×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рибарите от Царево намират стари мини


Рибарите от Царево намират стари мини
Мините от Украйна не могат да ни спрат, защото уловът на калкан е разрешен до 14 април, каза Георги Пейчев, който е капитан на малък кораб
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Март 2022, Вторник, 08:58 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Информацията за 420 мини, които са се скъсали при буря край Одеса, е противоречива, каза Йордан Каракашев

Тази лоша война в Украйна не може да спре живота и развитието на всички останали. Това казаха пред бТВ рибари от Царево. Те споделиха, че въпреки тревогата, че от северното крайбрежие на Черно море са се откъснали мини, които са носени от морските течения насам, са готови при първа възможност да влязат в морето. 

„Ако времето позволяваше, щяхме да сме на риболов и всички колеги биха направили това въпреки заплахата за мини. Времето за улов на калкан е кратко, а войната допълнително създава проблеми и сега се налага да се вземат други мерки“, каза Георги Пейчев, който е капитан на малък кораб. 

„В тези мрежи няколко пъти са влизали мини, но те са коренно различни от тези, които идват от Украйна. Намерените от нас бяха корозирали и потънали на дъното. Съвсем случайно попадаме на тях“, добавя той.

„Разрязваме мрежите с приспособление, представляващо дълъг прът със захванат нож, за да може да се освободим от мината. След това информираме военноморските сили, които я обезвреждат“, каза още рибарят.

„Информацията за мините от Украйна е противоречива. Наблюдавам украински, български и руски телевизии. По украинските видях как се минира плаж с 12-килограмови противотанкови мини. Руснаците показаха пък как с една амфибия поставят мини пред плажа. Те са по три килограма и са съвсем различни от тези, които познаваме“, каза пък рибарят Йордан Каракашев, които е и военнослужещ.  

„По българските телевизии показаха огромни мини, които са по половин-един тон. Тази информация за 420-те мини, които са се скъсали, е противоречива, тъй като те са захванати за котвите с дебели вериги“, добави той.

През 2020 г. имаше открита мина в залива на Созопол, а през 2017 и седемнадесета година имаше мина, открита на плаж „Корал“ и още два случая.




В категории: Царево


12
Коментара по темата
12.
PR4f8b2
31.03.2022 09:28:10
0
0
Клинична проява на параноя го е обзел този който се прави на умен и кара колите си с безакцизно гориво.трябва да му бъде отнет лиценза за риболов.Къде е зет му да напише някоя друга статийка за това.Морала отсъства тук .
11.
Зоро
30.03.2022 22:39:29
0
0
Този не беше ли хванат да краде безакцизно гориво за да си карат цялото семейство колите си
10.
Ag
22.03.2022 22:45:11
0
1
Ами точно заради траленето няма и черна мида и рапан.И как че е разрешено траленето за калкан пък.
9.
:)
22.03.2022 21:25:10
0
1
Освен това си има определени места където траленето е разрешено. Тя и бялата мида е разрешена да се вади но никой не се замисля как един водолаз ще изкара 20 кг бяла мида. Интересното е че не ровиш с ръце по дъното използваш малко ръчно тралче но как се рови с ръчно тралче под вода говорим за легален добив на бяла мида едно че е доста изморително второ че по законовата логика пак ровиш значи пак нараняваш дъното така че дали ще си със малко ръчно (законно) или ще вържеш за лодката големия Железен водолаз разлика няма хората по морето от тралиране къщи вдигнаха преди 20 30 години и риба имаше нищо че се тралеше сега водите ни са изтровени риба няма рапана изчезна траленето бил проблема ... проблема е че сте доста некомпетентни
8.
:)
22.03.2022 21:05:18
0
0
Калканските мрежи стоят на дъното така че нищо чудно да се угелпят стари мини. А отнасно траленето не всеки трал е страшен за морското дъно както ги описват
7.
3568
22.03.2022 14:35:25
5
0
Г-н Пейчев, е уважаван човек в Царево.
Стига с тази злоба.
6.
Приятел
22.03.2022 12:37:32
3
3
Богат улов им желая, да напълнят мрежите с мини.
5.
Да
22.03.2022 11:50:28
0
8
Че то тия с разрешителните за калкан почти всички тралят, някои даже не са чували че калкан може да се лови с мрежи.
4.
420 мини?
22.03.2022 11:38:58
4
8
Бата Мата!
Толкова ли много мини са се откъснали?
Голяма ряпа ще ядем това лято с туристите, ако е вярно. Да не мислите, че някой турист ще дойде лятото на минирано море?
3.
Иван
22.03.2022 11:38:11
6
4
Eх, темата е една, отива се в друга посока. Ще се опитам да съм обективен: Много пъти съм чел по коментари във "Флагман", че господин Георги Пейчев е бил агент на ДС. Няма да проверявам дали е така, но някой запитва ли се, защо е бил агент, ако това е истина? През онези, отминалите времена, за агенти се избираха хора, които имаха интелект и т.н. Отиваме в другата крайност - предлагат ти да сътрудничиш и отказваш. Какво следва? За теб, семейството и т.н. Някой запитва ли се? Най-лесно е да хулиш, понеже всеки е уязвим в една или друга насока! Нека се уважаваме!
2.
Аха :)
22.03.2022 11:16:54
1
15
Не че забраната ви спира. Иначе номер 1 е прав - как я хвана тая стара мина като е забранено траленето по дъното ? :)
1.
агент
22.03.2022 09:42:55
1
24
Агент Тони на комунистическата Държавна сигурност с име Георги Пейчев защо не обясни как е хванал мина от дъното след като траленето по дъното е забранено?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Следи от насилие не са открити Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори