×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пазителите, които вече пета година рискуват живота си в името на България


Пазителите, които вече пета година рискуват живота си в името на България
Бачийски и сподвижниците му вярват непоколебимо, че по време на изборите за българското Народно събрание Изборният закон трябва да бъде спазен до последната буква
24 Септември 2022, Събота, 19:26 ч.
Автор: Флагман

От 2017 година Бачийски и съмишлениците му бранят честността на вота в Турция 

Спомняте ли си онази история за осемдесет и деветимата българи, които през 2017 година рискуваха всичко, за да защитят България, Народното събрание и българските закони?

Е, няма как да си я спомняте, защото нито един от осемдесет и деветимата не я разказва. Или защото тогава нямаше къде да я разкаже.

За тази история обикновено мимолетно се сещаме около парламентарни или президентски избори, а би трябвало за нея да се говори постоянно. Година след година.

А най-интересното е това, че всички участници в историята мечтаят най-сетне тя да приключи.

И не защото са се уплашили или уморили, не защото са престанали да вярват в каузата си, а защото краят на историята би означавал, че усилията им са се увенчали с успех.

През 2017 год. малко преди провеждането на парламентарните избори бургазлията Констатин Бачийски / по онова време общински съветник/ дръзва да направи немислимото. Учудвайки се, че 20 години слуша едни и същи неща за нередности при гласуванията в Турция и никой до момента не е бил направил нищо, за да спре порочните практики, той решава да вземе нещата в свой ръце. С други 88 мъже и жени решават да се изправят и опълчат на изборните манипулации, които са се превърнали в незаобиколим фактор.

Иначе казано, решават да отидат до изборните секции в Турция, където гласуват българските изселници и да опазят честността на вота.

Защото там гласуването е превърнато в матрица за възпроизвеждане на десетки хиляди гласове само за една партия. По правило това е ДПС, но специално през 2017 год. ръце към вота протягат и от ДОСТ, силно подкрепяни тогава от Турция.

Бачийски и съмишлениците му създават желязна организация в рамките на законовите изисквания и разполагат членове в избирателните комисии, които да следят за спазване на изборните правила в секциите в югоизточната ни съседка.

Рискът на начинанието се крие в това, че в онзи момент в Турция е в сила военно положение и всеки от доброволците може да бъде задържан минимум 30 дни без обвинение.

Затова от около 500 души, поканени да участват в мисията, се осмеляват само 89 души. Пазители на българския закон и държава.

Бачийски  и неговите сподвижници ползват квотата на парламентарно представена сила и се регистрират като членове на избирателни комисии. Придържат се до маниакалност до последната буква на законите. И българските и турските. Защото в крайна сметка това е тяхната единствена цел. Законите да бъдат спазени.

Константин Бачийски и екипът му изготвят до най-малкия детайл цялостната организация. С лични контакти и финанси урежда транспорта на групата, провежда логистиката при пълна конфиденциалност и спазване на законите. Покриват като членове на избирателните комисии всички секции в Истанбул, Одрин, Гебзе, Текирдаг, Измир, Бурса, Анкара…навсякъде в Турция, където ще гласуват българските изселници.

В изборния ден осъществяват безкомпромисен контрол и не позволяват на изселниците да гласуват два или три пъти в различни секции, защото заради липсата на адресни регистрация в Турция това е напълно възможно.

Осемдесет и деветимата в изборните секции настояват всеки един гласуващ да попълва собственоръчно вътре в секцията декларация, както изисква законът. На български език!!!

По този начин в секции, където на предходни избори са отчетени по 2000 – 2500 гласа, в края на изборния ден се оказва, че са гласували 600-700 до 1000 избиратели. Защото чисто физически до урните могат да отидат точно толкова избиратели. Нито човек повече. Между 700 и 1000. Не 2500 души.

Пред изборните секции се натрупват гневни тълпи. А времето изтича.

Бачийски и доброволците му търсят съдействие от посолството, от Външно министерство, от турската полиция, но в много голяма част от времето са сами срещу всички. И единственото, с което разполагат, е смелостта и българския Избирателен закон, на който се позовават и чието спазване изискват.

Въпреки натиска, заплахите, опитите за подмяна на вота чрез напъхване на бюлетини в урните осемдесет и деветимата удържат с цената на всичко реда. Гласуването приключва. Започва преброяването на гласовете във всичките изборни секции, където са гласували българските изселници в Турция. Резултатите са шокиращи. Отчетени са близо 50 000 гласа по-малко в сравнение с предходни избори.

Една нова партия силно подкрепяна от Турция не получава планираната подкрепа и остава извън Народното събрание на България. Не и достигат около 35 000 гласа, може би точно тези, които не събира от Турция. А най-голямата изненада е породена от това, че в изборните секции в Турция за пръв път се отчитат повече гласове дори за ГЕРБ, за БСП и за други български партии.

Историята не приключва дотук.

Самотната битка на Константин Бачийски и неговите съмишленици продължава през 2021 год. на изборите за Народно събрание. Доброволците бдят за спазването на изборния закон и на изборите през април 2021 год.

Въпреки че някои от приетите в последния момент промени в изборния закон буквално ги поставят в тежка ситуация.

Там са и през юли 2021 год.

И всеки път преминават през истински ад. И са сами срещу всички.

Днес Константин Бачийски и „четниците“ му отново стягат редиците. Звънят, призовават, търсят хора, които са готови да рискуват и да отидат с тях като наблюдатели и членове на избирателните комисии във всички онези изборни секции, където ще гласуват българските изселници в Турция.

Защото на 2 октомври тези секции вече ще бъдат 166. Никога не е имало толкова секции досега.

И никой друг няма да следи за това дали един изселник не е гласувал един, два или три пъти, дали попълва собственоръчно декларацията си на български език или някой му я връчва предварително написана извън секцията и му е казал за кого да гласува.

Никой няма да следи за честността на вота. Освен доброволците на Константин Бачийски.

Ако не искате да ги изоставите за кой ли път в самотната им битка за защита на българските закони, присъединете се към тяхната мисия.
Можете да се включите в организацията на тел. 0878 602982.

Защото Бачийски и сподвижниците му вярват непоколебимо, че по време на изборите за българското Народно събрание Изборният закон трябва да бъде спазен до последната буква.

А нарушителите ще се срещнат отново с Пазителите на България и българския парламент.

 




България Всички новини
58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори