×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стотици на крака пред ДПС в Айтос! Лидерът Мустафа Карадайъ: Победата на 2 октомври ще дойде с номер 1


Стотици на крака пред ДПС в Айтос! Лидерът Мустафа Карадайъ: Победата на 2 октомври ще дойде с номер 1
С тази силна подкрепа ще изпратим минимум трима народни представители от Бургас, категоричен бе председателят на Движението
16 Септември 2022, Петък, 15:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

България е изправена пред каскада от кризи, а ключът към решаването им е в ДПС, заяви председателят на партията

Стотици симпатизанти на Движението за права и свободи посрещнаха на крака лидера на партията Мустафа Карадайъ в Айтос. Той е на предизборна обиколка в Бургаска област, където партията на последните избори през ноември 2021 г. направи исторически резултат и изпрати трима народни представители в 47-ия парламент. 

Снощи Карадайъ, придружаван от водача Севим Али и всички кандидати в листата, проведоха среща с избиратели, а по-късно вечерта на концерт-митинг представиха екипа и приоритетите на партията. Появата на политиците в залата на читалището буквално предизвика фурор. Присъстващите показаха мощна подкрепа и заявиха, че на 2-ри октомври победата ще дойде с номер 1. 

Събитието започна с изпълнения на звездата Орхан Мурад. А по-късно на сцената излезе областният лидер Ахмед Сюлейман, за да покани всеки един от кандидатите за депутат от 2-и МИР-Бургас. Официални гости на събитието, освен лидера, бяха евродепутатът Атидже Вели, Хасан Адемов – бивш министър на труда и социалната политика и водач на 25-и МИР-София. Сред присъстващите бяха още бившият депутат Дурхан Мустафа, кметът на община Руен Исмаил Осман, младежкият лидер на ДПС във Варна Хълми Белев, общински съветници от партията, членове и симпатизанти. 

При представянето на бургаската листа лидерът Карадайъ отбеляза, че всеки един от кандидатите е номер 1 – млади и опитни експерти в своята област. С тази силна листа ще изпратим минимум трима народни представители от Бургас, за да станем 48 от ДПС в 48-ото Народно събрание, заяви Карадайъ.

Мустафа Карадайъ (вляво) пристигна с водача Севим Али (по средата) и областния лидер на партията Ахмед Сюлейман (вдясно на преден план)

Той направи и кратък анализ на политическата обстановка в страната. 

„Позволихме си като общество 12 години да гледаме как се рушат държава, държавност и демокрация. Решихме, че демокрацията е даденост и няма нужда да се отстоява. Но след 2009 г. се оказа, че не е така. В основата на демокрацията стоят правата и свободите от една страна и правилата и законността от друга. Но за последните 12 години с омраза и реваншизъм се създаде средата да дойдат отнякъде едни случайни минувачи, хитреци, които с нарушение на Конституцията и законите се намърдаха във властта, припомни Карадайъ. Резултатът днес какъв е? 12 години политическа криза“, заяви председателят на ДПС.

Той отбеляза, че България е изправена пред каскада от кризи. А за преодоляването им е необходима политиката на заедността.

 

Като рок звезда бе посрещнат Мустафа Карадайъ

„С разделение, с омраза, с противопоставяне - не, няма да стане по този начин. С нарушаване на правилата, с нарушаване на законите - не. С потъпкването на правата и свободите - не. Ще стане по друг начин. Ще стане с ДПС. Ще стане с политиката на заедността, която е в основата на правенето на политика от Движението за права и свободи. За да преодолеем кризите, първо трябва да решим проблема с политическата. Затова казвам, че ключът е в ДПС. Само ДПС може да създаде онова поле на съгласие, което е необходимо, за да има диалог“, обобщи Карадайъ.

Изборите приключват и в основата на съгласието ще бъде Движението за права и свободи, защото мощно ще гласуваме с номер 1, отбеляза още лидерът на ДПС.
Високият гост на събитието – евродепутатът  Атидже Вели изтъкна от своя страна, че ДПС трябва да е във властта, за да подготви оперативните програми, за да приложи мерки за излизане от кризата. Тя отбеляза, че от 2020 до 2027 година България трябва да получи 60 милиарда лева по различни европейски програми. Досегашните управляващи обаче нямали коммпетенцията да ги напишат, в резултат на което вече две години страната ни няма еврофинансиране. 

Севим Али е силното оръжие на ДПС в Бургаска област

Силното оръжие на ДПС в Бургаска област Севим Али, който повежда листата на партията в Бургаска област за четвърти път, заяви пред препълнената зала, че осъзнава високата отговорност, пред която той и колегите му са изправени. Водачът обаче подчерта, че ДПС разполага с експерти и специалисти, които да изведат България от кризите. 

„Имах честта да работя в една комисия с г-н Адемов, министърът на труда и социалната политика винаги очакваше с поглед неговото одобрение. Ето с такива експерти се явява ДПС пред нашия електорат.  Осъзнаваме, че много въпроси и проблеми чакат своет9о решение. Но тези хора зад мен са най-добрите представители на нашето общество. Те могат да работят със сърце и с ум. А когато ДПС има власт, помага на всички български граждани, без да ги дели на етност или религия. Ние ви уверяваме, че ще работим неуморно, за да могат малките населени места да се възползват от оперативните програми. За нормални доходи, които да задържат младите тук, идните поколения да останат в България, да се образоват и развиват тук. Нашите майки и бащи да имат достойни старини. България има нужда от ДПС, от силно единно и сплотено ДПС, което да изведе България от всички кризи“, отбеляза Севим Али.

 

Той посочи още, че създателят на партията – Ахмед Доган, е Ататюрк на Балканите. „Този човек създаде ДПС и показа пътя за развитие на България през НАТО и ЕС. Сега е време отново да вкараме нашата страна в правилния път. А това може да стане само с мощна парламентарна група“, каза още водачът. Именно Севим Али успя да обедини отново ДПС в Бургаска област и да върне доверието на избирателите към партията след разцеплението през 2017 г.

Вечерта приключи с песен, посветена на ДПС. Всички присъстващи я изпълниха заедно, за да покажат, че партията е единна и сплотена. 

Срещите на Мустафа Карадайъ в област Бургас продължават. Той ще се срещне с избиратели днес в Руен.

Официален гост на събитието бе евродепутатът Атидже Вели
Бивпият социален министър Хасан Адемов

 

Областното ръководство на ДПС подари на лидера си картина на яз. Камчия

 






България Всички новини
Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" На Никол не и липсваше самочувствие  Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Това е поредният тематичен уикенд в Бургас Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов
Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори