×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нахлуването на ФБР в дома на Тръмп е последното доказателство, че САЩ е държава, завладяна отвътре


Нахлуването на ФБР в дома на Тръмп е последното доказателство, че САЩ е държава, завладяна отвътре
Новите водачи на Щатите – радикалните либерални Демократи, не могат да си позволят техните опоненти от Републиканската партия да се доберат отново до властта
09 Август 2022, Вторник, 20:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Безпрецедентната атака срещу бившия президент е извършена на 8 август – на датата, на която Ричард Никсън подаде оставка заради скандала Уотъргейт, става ли въпрос за символичен реваншизъм?

Нахлуването на една армия от агенти на ФБР във вилата на бившия президент Доналд Тръмп за пореден път доказва, че САЩ е държава, която е била буквално завладяна отвътре от клика, която сега държи пълния контрол върху институциите. Мар-а-Лаго – вилата, намираща се във Флорида, която е любимото място на екс-президента, е била поставена „под обсада”, а федералните са разбили сейф, за който имало подозрения, че съхранява класифицирани документи.

Федералното бюро по разследванията – институция, която от основаването си досега служеше като най-висшият орган за справедливост в Щатите, сега е „яхната” от демократите в тяхна полза. Разбира се случващото се сега е свързано с желанието на Тръмп да се яви на предстоящите през ноември 2024 г. президентски избори, за които статистическите агенции са неохотно категорични, че той е фаворит пред пелтечещия и незнаещ къде се намира Джо Байдън.

Интересна е и избраната за атаката над вилата дата – 8 август. Това е денят, в който Ричард Никсън подаде оставка през 1974 г. след скандала „Уотъргейт”, а редица анализатори вече определиха това като партизански реваншизъм срещу Тръмп. Ясно става, че новите водачи на САЩ, които завзеха страната след спорните избори през 2020 г., не могат да си позволят опонентите им от Републиканската партия да се доберат отново до властта от страх от това, което ще последва.

Безпрецедентната институционална атака срещу бившия президент, който в края на 2020 г. загуби изборите от кандидата на Демократичната партия Джо Байдън при изключително спорни обстоятелства, е първа подобна в историята на САЩ. Към момента, оказва се, тя е и неоснователна, тъй като армията от агенти не е намерила нищо, с което да подкрепи спекулациите, че Тръмп е укривал секретни документи.

„Атаката срещу Мар-а-Лаго е поредната ескалация в превръщането на федералните институции в оръжия срещу политическите опоненти на Режима. Това се случва докато хората като Хънтър Байдън (синът на действащия, образно казано, президент Джо Байдън) се разхождат на свобода. Сега пък Данъчните ще наемат още 87 000 агенти, които да размятат срещи опонентите на Демократите? Това е бананова република”, коментира нарастващия скандал Рон ДеСантинс – губернаторът на Флорида, който бе единственият, който се осмели да застане лице в лице в статуквото по повод ковид ограниченията и да не въведе локдаун в щата си. С това той сега е считан за втори след Тръмп най-вероятен кандидат за президентския пост на предстоящите избори през 2024 г.

А Хънтър Байдън, за когото загатва ДеСантис, се оказа изключително странен индивид. Преди няколко месеца хакери успяха да проникнат в неговия „облак” – iCloud. Там откриха потресаващи видеа на Байдън-младши. На едно от тях той спори с проститутка за това колко точно крек-кокаин има в наличност в момента. На друго той е чисто гол във вана, осветена от зелена лампа и пали от същия наркотик.

Всичко това обаче не бе достатъчно за същите Федерални агенти да започнат разследване по случая. Нещо повече – те активно прикриха случващото се със сина на Джо Байдън и опитаха да разчистят интернет пространството от видеата. Това, разбира се, бе крайно неуспешно и кадрите дори сега продължават да се разпространяват в мрежата под формата на торенти.

Междувременно Доналд Тръмп, който все още е блокиран (за разлика от лидерите на Ал Кайда и на ИДИЛ) от либералната социална мрежа „Туитър”, чиято аудитория, по последни данни е съставена от най-малко 50% ботове, публикува изявление в своята мрежа – „Truth Social”. Там той написа:


„Това са тъмни времена за нашата нация. Красивия ми дом, Мар-а-Ларго в Палм Бийч, се намира под обсада, атакуван и окупиран от голяма група агенти на ФБР. Досега такова нещо не се е случвало на президент на САЩ. След като работих и сътрудничих на релевантните правителствени агенции, тази неанонсирана атака над дома ми беше ненужна. Това е прокурорска злоупотреба, превръщането на правната система в оръжие и атака от радикалните леви Демократи, които отчаяно искат аз да не съм кандидат за президент през 2024 г., особено след последните анкетни данни. По същия начин те биха направили всичко да спрат Републиканците и консерваторите да спечелят предстоящите междинни избори.

Подобна атака може да се случи само в разбитите държави от Третия свят. За съжаление САЩ изглежда се е превърнала в такава, а корупцията е на нива, невиждани досега. Те дори разбиха сейфа ми! Каква е разликата между това и Уотъргейт, когато агенти влязоха в Националния комитет Демократите? Тук е обратното – сега Демократите разбиха дома на 45-ия президент на САЩ”


Тръмп припомня, че неговото управление бе свързано с редица сякаш изкуствено създадени скандали, изнесените от демократите факти по които вече са напълно опровергани. Става въпрос, разбира се, за „Русия”, която се била намесила в изборите през 2016 г., за двата опита за импийчмънт и много други.

„Хилъри Клинтън изтри над 33 000 свои имейла СЛЕД като беше привикана от Конгреса. Досега никой не я е подвел под отговорност. А трябва да се има предвид, че тя дори си прибра някои от античните мебели в Белия дом у дома си”, допълни Тръмп. Той и Хилъри Клинтън се мразят взаимно от години.

А от ФБР все още няма официална позиция по въпроса, нито отговор защо всъщност вилата на Тръмп е била така показно атакувана от техни агенти. Няма и да има, защото не дължат отговор на никого, освен на своите господари.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
20
Коментара по темата
20.
Д.ИВАНОВА
12.08.2022 00:57:00
1
2
ТРЪМП Е ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР !!!!
19.
Ама и тук ...
11.08.2022 12:03:12
3
2
са се навъдили либерасти, явно на козяшка хранилка! Която много скоро ще пресъхне окончателно.
А в САЩ сега положението е 1:1 с късния фалиращ СССР...
18.
Дебили
11.08.2022 09:17:48
2
4
В САЩ НЯМА НЕДОСЕГАЕМИ, за разлика от такива като Гешев в България!
17.
До Георги РУСЧЕВ
10.08.2022 21:32:44
1
1
Русчев...на темата си като безопасна игла..т.е разбираш като свиня от кладенчева вода-НИЩО
16.
Тия с минусите.....
10.08.2022 10:31:30
0
5
....за SS , имат ли представа за какво става въпрос ???
Не е лошо малко да се " ограмотят " политически , вместо само да вият .
15.
хер Флик
10.08.2022 09:16:00
13
8
Русчев, ти си новия Божидар Божков, а Божков определено липсва на всички почитатели на оранжевия клоун с фалшив загар на лицето.
Тръмп е подозиран, че си е взел секретни документи, които го интересуват, а сега не ги връща. Елементарен казус. Ако са при него - ще ги намерят, ако не са - сори. И това не се прави урбулешката, а след като е получено надлежно разрешение от съдия, т.е. федералните са представили доказателства, които съдията е приел за убедителни. А американските съдии не са като РУСКИТЕ съдии и нямат никакъв проблем да откажат искане за обиск.
Не преписвай от путинофилските сайтове на английски език, а си провери фактите, както би следвало да направи всеки журналист. Ако изобщо си журналист...
14.
SS
10.08.2022 07:23:33
3
4
The Truth Will Prevail .
Ron DeSantis Is The Man .
Let God Help Him .
13.
Славейков махала бейби
10.08.2022 06:41:48
20
11
Това е доказателство, че службите работят и никой не е недосегаем. Тук в руска губерня не е така
12.
Поръчкова статия
10.08.2022 04:54:58
22
12
Мисля ясно е че Русия плаща за подобни публикации
11.
$
10.08.2022 00:49:04
6
8
.... последното доказателство, че САЩ е държава, завладяна отвътре.... По-добре отвътре отколкото отвън като нас, една част от сащ, другата от русия!
10.
Да ама не
10.08.2022 00:25:25
26
26
Путин е единствения президент признал Йерусалим за столица. Човек християнин. Изкуфелия дядка не е в кондиция и бутка за пуканки да стопанисва. Само тръмп и путин. Мачкайте гейовете в европарламента, който разсипаха Европа
9.
Шизофреник
09.08.2022 23:52:32
5
13
Министерството на правосъдието на САЩ е започнало ранна фаза на разследване на пренасянето от Тръмп на официалните президентски документи в имението му във Флорида, съобщи през април източник, запознат с въпроса.

Разследването се провежда, след като Националният архив на САЩ и администрацията на през февруари уведоми Конгреса, че са били възстановени около 15 кутии с документи на Белия дом от имението на Тръмп във Флорида, някои от които са съдържали класифицирани материали.
8.
Доналд
09.08.2022 23:02:06
13
22
Поздравления за автора! Изключително професионална работа.
7.
ХХ
09.08.2022 22:37:10
1
10
Сори.
Доказателство ще е ако НЕ намерят...
6.
XX
09.08.2022 22:36:02
3
17
Глупости. Доказателство ще е ако намерят сериозни доказателства за престъпление. Но разликата е, че там търсят нещо скрито, докато у нас правителството афишира по медиите с предателства на националните интереси и криминални деяния, а ДАНС спи!
5.
1453
09.08.2022 22:27:37
23
32
Толкова злини направиха САЩ по света,че ако сметнем да ги изброим може би томове хартия няма да ни стигнат. За първи път май се хванаха за своите си гуши вътре. Дай Боже така да продължава и в стремежа си взаимно да се удушат да загинат и светът да си отдъхне.
4.
Тръмп
09.08.2022 21:47:02
62
59
е долен предател.
Предаде Америка за пари, на путлер.
Дано го вкарат в затвора!
3.
Командос
09.08.2022 21:38:09
61
52
Ако Тръмп беше президент, нямаше да има война и такава криза сега! Тръмп нямаше да подкрепи зИленскИ и он щеше да бъде с пръстче в дупце и да седи кротко!
2.
Scrooge McDuck
09.08.2022 21:21:13
12
32
Only Trump. Let's go Brandon!
1.
сз
09.08.2022 21:10:20
16
47
КРАВАРИ ЧЕТЕЕНОКОЖИ
ТРЪМП Е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори