×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата с 5700 горски проверки за три дни - ето какво откри


Държавата с 5700 горски проверки за три дни - ето какво откри
Инспекциите са реализирани в периода от 10 до 12 май
13 Май 2022, Петък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка-архив: Министерство

Съставени са 86 акта и 32 констативни протокола

Близо 5700 проверки за 3 дни извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите. Инспекциите са реализирани в периода от 10 до 12 май включително, като резултат от контрола са съставени 86 акта и 32 констативни протокола, съобщава Министерството на земеделието.

В посочения период служителите в държавните предприятия са извършили общо 2352 проверки, като през контрол са преминали 1021 обекти за добив на дървесина, 949 превозни средства, 117 ловци и 265 други физически лица. Съставени са 18 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 31,50 пространствени кубически метра дърва.

През последните 3 дни 113 екипа горски инспектори при Регионалните дирекции по горите са извършили над 3330 инспекции. Проверени са близо 340 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, над 500 обекти за добив на дървесина, 1520 превозни средства, транспортиращи дървесина, повече от 970 ловци, риболовци и физически лица. Съставени са общо 32 констативни протокола и 68 акта за установени нарушения по Закона за горите.

Задържани са над 50 кубика дърва за огрев, едно моторно превозно средство, каруца и моторен трион.

Служители на РДГ Благоевград са извършили проверка по сигнал за незаконен добив на подземни богатства /скално-облицовъчни материали/ в землището на с. Плетена, община Сатовча. Установено е, че с багери са извършени изкопни дейности в държавна горска територия, стопанисвана от ТП „ДЛС Дикчан“. При съставянето на акта нарушителят е нападнал служителите на РДГ Благоевград. Работата по случая продължава, като за установеното нарушение и извършеното посегателство над служителите предстои да бъде уведомена прокуратурата.

В землището на с. Братушково, община Сливница, служители на РДГ София са установили, че фирма извършва добив и експедиране на дървесина в частна горска територия от дървесен вид, който не е разрешен съгласно издаденото позволително за сеч. За установеното нарушение е съставен акт на юридическото лице.

В района на гр. Попово от служители на РДГ Шумен е извършена проверка на товарно моторно превозно средство, транспортиращо 50 кубика дърва за огрев от дървесен вид черен бор. Водачът на превозното средство е представил на проверяващите превозен билет за транспортиране на дървесина от дървесен вид акация, съгласно който дървесината следва да е добита от горска територия – собственост на община Две могили, област Русе, в землището на с. Кацелово.

За установеното нарушение на горското законодателство служителите на РДГ Шумен са съставили констативен протокол, с който са задържани дървесината, превозното средство и представеният от водача превозен билет. Работата по случая продължава, като предстои да бъдат уведомени компетентните разследващи органи, както и да бъдат извършени проверки в горските територии на община Две могили от регионалната структура на ИАГ в гр. Русе.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
10
Коментара по темата
10.
От Запада
22.05.2022 23:00:55
0
1
А тук около Драгоман няма нито полиция, нито проверяващи РДГ. Изсичането на горите се е превърнало в целогодишен поминък и доходен " занаят".
9.
Киро Вапиро
17.05.2022 21:31:37
0
2
Направо сте жалки
Вие видяхте ли,, колко проверки,, са направени и резултатите??¿
БАЛЪЦИ СМЕ ЗАЩОТО МЪЛЧИМЕ
8.
ЕДИН ОТ. МНОГОТО
16.05.2022 22:00:16
0
2
До Гражданина .Дааа ,система има ,но от близо година е изключена .
7.
Наблюдаващ
16.05.2022 15:29:37
0
8
А защо не проверите какво е дереджето Видин Калафат там денонощно се превозват дърва през границата с видински бусчета карани от Румънци нон стоп няма никакъв контрол знае се на кой се киха ама е тайна ххахахаха
6.
ГОРАН Балкански
16.05.2022 15:26:06
2
4
Всички в горите са замесени мафията действа безотказно.Гарван гарвано око не вади.
5.
biar
14.05.2022 12:46:20
0
6
Абе, журналистйе. Колко са проверките, 5700 3330 или 2352?
4.
гражданин
14.05.2022 11:06:51
3
8
Нали Бойко Чекмеджанов преди време се биеше в гърдите, как с някаква нова система, една съчка вече не можело да се откраде ...! То съчки не може, ама ТИР-ове няма проблем !
3.
Горски
14.05.2022 08:39:47
0
20
В горите се краде от горските, не от някой друг! РДГ имитират дейност. Сравнете рег. номер на един камион, с каква разлика е в м3. Когато пътува до адрес има билет с 50 % по-малко спрямо до тир станция. Това е така, защото ако го пуснат до тир с това малко количество, трябва после тирът да пътува с 1/3 по малко по билет, а тировете пътуват на голямо разстояние и минават през много рдг-та. Отделно се играе с коефициенти на плътност, от гората тръгва на 0,6, отива до склад на фирма, а те издават билет на 0,5 и съответно пространствените м3 се вдигат. На един тир разликата е 10 м3. Всички го знаят това, но и всички са накичени на кранчета. Нулев контрол от страна на Държавата.
2.
Митко
14.05.2022 07:10:00
1
18
А в Странджа какви проверки са направени? Някой проверява ли Кроношпан каква дървесина използва?
1.
Ай
13.05.2022 22:39:29
1
24
Защо въобще е упоменават тая проверка.Задържани 50 кубика дърва.Стани да седна.Няма оправия.Няна ли разстрел,като на Чаушеску,няма и да се оправим.От тарикат на тарикат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори