×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отличничка: Кандидатка пренареди листите с преференции и бе избрана за депутат в два района


Отличничка: Кандидатка пренареди листите с преференции и бе избрана за депутат в два района
Елисавета Белобрадова бе депутат и в последните два парламента
Ключови думи: партии, парламент
Тема в развитие
Ще стане ли бургаският общински съветник Стоян Грозев депутат Кои са шампионите по преференции и разместиха ли листите във 2 МИР Бургас След фурора с преференциите, Димитър Найденов от "Демократична България" влиза в парламента При 99.9% обработени протоколи: ГЕРБ, ДПС и БВ имат 115 депутата – ключът за кабинет е в БСП и ДБ Изборите скучни, бизнесът ги приемал като инвестиция При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели изборите в Бургаска област Михаил Хаджиянев: Избирателната активност в Бургас е по-ниска отколкото на предишния вот Партията на Бойко Борисов печели вота и във Велико Търново При 99.03% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС с 25.43%, ПП – 20.21%, ИТН - под чертата ГЕРБ печели изборите в Бургас, Видин, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, Сливен и Ямбол При 96.95% обработени протоколи: ГЕРБ печели 25,46%, ПП – 20,31%, а ИТН остават под чертата Финални резултати: ГЕРБ победи в Бургаска област, вижте как се разпределят мандатите При 92 %: ДПС вече е трета политическа сила в Бургас, разликата между ГЕРБ и ПП се запазва При 75 % в Бургас: ГЕРБ дръпна на ПП със 7 % ГЕРБ победи в Поморие с впечатляващ резултат Изборните резултати от община Сунгурларе: ДПС води пред ГЕРБ с близо 1000 гласа Данни от ЦИК при 12% обработени протоколи: ГЕРБ – 25.7%, ПП – 22%, ИТН и БВ прескачат бариерата Последни данни от РИК Бургас: Вижте кои са шампионите на преференциите ГЕРБ след победата: Съветваме всички политици преди да говорят, да мислят ГЕРБ си върна Несебър Смазваща преднина за ГЕРБ в Царево ДПС доволни от вота, обявиха готовност за управленска коалиция Созопол остава червена крепост: БСП печели изборите в общината ПП: Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да направим, народът ни отреди да сме опозиция Междинни данни за област Бургас: ГЕРБ 28 %, ПП – 22 % ГЕРБ с безапелационна победа в Приморско, „Български възход“ поднесе изненадващ резултат При 70 % в Карнобат: ГЕРБ са първи, битката е за второто място между БСП и Промяната ДПС е първа политическа сила в Айтос Победа за ГЕРБ и в Камено ГЕРБ бие в Малко Търново с убедителен резултат ДПС засили позициите си в община Руен: Печели с 12 002 гласа Паралелно преброяване: „Български възход“ влиза в парламента, БСП пада под „Възраждане“ Вижте първите изборни резултати за Бургас Малко над 37 % от избирателите в Бургаско отидоха до урните Първо във Флагман.бг: ГЕРБ -4, ПП и ДПС –3, БСП -2, ДБ и Възраждане – 1 ГЕРБ пак става първа сила, но парламентът май ще е ялов
виж още
скрий
05 Октомври 2022, Сряда, 19:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: Авторът

25 са общо кандидатите, които са избрани за народни представители на две места

25 кандидати са избрани за депутати в два района, научи „Флагман“. Петима са от ДПС и „Възраждане“, четирима от „Демократична България“, трима от „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС и „БСП за България“ и двама от „Български възход“.

Делян Пеевски от ДПС печели депутатско място в Благоевград и Пазарджик. Съпартиецът му Йордан Цонев – във Велико Търново и Пазарджик. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ – в Кърджали и Шумен. Станислав Анастасов може да избира между Видин и Ловеч, а Халил Летифов – Благоевград и Стара Загора.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев може да стане депутат от София или Хасково. Николай Денков ще избира измежду София или Шумен, а Росен Костурков – Пловдив или Пловдив-област.

Петимата от „Възраждане“ са Иво Русчев, който ще избира измежду два софийски района, Костадин Костадинов – Варна и София, Петър Петров – Монтана и София, Стоян Таслаков – Пазарджик и Пловдив-област, Цончо Ганев – Благоевград и Бургас.

От „Български възход“ избран в два района е лидерът Стефан Янев – в Пловдив и София, и Виолета Комитова – в Бургас и Пловдив-област.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов може да влезе от Пловдив и София. Той обаче отново даде да се разбере, че няма да става депутат.

В два района от партията му са избрани и Десислава Атанасова – в Разград и Русе, както и Красимир Вълчев – Стара Загора и Шумен.

Лидерът на ДБ Христо Иванов също печели мандати в Пловдив и София. Избор ще имат още трима негови съратници. Това са Ивайло Мирчев в Бургас и Разград , Надежда Йорданова – Русе и София, както и Елисавета Белобрадова – измежду два софийски района. Представянето на Белобрадова обаче е особено впечатляващо, защото тя е успяла да се изкачи и на двете места с преференции. В 23-и МИР тя беше седма в листата, а в 25-и - четвърта. И в двата района тя е пренаредила листите и е станала втора. Г-жа Белобрадова бе депутат в последните два парламента.  

Председателят на БСП Корнелия Нинова може да избира между София и Благоевград. Съратникът й Иван Иванов – Русе и Шумен, а Кристиан Вигенин – Пловдив и Ямбол.




Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
4
Коментара по темата
4.
до 2
06.10.2022 10:16:51
0
1
Истината е по средата. Преференциите дават избор, ако човекът, който гласува е почтен и има мнение за кандидат- депутата. Същевременно, както всичко в България, дават възможност на непочтените да си купят място, което също е добре позната практика. Така че всичко зависи от морала на гласуващите.
3.
Според мен
06.10.2022 02:32:36
1
7
8-10 хил. преференции ти гарантират депутатско място. Даже и преди преференциите не е било толкова лесно 7щи евтино на някой да вкара депутат.
500-600 хил.лв мак и си вкарваш човек. Тези пари се избиват почти веднага, още ори първите гласувания.
2.
До 1
05.10.2022 21:06:07
2
10
Корупцията е точно с преференциите. Познавам кандидати и настоящи общински съветници даващи огромно софри и пари само и само да се добутат до кокала. Същото е и с депутатите. Някой копае, за да го набутат на 20-то място и после купува гласове. Май-голямото купуване на гласове, всъщност не е за партии, а за преференции. Всички с много преференции от задни места са купували. Не са качествени.
1.
Арю Сириъс
05.10.2022 20:43:17
8
10
94% от гласовете за Демократична България са с преференции. Което е нормално - гласоподавателите им не са безмозъчно стадо, което гласува за номерчета, посочени от Партията. Само дебили гласуват без преференции!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори