×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Полина Паньова: Студените месеци са най-подходящото време за естетични процедури


Д-р Полина Паньова: Студените месеци са най-подходящото време за естетични процедури
В Кабинета по естетична медицина на 4life ви очаква д-р Полина Паньова
20 Октомври 2022, Четвъртък, 12:50 ч.
Автор: Флагман

Все повече мъже посещават Кабинета за естетична медицина в медицински център „4 Life

Медицински център “4 Life” се намира в гр. Бургас, ж.к. Зорница бл. 61. В Кабинета по естетична медицина ще откриете най-новото от света на естетиката, високо качество, достъпни цени и безупречен професионализъм, вижте интервюто на Флагман.бг с д-р Полина Паньова.

-Д-р Паньова, вече три години се грижите за по-добрата визия на бургазлии в Кабинета по естетична медицина на медицински център „4 Life” . Ще ни разкажете ли какви са процедурите, които препоръчвате да бъдат направени след края на лятото?

-През лятото слънцето и плажът оставят своя отпечатък върху кожата ни, затова есента е отличен момент да поправим пораженията. След летния период кожата е дехидратирана и се нуждае от хидратиращи процедури. Продуктите, които в нашия кабинет се използват, съдържат най-висококачествените съставки от световния пазар.В тях има полипептиди и аминокиселини и именно тях препоръчвам за хидратация на кожата. Те спомагат и за борбата с пигментация, за която също есента е най-подходящия период.

-Споменавате пигментацията, а тя е един от най-честите козметични проблеми. Разкажете ни как се борите с нея?

-Да, пигментацията е от най-често срещаните кожни проблеми, особено след лятото, когато всяко петънце се е показало, а често са се появили и нови. За да се избавим от тях, предлагаме специална мезотерапия с избелващи вещества на основата на киселини. Нека напомним, че избелващите процедури се правят точно есента, когато вече слънцето не е толкова активно. Важно е да се каже, че борбата с пигментацията не свършва с посещенето на кабинета. Много е важно последващото домашно лечение и лечението с професионални средства. Ако говорим в проценти, то е 60% от резултата. След терапиите при нас, пациентите си отиват вкъщи с продукти за домашна грижа или с препоръка какво да бъде изготвено в аптека и как да бъде използвано.

-Вие сте специалист както по естетична медицина, така и по ендокринология. Има ли връзка между тези две специалности?

-Разбира се, много често има връзка, дори мога да кажа, че всеки мой втори пациент е с ендокринно заболяване. Знаете, че здравето отвътре се вижда отвън. Когато се виждат определени изменения от гледна точка на естетиката- като пигментация, като по суха кожа  много често се откриват и автоимунни процеси. Често се откриват сериозни заболявания като витилиго, псориазис, на които не е обърнато достатъчно внимание и само външното им проявление притеснява пациента от естетическа гледна точка. Хашимото също е изключително често срещано заболяване, което дава външни симптоми, а неговата значимост и лечение се подценяват.

-Какви са външните симптоми, които може да даде Хашимото?

-По мои наблюдения пациентите, които не са се лекували с години, имат отоци, имат косопад, като основен симптом имат качване на килограми. И когато ние провеждаме естетична интервенция, аз съм длъжна да знам за това заболяване и дали е под контрол. Случвало се е пациенти да ми кажат, че са напълно здрави, но в последствие по начина, по който организмът приема веществото, с което се работи, става ясно, че има здравословен проблем. Ще дам пример с хиалурон- при хипофункция на щитовидната жлеза, заради забавения метаболизъм и отокът е забавен, може да се появи след седмица. При терапия с ботулинов токсин също може да се наблюдават странични ефекти. Затова е важно всеки пациент да е напълно наясно със здравния си статус или да потърси специалист, който може да направи естетическите процедури под строг ендокринен контрол.

-Споменахте косопада. Вие имате такава процедура за борба с него. Разкажете за нея?

-Да, косопадът е често срещан и в световен мащаб има много интересни продукти, свързани с него. Голяма част от тях се предлагат и в нашия кабинет. Това са продукти на основата на нуклеинови киселини, пептиди и витамини, а марките са различни в зависимост от желанието на клиента. Има така нареченият филър за коса, който се  съчетава по строг протокол- започва се с плазмо терапия с комплекс витамини и след серия от терапии. се прилага филъра за коса.

-Естетичната медицина не е само за жени. Идват ли мъже в кабинета?

-Да, в последно време все по- голямо внимание обръщаме и на мъжкото съсловие. Мъжете често идват за терапия с ботулинов токсин, тъй като и те започнаха да се заглеждат върху бръчките си, а искат да изглеждат по-млади. Важно е да се знае, че техниката за жени и за мъже е съвсем различна. Мъжките мускули са много по-активни и силни. Там не се цели повдигане на веждите, а фиксация със запазване на мъжественото излъчване. Трябва да бъде запазена мимиката, за да не изглеждат все едно са сложили маска. Друг чест проблем при мъжете е косопада, както и мъжкото оплешивяване и алопеция ареата. Те се дължат на проблеми с тестостерона в повечето случаи. Има мъже, които искат да подобрят състоянието на брадата си, защото в момента е много модерно да имат красива брада. Контуриране на долна челюст също е сред типичните мъжки процедури, които извършваме често. Нека имаме предвид, че дори и по-рядко, мъжете също страдат от ендокринни заболявания-  в моята практика често наблюдавам наличие на метаболитен синдром. В такива моменти лекувам първо основното заболяване, а чак след това извършвам естетичната интервенция.

-Знаем, че има процедура, която спира изпотяването. Разкажете ни за нея, все пак вече сме в сезона на дългите ръкави?

-Да, ботоксът не е само препарат, който стопира набръчкването, той се изолзва сериозно в медицината за редица проблеми, включително за прекомерно изпотяване. Най-хубавото е, че резултатите са бързи и трайни. Нека не се лъжем- първото впечатление винаги е как мирише един човек и ако той мирише неприятно, неговите качества могат да останат на заден план. Ние провеждаме тестове, с които се определя зоната с активни потни жлези, а след това с ботулинов токсин ги блокираме. Процедурата е напълно безопасна.

-А колко време продължава ефектът от нея?

-Ефектът е средно около 6 месеца, като в зависимост от метаболизма, може да бъде от 4 до 6 месеца. Най-често се прави два пъти годишно, като може да се прави за неограничен период от време. Както вече уточних, тя няма странични ефекти. Може би е редно да кажа, че все пак е важно с какъв продукт се работи и дали е достатъчно контролиран. Ние използваме само продукти с европейски сертификати, съответно можем да гарантираме за тяхното качество и за това, че няма да се развие резистентност в организма.

-И последно ще попитаме за филърите за устни, като може би най-честата процедура, на която се подлагат пациентите.

-Да, това определено е най-масовата услуга в последните години. Бургазлийки обичат да си слагат филъри, но и държат да запазят индивидуалността си. Тук рядко някой ще поиска така наречените „патешки“ устни. Най-често правим дискретни и много фини корекции, които изглеждат напълно естествено. Има различни методи за поставяне на филъри в устните спрямо желанието на пациента, затова и предлагам предварителна консултация, за да коментираме оптималните варианти. За мен е важно пациентите да се чувстват удобно когато коментират с мен корекциите, които искат да направят върху себе си, да спечеля доверието им, а след това резултатите винаги са отлични.

 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ 04/05/2024, Събота 16:36 0
България Всички новини
Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa) Откриха останки в село Дебелт Откриха останки в село Дебелт Вероятно приживе човекът е страдал от гигантизъм или друго рядко заболяване Чудо в Странджа! От икона в с. Бродилово тече миро Чудо в Странджа! От икона в с. Бродилово тече миро На същия този ден се видя, че старата аязма се е напълнила с лековита вода, след като повече от 20 години беше пресъхнала Ще Ви липсва ли? Тази изпълнителка слага край на шеметната си кариера Ще Ви липсва ли? Тази изпълнителка слага край на шеметната си кариера Първата ми изява е на 3 юли в летния театър във Варна. Следват Бургас, Пловдив, Русе и т.н., споделя Кичка Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Нито една от новите формации няма да влезе в парламента, убеден е проф. Тодор Галунов  Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Отдавна не е имало толкова голямо излагане в шоуто  Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица С Десислава си пълнихме куфарчето с банкноти от митничарите, кълне се легендарната Хищна хиена 
Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори