×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички версии за изчезването на криптомилионера Александър Алтънбашев


Всички версии за изчезването на криптомилионера Александър Алтънбашев
Александър е спечелил през миналата година над 6 млн.евро, купил си имение в Дубай за няколко милиона, сестра му разказва объркани неща
25 Май 2022, Сряда, 11:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Основната хипотеза е, че е отвлечен, а втората - че се укрива

 

Мистерията около изчезването на криптопредприемача Александър Алтънбашев, който е в неизвестност от понеделник, 23 май, се заплита. Алтънбашев е един от експертите в ит сферата и алтернативните валути. През миналата година е спечелил 6 млн.евро, заради което е направил специално парти в луксозен столичен клуб. Пред приятели пък неотдавна се похвалил, че си е купил имение в Дубай за около 2,5 милиона евро и къща в Халкидики, Гърция за близо 2 милиона евро.

37-годишният ИТ специалист бил видян за последно от сестра му Теодора, която подала и сигнал в полицията за мистериозното му изчезване. Тя позвънила на тел. 112 обаче чак вечерта в понеделник, след като видяла мъж с каска на мотор да отключва вратата на апартамента на Александър, а после да бяга с джип, управляван от жена, разказаха от МВР.

Според колегите от вестник "Телеграф", основната версия, по която работят криминалистите, е отвличане.

Втората хипотеза, която се проверява, е, че е възможно младият криптоспец да е решил да избяга безследно с цел да се укрие,  третата - да е ликвидиран.

Объркването идва и от това, че Алтънбашев се видял за последно със сестра си Теодора в понеделник сутринта. Тя разказва, че го закарала на среща с мистериозен човек пред кино „Арена-Младост“. По пътя братът споделил, че с въпросния човек щели да пътуват до Пловдив.

Около обяд сестрата забелязала младия мъж с цветна каска на моторист да отключва вратата на апартамента му в кв. „Борово“. Теодора живеела в жилището точно срещу неговото и забелязала, че човекът отключва, а не разбива вратата. Това й се строило странно, тъй като само тя и Александър имали ключове, споделила тя пред криминалистите. После питала дали брат й го е пратил, а мотористът само казал, че „трябва да бяга“ и изчезнал бързо.

Жената се притеснила и започнала да звъни на Алтънбашев. Набирала го и по месинджър, докато й вдигнал. Звучал изключително странно, този път й като казал, че трябвало да ходи в Бургас или Варна, след което прекъснала всякаква връзка с него.

Криптопредприемачът Александър тръгнал за Бургас, след това следите му се губят

Въпреки опитите да се свърже пак с брат си Теодора не успяла и вечерта подала сигнал в полицията. На място ченгетата заварили жилището разхвърляно, сякаш някой е търсил нещо. Била извикана за показания и приятелката на Александър - Кристина, която споделила само две неща. Че не знае да е имал врагове и че няма близки приятели въпреки това, което демонстрира в профилите си в социалните мрежи, което озадачило ченгетата.

Според девойката компютърният гений не е бил в депресия, не е имал и психическо разстройство, което да го провокира да изчезне така мистериозно. В същото време униформени обиколили района и събрали записите от видеокамерите в района на блока на Алтънбашев на ул. „Ворино“ в кв. „Борово“. От тях станало ясно, че мотористът наистина е духнал с джип, управляван от жена и със затъмнени задни стъкла.

Видеоклиповете показали, че возилото карало с бясна скорост при оттеглянето си. Разследващите засекли, че последната клетка на телефона на Александър е в района на Околовръстното край Бистрица във вторник, след което се изпарява и най-вероятно мобилният апарат е унищожен.

По оперативна информация от джиесема на Алтънбашев са изпратени 3 есемеса, като последният е до номер, използван от криминално проявен мъж с прякор Ториното. Близки на Алтънбашев разказали още, че той е много богат и имал големи суми по сметки, паролите за тях държал в сейф в банка. Скрил ги там след последното си пътуване до Африка.

Александър Алтънбашев е луд фен на сафаритата в Африка и други екзотични държави.

Профилите му в социалните мрежи разкриват как позира пред лъвове и тигри, но интересното е, че има малко приятели и въпреки че е компютърен гений, има малко харесвания. Други дестинации, от които се е показал Александър, са Испания, Португалия, Камбоджа и т.н. Другата страст на компютърния спец са моторите.

На десетки снимки е яхнал мощно возило, посетил е и ралита. Само на няколко снимки изчезналият бизнесмен е качвал информация за биткойни и борси, като там отговаря на въпроси на познати, прави и прогнози за сривове на пазарите.

 


В категории: Крими


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
13
Коментара по темата
13.
Doomed to Live
25.05.2022 21:50:56
0
11
Life grows only by choosing challenges. Life grows only by going into the storms. Life grows only by risking. Life means readiness to go into the uncalculated, unscheduled. Life means to be ready always to listen to the challenge that comes from the unknown source. It is dangerous, but to live is dangerous. The most secure and safe place in the world is the grave - there, nothing ever happens.
12.
Хроника на една предизвестена смърт
25.05.2022 21:49:27
0
11
Не е важно нито пътуването, нито целта, дори не е от значение и самото преживяване. Важно е състоянието на съзнанието (на английски - mindset), което твори реалността.
11.
Самореклама
25.05.2022 19:14:44
1
2
Скоро ще се появи ухилен и ще кешира кратката слава.
10.
Евро Стандарти
25.05.2022 18:57:07
0
17
Да се върнем към главното – фактът на фактите, главното събитие в днешния политически живот е невъзможността на българската политическа класа да продължи по досегашному. Имаме класика в дефинирането на революционна ситуация – елитът не умее по новому, а обществото не желае по старому. Намираме се в абсолютно върхов момент на новата българска история. Тази година ще се случат много неща. 
България все още живее в един номенклатурен полукапитализъм от периферно-компрадорски тип, в който социалната структура е съвсем ясна: има много тънка ципа от много богати, които стават все по-богати, имаме умираща средна класа – хора които с все по-голям труд успяват да реализират целите си, и простолюдие, което живее пред телевизора и от днес за утре.
Междучасието свърши, но се оказа, че имаме свободен час. И то не един, а два. Може да се каже и по-просто: българският елит, българската политическа класа (те така обичат да се наричат) вече не може да произведе нито една жива формула. Могат просто да сменят изпълнителите, но музиката е същата. Тази социална група, която се добра до властта преди 32 години, е в края на своята историческа валидност. 
Сегашният елит не успя да стане класа. Проектите, които се опитват да реализират, са деструктивни и смехотворни, управленските им способности са силно проблематични, културата им е посредствена. Оказа се, че тази прослойка не е готова да носи отговорността за обществените процеси, дори и за себе си… Това е късният български неофеодализъм. Ние ще минем през това тъмно място, като нация може и да не успеем, но като етнос сме неунищожими.
Така можем да стигнем заедно с другия неизтребим етнос - евреите - до края на света заедно с хлебарките. И пет минути преди края на света ще избием хлебарките и ще обясним на евреите, че те са всъщност българи.
Етнически съм оптимист, но от гледна точка на нацията, боя се, че не съм.
Всичко върви към своя свършек и към окончателното си решение. Finis Mundi. Краят на Света.
9.
Бай Ганьо Либертарианец
25.05.2022 18:56:25
0
14
Тези два процента… които могат да са всичко… те отиват там, където правилата ги насочват, където те могат да максимизират своя статут в обществото… Ако много от мафиотите, които 90-те години са се образували в България, се бяха родили в Калифорния, щяха да станат предприемачи на стартъпи, мултимилиардни компании в момента да управляват… Нашата задача е същите два процента… ние не трябва да ги заменим… същите 2% да решат, че за продължат да просперират в България, трябва да променят начина по който си правят бизнеса… Аз не казвам, че ще хванем всичките в затвора, ще ги вкараме… не, аз казвам, че с новите правила, където корупцията се толерира на нула процента, същите хора ще трябва да измислят как да бъдат успешни…” - Кирил Петков, 04.12.2021 пред “Дарик”
8.
Вестите
25.05.2022 16:31:09
0
9
за престъпници избиващи се едни други винаги ме радват и подробности не ме интересуват.
7.
Ъндърграунд хроника
25.05.2022 16:04:51
1
20
Ториното - банкомати - кеш - крипто - пране, диплене и каширане.
6.
Мале
25.05.2022 14:11:47
1
21
Мургавият Алтънбашев бил компютърен гений. Къде е завършил? Много ги хвалите тези престъпници, явно им се възхищавате.
5.
Flegman.coM
25.05.2022 13:09:34
1
26
При Ружа е...
4.
SYSTEM
25.05.2022 12:35:41
0
50
Тъй е бате като биеш на очи като затваряш заведения и ухо на ухо Стига до мутрите и в гъза накрая, за туй прай си си нещата и си трай че в Бг всички живи ти желае лошото ако си успешен
3.
Дроб
25.05.2022 12:33:39
2
12
Няма такъв правопис, смях в залата и срам.
2.
Баретата
25.05.2022 12:14:14
3
33
Ториното беше арестуван и за отвличането на сина на собсвеника на софауто преди 5 години, така, че нищо чудно.
1.
3
25.05.2022 11:25:11
5
19
3.
Сигурно ще намерят тялото.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори