×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Бойко Борисов се погрижи за "Амазонките на ГЕРБ"


Как Бойко Борисов се погрижи за "Амазонките на ГЕРБ"
Лиляна Павлова първа направи кариера в чужбина
17 Септември 2022, Събота, 12:13 ч.
Автор: Флагман

Ангелкова ще прави кариера в чужбина, Дариткова се върна към медицината

Бойко Борисов винаги е залагал на силни дамски фигури в предизборните листи на ГЕРБ и дълги години бе обграден с представителки на нежния пол на ключови позиции в управлението на страната. На предстоящите избори обаче част от „амазонките“ му няма да се борят за депутатски места и предпочетоха да се отдадат на семейните си роли на майки и съпруги, пише вестник Ретро.

Изненадващо едно от знаковите лица на ГЕРБ – Николина Ангелкова, обяви дни преди финалното огласяване на кандидатдепутатските листи, че няма да участва в изборите през октомври. Бившата министърка на туризма съобщи, че ще насочи усилията си в подпомагането на партията в международните дейности и ще се фокусира върху привличането на нови чуждестранни инвеститори в страната. Тя не пропусна да благодари на Бойко Борисов за доверието и предоставената възможност и пожела успех на колегите си, с които продължава да бъде в топли отношения. Междувременно Ангелкова успя да намери време и за ваканция и разпусна край морския бряг в компанията на дъщеря си Далия. Въпреки че дълги години икономистката беше на важни постове във властта, като два пъти бе министър на туризма, веднъж на транспорта, а известно време изкара и като зам.-министър на регионалното развитие, тя винаги е била отдадена майка. Със съпруга ѝ Христо Ангелков са женени от 2014 г. Дъщеричката им е на 8 годинки и тази есен ще бъде във втори клас.

Едновременно с Ангелкова от борбата за депутатско място се отказа и пловдивчанката Дани Каназирева. 43-годишната адвокатка сподели, че ще работи отсега за местните избори и ще навакса пропуснатите моменти със семейството си. Юристката е щастливо омъжена за бизнесмена Тодор Каназирев, с когото живеят заедно в Пловдив. Синът им Теодор е ученик и признава, че майка му е любяща, но и взискателна, особено по отношение на учението.

В листите на ГЕРБ отново не присъства името и на друга знакова дама от редиците на Бойко Борисов – Менда Стоянова. Дългогодишната ковчежничка на парламента, която тази година навърши 66, е готова за ролята на баба и се радва на уюта на дома си в Пловдив. Стоянова тежко преживя скандала с „фалшивия ѝ арест“ в нощта, в която незаконно бяха задържани Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Стоянова разбрала, че е арестувана от телевизора, докато стояла вкъщи. Шокът ѝ бил толкова голям, че седмици наред не могла да успокои кръвното си налягане. Здравето била една от причините да си вземе политическа ваканция и да обърне повече внимание на съпруга си Георги и двете им деца.

Без водаческо място в предизборна листа пак се оказа и Ивелина Василева. Бившата министърка на околната среда и водите традиционно повеждаше надпреварата в Бургас. Тя не е оповестила публично какви са причините за отсъствието ѝ, но от 2021 г. насам политиката не ѝ е приоритетно занимание.

Към медицината след кратък престой във властта се върна Даниела Дариткова, която бе шефка на ПГ на ГЕРБ преди Десислава Атанасова. Лекарката има над 3400 пациенти в Смолян. Дори когато бе в парламента, не спираше да преглежда в кабинета си в 4 дни от седмицата, а в останалото време държеше контакт с пациентите си по телефона. Освен на професията в последно време се е отдала и на градинарството – любимото ѝ хоби. С мъжа ѝ Никола Проданов обичат да отглеждат зеленчуци и цветя. Щастливо женени са от дълги години, а първата им среща била в линейка. Даниела е майка на пораснал син Борис, който е тръгнал по нейния път и е наследил професията ѝ, но за момента кариерата му е приоритет и още не я е направил баба.

От 2019 г. насам извън политиката е и Лиляна Павлова. Бившата министърка на регионалното развитие бе назначена за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка, заради което се премести да живее със семейството си в Люксембург. Наскоро в публичното пространство се заговори, че 44-годишната Павлова е в очакване на второ дете. Новината за бременността ѝ обаче не бе потвърдена от самата нея, въпреки че на серия от събития тя бе заснета да прикрива тялото си с дълги феерични шалове, което допълнително подсили слуховете по неин адрес. Лиляна вече има една дъщеря. София е на 15 години и откакто майка ѝ прие европейския пост, се премести да учи в Люксембург. Девойката е запалена по гмуркането, а лятото изкара с родителите си по родното Черноморие.

В армията на Бойко Борисов и на предстоящите избори обаче остават остриетата му Цвета Караянчева, Десислава Атанасова, Десислава Танева, Петя Аврамова, Деница Сачева, Екатерина Захариева, Ирена Димова и Теменужа Петкова – все водачи на листи. Има и две сравнително нови попълнения – Росица Кирова, която първо бе в ИТН, но впоследствие стана едно от топлицата на ГЕРБ, както и 36-годишната Десислава Трифонова. Тя ще бъде начело на листата в Пловдивска област, а доскоро бе шеф на Агенцията за инвестиции.


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
той
19.09.2022 10:02:47
0
1
Ние сме прости и Той е прост. Затова си го харесваме и си го избираме. И докато се усетим, Той ни го е набил с 200. На нас очите ни сълзят, ама си го харесваме и пак си го избираме.
5.
?
17.09.2022 17:52:47
2
8
А къде е Искра Фидосова-топ "амазонката"?
БухахахахахХаАа
4.
Шимейл ГРЕБ
17.09.2022 17:50:38
2
1
Уи лов ю боко
3.
Хахах
17.09.2022 13:45:56
3
26
Амазонки тип тюлени, дърти барантии са без изключение тея от Герб
2.
DO 1
17.09.2022 13:35:45
2
13
XA XA XA XA XA AXAXA
1.
Те
17.09.2022 13:26:24
3
27
едни амазонки,като ги видиш кура ти само на 6.30ч. да стои!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори