×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев хвали прокуратурата в Бургаско на шефско съвещание: Кой има 99% ефективност


Гешев хвали прокуратурата в Бургаско на шефско съвещание: Кой има 99% ефективност
Главният прокурор говори пред Национално съвещание на административните ръководители на апелативни и районни прокуратури
15 Ноември 2022, Вторник, 14:45 ч.
Автор: Флагман

Оплаква се от "безогледна политическа атака"

Главният прокурор Иван Гешев даде за пример работата на държавното обвинение в Апелативен район-Бургас. Този район обхваща областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Българската прокуратура заедно със структурите на местната власт са стабилни и си вършат работата. Но прокуратурата засегна доста сериозни политически и всякакъв вид лични и финансови интереси и това е причината за тази така безогледна политическа атака срещу нея, заяви Гешев на Национално съвещание на административните ръководители на апелативни и районни прокуратури на тема: „Противодействие на разпространението на наркотични вещества сред децата, битовата престъпност, престъпления по транспорта и активизиране на диалога с гражданите за решаване на проблемите по места от компетентност на ПРБ“, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Иван Гешев благодари на ръководителите на прокуратури за работата през годината. „95% осъдителни присъди означава висока ефективност. Коя държавна институция или орган в България има 95% ефективност и само 4-5% брак?“, попита той.

Главният прокурор отбеляза, че в Апелативен район-Бургас оправдателните присъди са 1%. „Няма да питам кой има 99% ефективност и каква е причината за всичко, което се случва особено в последните няколко години за този безогледен политически натиск върху прокуратурата“, подчерта той.

„Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната преграда срещу престъпността. Имаме своя ангажимент да продължим да защитаваме правата на хората и това е целта на днешното съвещание. Ние имаме потенциала да подобрим ситуацията с противодействието на престъпността“, каза Иван Гешев.


В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
...
15.11.2022 22:18:45
0
1
Тоя "продукт" на прокуратурата си е чист производствен брак. Как е възможно да заема такъв пост и да говори такива арготизми?
Чии права защитава прокуратурата????? "Прокуратурата била засегнала политически и всякакви лични и финансови интереси"! Барни скрий се зад последната преграда на престъпността с хората, чиито права защитаваш- не сте добре още при някоя от предпоследните прегради сте задържани и диагностицирани!
15.
Съдия Панайот Атанасов от БОС
15.11.2022 20:40:42
0
2
Уреждам дела на специални личности които имат политически чадър.Корумпетата и комунистите и крадците на България най ги обичам.Бургаският окръжен съд такъв неодачник като мен никога нямаше да назначат,но тези хора имат силно лоби в министерството на правосъдието и ми уредиха този пост.
14.
*********
15.11.2022 17:43:07
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Моите 2 стинки
15.11.2022 17:07:24
2
9
99% ефективност, ама друг път
Кражби се пишат на занижени суми, за да не се разследват. Прави ми впечатление, че масово убийства се пишат самоубийства и т.н. Стъкмистиката е в ход. Изобщо статистиката в цялата държава е заместена от стъкмистика
12.
Ружа Игнатова
15.11.2022 16:39:30
5
13
Поздравление за моите колеги от ПП!
Аз само 4мрда свих, а те над 14!
За камуфлаж, прекратиха една сделка на батерии на Прокопи за 1.5мрда, ама подписаха за 85% ликвидация на електропроизводството и Прокопи става монополист с ВЕИтата!!!
Как няма да са против Гешев,който от ЦРУ получи сигнал за офшорките им!
11.
Фактчекърите
15.11.2022 15:53:43
6
13
Има само една истина и тя е на паветните маргинали!
Един е Бог Прокопи и негов пророк е Киро!
Всяка лъжа, произнесена от капиталци и истина от последна инстанция!
Да се свети името на Иво и останалите мафиоти, които се борят срещу Прокуратурата, която ги разследва за престъпленията им срещу държавата!!!
10.
Троловете на Прокопи
15.11.2022 15:46:59
7
17
Киро истината обеща поне 1 млрд от 9-те които свиха декември месец, да ни отпусне за добрата изборна манипулация!!!
Долната протестерска мафия се е настанила на всички ключови позиции!
Една година чегъртат и назначават зависими от мафията на местата на професионалисти!
Първо роднини, приятели, кумци, баджанаци и любовници от трите пола!
Тези джендъри, надрусани, опоскаха България!
Но това е забранена за коментарии тема и троловете побесняват!
Това е все една да критикувате, Прокопиев, Божков, Арабаджиеви, Цветан Василев, семейство Баневи и останалите заявители, които финансираха "честните" и "почИтенните" машинни изборни манипулации!
9.
Подлогите на Прокопи и мафията бесуват
15.11.2022 15:42:41
2
10
Законите на мафията действат в момента, Това е наследството на Подлогите на Прокопи!
Убийства на свидетели против мафията!
Свидетели сме на политически уволнения и назначения.
Василев е казал, че е готов да плати 250 млн. лв. глоба,
но ще наруши закона със завода за батерии.
И декларацията с невярно съдържание на Петков също стои.
Както никой не е над закона, така никой не е над Конституцията.
8.
истината
15.11.2022 15:41:13
6
6
До 7 -- интересна информация-- не бих се учудил да е Истина!
7.
Без Коментар
15.11.2022 15:28:01
24
12
Нов прокурорско-мафиотски кръг овладя върховете на Темида, разкри ексклузивно източник от държавното обвинение.
Ако досега мръсотиите в съдебната система се планираха в кръчмата „Осемте джуджета”, сега задкулисието си има нов сборен пункт – ресторант „Рамана” на ул. „Три уши” №8 в София.
Тук се събират прокурорите от кръга на Иван Гешев
Собственикът на ресторанта не е случаен човек – шефът се оказа съпруг на апелативна прокурорка от Бургас, чието име засега ще спестим. Съвсем неслучайно е, че Иван Гешев лобирал точно тази прокурорка да влезе в новия Висш съдебен съвет, така ще има свой човек и в новото „правителство на Темида”.
Според оперативни данни на службите мъжът ѝ е човекът, който вече е иззел всички правомощия за рекет и лобиране, които преди обладаваше Пепи Еврото.
През Него минавали специфични поръчки за съдебни дела и действия на прокуратурата, категоричен е информаторът.
За да пълна мафиотската картина ще споменем, че съпругът преди години е бил много близък до страшилището от Несебър Митьо Очите. Прокурорският съпруг дори бил очевидец на атентата срещу Димитър Желязков в ресторант „4you” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.
Сега прокурорският съпруг бил натоварен от прокурорско-мафиотсикя кръг да поеме ролята на Пепи Еврото, който вече е сериозно компрометиран след аферата „Осемте джуджета” и откровения рекет на бизнесмена Илия Златанов.
Лобирането кои дела при кой съдия да попаднат, за да бъдат решени „правилно”, кой бизнесмен може да бъде подпукан с прокурорска проверка, ако не се „отчете” и как да бъде заметено разследване срещу „наш човек” – всичко това влиза в новото „професионално” CV на прокурорския съпруг, държащ кръчмата „Рамана”, категоричен е омерзеният от случващото се прокурор.
6.
Фернандо Лима
15.11.2022 15:26:45
13
19
99.5% от гражданите не вярват нито на прокуратурата нито на Съдът!! Рейтингът им е като на катастрофирала Газка в голямо Дърво! но е хубаво че все пак си вярват- Вярата и самозаблудата са един защитен инстинкт в който всички веруищи (там) са в едно блато и това ги успокоява--блатото на апартаментгейт на далаверагейт, къщи за гости гейт и на всякакви гейт. И главният Каскетогейт явно вдъхва кураж със своите словоизлияния тип "Преразказ по картинка' и какво ще правим другото лято (в сми-кой къде ще плажува)
5.
кьорфишек
15.11.2022 15:18:20
11
14
Даааа, това е голям комплимент, особено щом го прави герберасткия чадър Гешев.
А и прокуратурата в Бургас си е за пример защото:
1. Разкри кражбата на демонтирания в Бургас паметник на главатаря на Червената армия, окупирала България през 1944 година – маршал Толбухин, и монтирането му в руската база на р. Камчия и вкара престъпниците в затвора.
2. Разкри извършителите на руската диверсия относно НЕЗАКОННОТО разширение на паметника на САМООТРОВИЛИТЕ се с ОТКРАДНАТ метилов алкохол ОКУПАТОРИ-МАРОДЕРИ от Червената армия през 1944 г. в Бургас, и ги вкара в затвора.
3. Разкри подбудителя на САБОТИРАНЕТО на законно приетото решение на Община Бургас за премахване на плочата с имената на терористите-шумкари от входа на Механотехникума и го вкара в затвора.
4. Разкри подбудителя на издаването на фалшивки, разрешаващи строителството на сарая на Доган в Отманли (Росенец) и харизването на държавния път към него.
И т.н. и т.н. ...
Хвала на такава прокуратура, хвала на такава държава!
Урааааааааа...
4.
Няма да е все така
15.11.2022 15:12:49
8
24
Ще дойдат интелигентни,справедливи и морални хора.Обществото се нуждае от такива.
3.
Смешев
15.11.2022 15:05:14
9
26
По-важна е оценката на Обществото,а тя е Слаб 2.Доказателство към това са многобройните протести за оставката ти.Може да се самозалъгвате колкото щете,но хората отдавна оцениха и работата и качествата ви,и не само в прокуратурите,но и работата на съда.Затова трябва реформа изадължително чистка.
2.
Фернандо Лима
15.11.2022 15:03:23
10
22
Срещата ми изглежда от сорта-"Вижте хубаво кой все още е шефа"!
1.
Жива да не бях!
15.11.2022 14:55:35
8
8
Особено Л.П. е топ,нямам думи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Иво Петков е задържан, а Мерцедесът му иззет Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион От няколко години насам Митко печели сериозна част от доходите си именно от участията си в мащабни рекламни кампании на популярна верига казина Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се "Сузукито" му се преобръща и буквално пада върху него Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Знаете, че има много случаи, в които майки посягат на децата си, каза Иванка Пеева Феноменално представяне от този участник в "Стани богат" Феноменално представяне от този участник в "Стани богат" На стола на богаството срещу Ники Кънчев седна Милко Стоянов, който бе представен като пионер на музикалната журналистика и преводач, който днес се вихри в рекламния бизнес Личната история на новия министър на туризма, която не знаете Личната история на новия министър на туризма, която не знаете Евтим, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица апочна ваксинацията на бременни жени в имунизационния кабинет на РЗИ Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Не е успял да картотекира три месеца няколко от зимните попълнения  Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Това е второто му подобно нарушение, разкри главен инспектор Пламен Николов Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха Алек да прегърне Магдалена Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха Алек да прегърне Магдалена Алек е просто една ходеща марионетка със слушалка 
Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори