борисов. https://www.actualno.com/amp/igrae-li-futbol-borisov-s-prestypnici-news_375159.html
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Близки и приятели на Пейо Пеев на протест, гневни са заради домашния арест на Габриела Близки и приятели на Пейо Пеев на протест, гневни са заради домашния арест на Габриела Те настояват за справедлив съдебен процес и тежка присъда за убийците на авиоинженера Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда  Вижте какви са обичаите Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ
Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори