×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мегакенеф „Нептун“ продава кебапчета на Централния плаж в Бургас


18 Юли 2011, Понеделник, 16:29 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

РИОКОЗ дали знае на какво точно смърди? А РДНСК, ЕVN и пожарната  за всичко останало около алъш-вериша?
Наши читатели ни алармираха тази сутрин, че на Централния плаж в Бургас е заработил открит ресторант откъм лицевата страна на порутения бар „Нептун“, който всеки момент може да докара поредната масова хранителна зараза. 

„Елате и вижте, на снимките няма да личи как смърди на тоалетна отвсякъде, но поне ще се види, че един огромен боклучарник опитва да се маскира като заведение за обществено хранене“, казаха възмутени граждани, които това лято предпочитат да отидат там, тъй като общината си пое стопанисването на ивицата и тя вече не изглежда толкова буренясала и изоставена.

 Екипът ни се натъкна на ужасяваща гледка днес по обед (виж видеоматериала). Още от входа на обекта някакви работници  на частната фирма вземаха мерки на сградите на бившия бар „Нептун“, разпростиращи се върху ограмната площ, за да могат да ги „облекат“ с брезент.

„Казаха ни да скрием тая грозотия колкото може по-бързо, да не си личи поне външно“, казаха тримата работници.

Приближихме навътре към плажовата ивица и видяхме как върху излята бетонова плоча, върху самия пясък, са разположени маси и чадъри, вдясно от площадката също. Барман наливаше коктейли, а готвач по спортна фланелка печеше кебапчета на скара, пържеше и картофи.

Посочиха ни три лица, които би трябвало да са управители на заведението, но и трите лица отказаха да се легитимират, както и да посочат по-висшестоящ началник, с когото да разговаряме по следните въпроси:

1.  Знае ли РИОКОЗ за заведението за обществено хранене, кога са издадени разрешителните му? Категоризиран ли е обектът?

2. Знае ли EVN за съществуването му и как са се включили в електропреносната мрежа?
3. Преминала ли е проверка на противопожарната охрана?
4. Готов ли е собственикът на този открит ресторант да плати глобите, ако утре при него пристигне проверка от Комисията за защита на потребителите?
5. Известена ли е РДНСК  за това, че руините са превърнати в място за обществен достъп, застрашаващо живота на хората, както и за бетоновата плоча върху пясъка, където са наредени част от масите?

Това, което узна Бесове.бг е, че наемателят на сградния фонд около култовия в тоталитарно време бар „Нептун“, се казва Валентин Димитров. Бизнесменът държи ресторант „Златна котва“ и денонощен магазин „Абсолют“. Той е спечелил търг, обявен от собственика „Благоустройствени строежи“ЕООД – фирма на община Бургас. Интересното е, че наемът на Димитров е за 10 години, по 3 500 лв. без ДДС на месец, като има и петмесечен гратисен период. Към момента около боклучарника, известен като любимо място на наркомани и клошари, тревата просто е поокосена, вътрешността продължава да е потресаваща и да се ползва за кенеф от всички изпаднали хора наоколо. А би трябвало наемателят първо да приведе сградата в нормален вид и тогава да предприема каквато и да било търговска дейност. Нали затова е получил и гратисен период от Общината?

Вижте нашият видеоматериал:






В категории: Бургас


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 5
21
Коментара по темата
21.
Бург
29.07.2011 13:26:57
0
2
Хаха, Стойновски, вземи си наври небостъргача някъде. :) Платен си единствено ти, подлога такава. Толкова сте елементарни, че всеки, който не се кефи на тоя кенеф е платен според вас. Трабява да съм задължен да го харесвам ли? Хаха. Колко сте елементарни и прости, не е истина. До Някойси - първо се научи да пишеш, после ми говори кой бил селянин, че то си личи кой е селянина и кой живее в кочина. Оттук смърдиш на свински пръжки и ракия. Кретен. Когато успееш да достигнеш нивото, в което тоя кенеф на палжа би те погнусил като минеш оттам, тогава може да ме наречеш селянин. Дотогава можеш да си ходиш да хапваш кебапченца там. :))) Свиня балканска...
20.
Стойновски
24.07.2011 22:05:29
4
7
Платен и тенденциозен репортаж, заснетите кадри с боклука не са от стопанисваната от наемателите сграда.Всичко е заради този Спирит досега само една фирма се занимаваше с продажбата на бира и храна и сега тези наематели им объркаха сметките.Никой не иска да дели това ецялата истина, Касабова много добре знае кой я потърси за този репортаж и тя като всички журналисти е платена.Замислете се малко и ще навържете нещата, Бург не се пали толкова и ти си от квотата на Касабова платен коментатор.
19.
Някойси
24.07.2011 17:07:14
1
2
Бург,ЕВРОПЕЕЦО,след прочитане на всичките 18 коментара,с изненада установих,че по голям селяндур от тебе няма.Нищо че ходиш в "Дел мар","Инканто" и в други Европейски заведенийца.Сигурен съм ,че кенефа у Касабови и твоята зурла миришат повече на пикоч,отколкото "Нептуна".Лъжливи нещастници.
18.
Макарон4е
22.07.2011 12:51:44
2
1
Да не прощават "критиците" на правописа за пунктуацията и правописа, ама в тая жега клавиатурата ни се задъхва, освен това отвсякъде и вони на лайна! Ех, къде го оня дето ни беше изтипосал цялата държава като клоака? Какво прозрение...Ама има ли малоумен народ , който да си каквото и да е от тоя обор? Хм, интересен спомен...Преди години там имаше каравана Данчо Ментата, тогава по-известен като Данчо Пицата...
17.
Макарон4е
22.07.2011 12:47:05
1
2
Преди около 2 месеца отидох даси порева заизгорялата "Фрегата", минах и покрай култовия навремето "Нептеун"... Вътре сновяха мангали и ровеха нещо, но бяха нахълтали и няколко малки децада си играят! Не зная кое е по-опасна; да се търкалят в лайната, да ги убие някоя падаща греда или любезен чичко да ги изнасили! Едно, че майките и бащите им едва ли знаят къде са хлапетата, но и Общината не може да не знае какво става там! Звъннах в полицията и пратиха патрулка, от която две момчета излязоха, пообиколиха вътре, разгониха мангалите и си заминаха! нямаше и 15 минути и циганите се върнаха...Де го бакърджиев давзриви този Мавзолей на говната на ЦЕНТРАЛНИЯ БУРГАСКИ ПЛАЖ?
16.
R
21.07.2011 19:27:54
1
1
Незнам кое как се пише ,но като ви чета какво сте написали ми мяза на ЦИГАНСКИ САБОР драги граждани !
С уважение .
15.
Кебапчето
21.07.2011 03:32:50
0
3
Общината да си оправи мизериите.
Кебапчетата не се правят вътре ако забелязахте.
Не си гледате корумпираният началник на ОДМВР Милен Димитров-Подлогата, дето се гаври с хората и ги прави престъпни групи като му платят.
Военен съд за изверга и неговите подчинени.
14.
misho
20.07.2011 18:07:23
3
4
Хора,сградата не се използва,ако забелязахте.Тъй че няма смисъл да се снима отвътре тъй като предстои ремонт от есента.Искам тези журналисти да дойдат тук след година и пак да снимат.Да видя дали ще го наричат "кенеф".Да еба майка ви проста,нагласена работа.Сигурно ако дам пари на тази ще отиде да смуче на магистралата..
13.
Бург
19.07.2011 21:45:36
3
7
Умряла е Катенцето за вашите жълти стотинки, жената си има достатъчно парички, че да се надява на бедни мангали като вас, дето нямат пари да си оправят заведението и продават кебапчета в кенеф. Смешници. :))) А и интересно ако на Катенцето й плащаха да си мълчи, как така изкарва наяве всички мизерии и гнусотии в Бургас? Що не е поредната медия тип "Дарик" или "Бургас24"??? :))) Ясно е, че сте й бесни, че ви засне в какви условия развивате "бизнес", ама сами сте си виновни, че сте селяндури и нямате грам мозък в главите си... :)))
12.
993
19.07.2011 21:32:01
6
4
Катенценце, тия май отказаха да ти платят, та затова рипаш толкова. Гиди кучка недое...а! Ако ти ръснат някой лев ще има де ги ближеш...
11.
nqkon
19.07.2011 18:20:36
2
4
Дори и видеото няма да гледам, направо си представих как лъха на пикня, я някой сервира печена цвърчаща кайма на майка с дете. харесва ли ви гледката, а какво ли казват на туристите - а йодни изпарения. Не съм минавала оттам скоро, но ако е така не трябва да е така. Само едно не ми хареса - мегакенеф в заглавието, а бих написала централен клозет. Но наистина звучи грубо. И още - не мога да се изказвам защото не съм ходила
10.
Бург
19.07.2011 13:24:20
4
6
Хахаха, точно на мен ли взе да го кажеш, дето съм обиколил ЦЯЛА ЕВРОПА, а ти сигурно не си излизал/а от Бургас. :))) Хайде обратно в Айтос, селяндур. Ти ако беше излизал ПОНЕ до Варна щеше да видиш, че такава мизерия НЕ може да съществува. Само долни мангали биха седнали да ядат там, какъвто сигурно си ти. За каква Европа ми говориш ти бе, цървул, след като се възхищаваш на най-върховната ПОМИЯ на града ни. Вземи седни в Дел Мар или Рубаят, Инканто, Розе и тогава ми говори за ЕВРОПА... Ама сигурно и за там нямаш парички, щом си скалъпил някаква селска кръчма от най-големия КЕНЕФ на Бургас. Ама хубаво ти го казаха - МЕГАКЕНЕФ, то от МЕГАСЕЛЯНДУР какво да очакваш. Прдставям си в каква кочина живееш, щом би седнал там. Хахах. Впрочем - на 24 съм, но за разлика от теб не слушам чалга, понеже имам възможност да видя свят и култура, а ти ръгаш кебабчета и ракия на фона на Галена или Ебана и т.н. дълбокостранджански цървул... Мога да си представя що за гнусен селски мангал си, то си личи само по правописа ти. :)))
9.
..........
19.07.2011 11:48:25
5
1
Haha manqk si sigurno si nqkakav dqdka.... ama nishto !! A pak to i si lichi che ne si hodil mnogo iz Evropa... ama nishto kato si beden kato carkovna mishka shte otidesh ama drug pat !
8.
Бургаски Бяс
19.07.2011 10:57:07
2
4
Хехе, "Мегакенеф"
7.
sasedka
19.07.2011 10:42:02
2
4
поредната измамна афера най -вероятно - Нали нямаше да има капани на нашият Централен Плаж? Аз живея до тази развалина и според мен никога няма да се оправи - трябва да се сабори и почисти, а от няколко вечери започва и да има силна музика нощем, явно няма да се спи това лято. Сигурно ще спретнат някоя гадна чалготека тук на някой общински съветник пак.
6.
Бург
19.07.2011 10:36:27
5
8
Ц-ц-ц, Габриелке, мила селянко... Когато се научиш да пишеш с кирилица, главни букви и препинателни знаци, значи си достигнала нивото да разбереш какво значи ниЗко! Дотогава си си проста селянка, най-ероятно от персонала или собствениците, щом защитаваш някаква съборетина. Мила селянко, ти може да си достатъчно проста, за да консумираш храна и напитки в кенеф, сигурно и увас докато сереш си хапваш бобец, ама не ми обяснявай как било приведено във вид, защото като минеш от там се вижда, а и видеото е красноречиво. Като се иска време, първо ще го оправиш и после ще печеш кебабчета, а не да го вземеш, да го облечеш с найлон и да сееш зарази, защото разликата не е особено голяма с това, което беше преди,о свен че е покрито с найлони и разни клечки... Бих те посъветвал ти да си теглиш ножа, че селяни като тебе в България има толкова много, че заради такива отрепки като теб сме "кенефа" на Европа. Проста краво, да, като не ни кефи, не ходим, ама не ни кефи и това да е част от имиджа на НАШИЯ град... Виж това в Айтос може и да върви, но не и в 4-ти по големина град, който се мъчи да стане туристически. Хайде, със здраве и да изринеш кочината на свинята на балкона ти. Патка смотана... Щяла да ме учи как се пише ниЗко. Ахахахаха. Леле, че прост народ. http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BA
5.
gabriella
18.07.2011 23:19:02
8
4
kreteni smotani ... napravo moje da se farlite ot nqkude ... mirishelo vi ... glavata vi mirishe .... predi kato beshe saboretina po dobre li vi mirisheshe ???
4.
Passssskova :D:D:D
18.07.2011 23:06:25
9
4
tos pak burg q parvo senauchi kak se pishe nisko i togava pishi!!!! A pak otnosno zavedenieto kato tolkova imash pari idi ti go napravi be nali trqbva vreme... glupaci zaqdlivi !!!! Karo nikoi ne go pipa mrankate kato se opitat da go napravqt hubavo pak mrankate q si teglete noja be hora ako taka moga da vi nareka :)))))
3.
ttt
18.07.2011 22:49:30
11
4
Tez pak vie dobre li ste.."boklucharnik" idete i proverete dali e taka predi mnogo da znaete i da si otvarqte golemite usti ... i ako ne beshe "toq kreten" da go privede malko vuv vid tova mqsto za nishto nqmashe da stava oshte dulgo vreme... i mi e mnogo interesno ako go nqmashe tova mqsto kolko put trqbvashe da izvarvite za da si kupite da qdete ili da piete neshto ??? Kato ne ste dovolni ot obslujvaneto i hranata nikoi ne vi kara na sila da go poseshtavate.. az lichno plajuvam tam i vseki den poseshtavam zavedenieto i dosega ne sum ostavala razocharova ot obslujvaneto i hranata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Glupaci samo se 4udite s kakvo i s koga da se zaqjdate ...
2.
качулков
18.07.2011 21:22:14
4
13
Ами те в РЗИ само вземат заплати и
чакат да стане някоя зараза и тогава
да вземат проби.След дъжд качулка.
Това са нашите институции,които трябва
да контролират и да ни пазят.
1.
Бург
18.07.2011 18:25:15
7
12
Хаха, "тоя боклукчарник" вика. Тая Касабова ме кефи, луда е, а с такива отрепки трябва да си мега груб, за да си знаят мястото. Няма 5 лева да го приведе във вид, ама ше продава кебапчета. Дееба и селския ти ганьо, търговец ше ми става. Дано му треснат такива яки глоби от всякъде, че до края на живота си да ги изплаща с мизиерния си магазин на Демокрация. Кретен!!! Е няма такава държава. Ама хората са прости, че ходят да му правят оборт в кенефа. Колко ли низко трябва да шаднеш, за да ядеш кебапчета от тоя кенеф и да ти смърди на говна. Егати... Изумен съм...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори