×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социолог: Не може да се състави правителство, „Продължаваме промяната” печелят от сеира


Социолог: Не може да се състави правителство, „Продължаваме промяната” печелят от сеира
Според Първан Симеонов трябва да мине доста време и може би още едни избори, за да стане възможно правителство на ГЕРБ с реформаторските партии
07 Октомври 2022, Петък, 09:26 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ако добре си играят картите, могат да излязат на по-добра позиция на следващи избори, заяви Първан Симеонов

Имаме гадна ситуация в страната на фона на подобна отвън и гласоподаватели, които не искат да гласуват, а политиците не искат да управляват.  Партиите обаче играят играта – кой да е най-малко виновен за евентуалните нови избори. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Първан Симеонов.

Не мисля, че някоя от водещите партии се натиска да прави правителство в момента, добави той.

„Партиите ще оставят Румен Радев да вади кестените от огъня. И ще му кажат: „Ти преяждаш с власт” и „Ти си от Путин”, заяви социологът. 

„Ако направят правителство пътьом, ОК. Този мигач, който дава Христо Иванов към ГЕРБ, трябва много плавна крива да опише този завой, за да стане. Трябва да мине доста време и може би още едни избори, за да стане възможно това. А „Продължаваме промяната” трябва да откажат. Това е чудесно за тях. Виждате, че те не се разпаднаха на тези избори. Ако добре си играят картите, могат да излязат на по-добра позиция на следващи избори”, добави той. 

Според Асен Агов има няколко пречки.

„Румен Радев генерализира. ДБ и ПП имат ясни цели. Тоест това е заявка за управление. Само че нямат числото, защото не са се справили на изборите като хората. Целите им са – върховенство на закона и активна помощ за Украйна”, коментира Агов.

„Виждам истински цугцванг, което е термин от шаха, при който нямаш полезен ход, но си длъжен да местиш”, коментира Ивайло Нойзи Цветков. „Имаме фронт срещу Борисов, имаме разговори за експертно правителство. Ако не направят правителство, идват нови избори”, коментира пък Ивайло Нойзи Цветков.

„Кампанията беше свирепа. Но забравихме, че преди това имаше нещо друго – ГЕРБ, ДПС и ИТН свалиха правителството на ПП”, коментира Йово Николов. 

„С ДБ има натрупвания във времето. През 2016 г. Христо Иванов беше министър в правителството на Борисов. Именно ГЕРБ и ДПС провалиха неговата съдебна реформа, след което той си подаде оставката. Този факт – участието на „Да, България” в правителството на Борисов, беше силно експлоатиран и в продължение на 4 години Иванов беше силно атакуван, че е провалил съдебната реформа“, припомня той.

„Тези натрупвания във времето са пречка. Когато Борисов предлага на ДБ и ПП съдружие – тези натрупвания не позволяват стъпки към разбирателство. Смятам, че вървим към нови избори”, каза още Йово Николов. 


В категории: Политика


11
Коментара
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
11
Коментара по темата
11.
да каЖем истината
07.10.2022 16:58:31
0
3
КОРУПЦИЯТА е навсякъде по света и най вече в държавите , в които няма справедливост, демократичност и се управлява от един водач на ГЛУТНИЦА самозабравила се до такава степен, че смята народа за крепостен селянин ,който е длъжен да го изхранва, да му служи безропотно, да приема и изпълнява заповеди и решения без да има мнение, но иначе пък всичко е В ИМЕТО НА НАРОДА. Тя КОРУПЦИЯТА се развихри по времето на КОМУНИЗМА ,но имаше някакви партийни граници до къде можеш да вземаш, НО след 1990 година стана НЕКОНТРОЛИРУЕМА . ИНАЧЕ БЪЛГАРИНЪТ ИМА ГОРДОСТ КОГАТО КРАДЕ НЕВИННО И ПОДМОЛНО ; А
СВЕСТНИТЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ЛУДИ.
10.
Саламандър
07.10.2022 15:48:04
2
2
Първанчо, голяма подлога на Кирето стана, бе!
9.
Аз
07.10.2022 13:43:31
6
5
Винаги като чета коментарите на малоумния лореров трол и искрено се забавлявам. Особено на 5 коментара е култов.... Веднага си представих Бойко (Вейдър) срещу Тъпото (Люк) и Асенчо (принцеса Лея). И както правилно е направена аналогията Лея е по-мъж от Люк, но все пак си е жена :)
Иначе само напомням, че Вейдър се оказа не чак толкова лош!
8.
до 2
07.10.2022 13:37:29
1
3
На него поне нещо могат да барат, докато при теб явно отсъства...
7.
...
07.10.2022 12:43:58
5
10
Ами естествено,че ПП ще откажат.Герб ги свалиха,сега да се оправят. Всички гласували за ПП са против ГРОБ и ББ. Няма как да ги предадат и да си стиснат ръцете с хората,срещу които се борят...
6.
Бай....
07.10.2022 12:19:09
5
4
Като видиш мъж с брада, бягай далече!
5.
Оби Уан Кеноби
07.10.2022 12:18:05
1
12
Няма сеир,има политическа криза,породена от битката между Джедаите(партиите на Промяната) и Тъмната страна на силата -Империята(мафията),която се готви да потуши всеки опит за възстановяване на Справедливост във Вселената.
4.
Гербераст
07.10.2022 11:52:34
3
15
Реформа в администрацията и герберастията приключва
3.
Freedom fighter
07.10.2022 10:19:00
6
21
Изборите са точно отражение на това което се случи в предходния парламент, ГЕРБ с ДПС и отрочето си ИТН свалиха правителството, не виждам нищо по естествено от това същите две партии с помоща на радевата ,,Български възход" и Копейкината да съставят правителство. Ситуацията е такава, че с тези резултати единствено ГЕРБ могат да съставят правителство, защото Бойко е готов на всичко за да оцелее, колкото и да не им харесва на феновете му. Хубавото е, че вече ДПС няма да са задкулисни играчи.
2.
do 1
07.10.2022 10:05:59
6
21
Някой ти е барнал мозъка на тебе
1.
Тото2
07.10.2022 10:00:14
32
13
Това беше ясно още преди изборите. Продължаваме лапаницата им беше ясно, че няма как да са първа политическа сила и за това нагласиха машинките така, че Гроб да не могат да съставят правителство. Иначе без машинките няма как да изкарат 20% електорат. При положение , че предните избори имаха 24%. Никой не може да ме убеди ,че не са барали софтуера на машинките
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл
Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори