×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ракетен удар по военна база, 100 военни от Украйна и чуждестранни наемници убити


Ракетен удар по военна база, 100 военни от Украйна и чуждестранни наемници убити
Властите в Украйна се надяват да получат руски зенитно-ракетни комплекси С-400 от Турция, за да могат да противодействат на руснаците
20 Март 2022, Неделя, 14:25 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: REUTERS/УНiАН

Игор Конашенков призна, че руската армия използва хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”

Нанесени са удари по военна база в Житомирска област и да убити 100 души - военнослужещи от силите за специални операции и чуждестранни наемници, каза на брифинг говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков. Това съобщи кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров.

Той информира, че руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”.

Конашенков посочи, че в района на селището Константиновка в Николаевска област е бил унищожен голям склад за горивно-смазочни материали на украинската армия.

Обектът е бил поразен от акваторията на Каспийско море с крилати ракети “Калибър” и с хиперзвукови аеробалистични ракети “Кинжал”, изстреляни от въздушното пространство над полуостров Крим.

Говорителят на военното ведомство уточни, че от склада се е снабдявала с гориво украинската бронирана техника, която води боеве в южната част на страната.

От акваторията на Черно море също са били изстреляни ракети “Калибър”, които са унищожили цехове за ремонт на бойна техника.

"През изминалата нощ оперативно-тактическата и армейската авиация е поразила 62 военни обекта на Украйна. Сред тях са три командни пункта, една установка за реактивни системи за залпов огън, два склада за ракетно-артилерийско въоръжение и един склад с гориво, а също така 52 места на струпване на бойна техника", съобщи говорителят на ведомството, цитиран от БЛИЦ. 

Освен това, ПВО на Русия е свалило във въздуха един украински хеликоптер Ми-8, шест дрона, включително един Байрактар. Освен това, силите на ПВО са свалили и украинска тактическа ракета "Точка-У" в района на град Изюз в Харковска област.  

"Ракети "Калибър" са поразили цехове на Нежинския ремонтен завод, където се ремонтира украинска техника и голяма база за съхранение на горива в Николаевска област. С артилерийски огън са унищожени шест украински мобилни комплекса на радиоелектронната отбрана "Буковел"", разказа още Конашенков.

Сирени за въздушна заплаха се включиха тази сутрин в почти всички области на Украйна. Нови съобщения за руски бомбардировки има в редица градове в 25-тия ден на войната, информира бТВ.

В същото време ООН отчита, че един на всеки осем украинци е бил разселен,  заради войната. Напусналите Украйна вече са над 3 милиона души.

„Трябва да видите с очите си как хората готвят храна в двора на жилищна сграда и тогава някой чува самолет. Цялата тълпа се втурва към укритието. Това е състояние на ужас. Когато виждате кратери от ракети навсякъде. Когато не знаеш кой къде е. От 2 март не знам къде е синът ми“, споделя Олександър Безимов.

Украйна твърди, че хиляди жители на Мариупол са били отведени в руски градове против волята им. Според президента Зеленски атаките над града ще се помнят векове напред.

„Колкото повече украинците разказват на света за това, толкова повече подкрепа намираме. Колкото повече Русия използва терор срещу Украйна, толкова по-лоши ще бъдат последствията за нея“, казва Володимир Зеленски.

Според председателя на руската Държавна дума страната му е в Украйна, за да спасява хора и да демилитаризира.

Москва обяви, че е изпратила 75 тона хуманитарна помощ за превзетия град Херсон.

В същото време се съобщава, че Съединените щати са предложили на Турция да даде на Украйна своите руски зенитно-ракетни комплекси С-400. Китай пък препотвърди позицията си, че винаги е търсел мира и се противопоставя на войната.


В категории: Войната в Украйна


30
Коментара по темата
30.
Kурбат Пулев
20.03.2022 20:05:26
3
9
Изверга Степан Бандера е национален герой на УКРАЙНА с паметници и прочие !!!
29.
Българина
20.03.2022 19:38:08
3
7
Хвърляйки кюрди, афганистанци и украинци(доскорошни съюзници) на произвола на съдбата не говори добре за репутацията на хАмерика. Да не забравяме и Южен Виетнам преди време. Нашите Кирчо/Кокорчовци и т.н. да си опичат акъла! Много!!!
28.
бай Драгой
20.03.2022 18:20:27
3
15
Здравекте от бай Ви Драгой.
От 2002 до 2022 г украинците в Харковския военнен завод (който е ликвидиран вече) създават много нови оръжия, местно производство, с подкрепата на западните правителства. Купуват лицензирани технологии, приложими в Харковския военнен завод. Така какво са създали за тези 20 години:
1. Снайпер "Тirex" и Снайпер "Alligator", цевта е Американска, а сглобката в Украйна.
2. Противотанконков преносим комплекс "KORSAR" и "STUGNA", взаимстван от руския аналог "ФАГОТ" и американския "JAVELIN".
3. Реактивна системма на залпов огън "ЕЛХА", с радиус на действие 70 км, аналог на руските "КАТЮША".
4. Танк "ОТПЛАТА" оказал се със слаба броня, аналог на руския танк Т-80, но с американски прибори на борда за прицел.
5. Ракетен модерен комплекс (НЕПТУН), ракети модел (Земя-Море-Земя), с ракети със среден обсег от 300 км поравение на целта. С възможност да поразява големи морски военни кораби или наземни цели.
С възможност да достигне Русия, Източна Европа и до България, е вече няма до може да достигне благадарение на Русия. Това е въоръжение произвеждано от Украйна в последните 20 години.
Плюс закупените комплекси от САЩ "JAVELIN" и турския безпилотен самолет "БАЙРАКТАР" и много други оръжия, щедро финансирани през последните 20 години от САЩ и Западна Европа.
Така, че Путин си е решил въпроса за охраната на РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ и Европа през следващите 20 години.
Айде и много поздрави от бай Ви Драгой, информацията е директна и е само от Украинския военнен завод в Харков от преди Специлизираната Военна Операция на РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ. Изводите си правете сами, до къде са я докарали Украинците и дали са за оплакване.
27.
Тодор Тъпото
20.03.2022 16:56:36
7
23
Наглите украйнци като искат Америка да е стях ,сега да се оправят сами .
Видя се какво представлява НАТО и Америка ,пълен фалш .
26.
!!!
20.03.2022 16:49:10
8
21
Президента Зеленски-ако има една молекула съвест/в което дълбоко се съмнявам/заедно със свитата и милионите си трябва и ще се скрие;Не е ясно дали "Приятелите"ще му помгнат,по-скоро не.Но когато този кошмар свърши искрено се надявам да си получи заслуженото;Жалко за "неговият народ".Той забрави бързо и услужливо предизборните си обещания;И кой е потърпевш?-Въпрос без отговор.
25.
Ако нямаше батальон азовци
20.03.2022 16:06:15
5
16
Манговци нямаше да има Сибирска мечка да гази наред да се предадат тези азовци
Най добре
24.
Hdhdh
20.03.2022 16:03:12
7
16
Думкай хохолците.
23.
Пешо кура
20.03.2022 15:48:51
11
33
Нали уж съветската армия губеше в Украйна най накрая си признахте че ядете к¥ра от всякъде психо атаките ви не успяха
22.
Проумейте го
20.03.2022 15:44:47
8
15
След короната евреите-глобалисти решиха да започнат нова кървава жътва,а любимото им жертвоприношение от край време са били православните християни.Какъвто е Зеленски,такъв е и Путин.И двамата са правоверни евреи, затова и отношението на Израел към конфликта е такова.Събратята им на запад ще протакт конфликта,за да може да изтискат колкото се може повече пари от робите, които управляват, затова е налице и тази "пасивност" от тяхна страна.Познайте колко долари ще стигнат до обикновения украинец от тези милиарди помощи дето гласуваха в САЩ.Предполагам се досещате кой ще ги плаща и кой ще ги прилапа.
21.
До 18
20.03.2022 15:34:56
0
12
Амин! Дано някога се научат да обичат!
20.
XX
20.03.2022 15:32:38
6
22
До 16

"Ктато изплуват руските мини около Босфора..." - За руските не знам. Знам, че украинците се хвалеха, че са минирали около Одеса.
19.
XX
20.03.2022 15:30:08
9
26
Чуждестранните наемници, навсякъде по света и независимо от националността, трябва да бъдат ликвидирани.
18.
от Изгрев
20.03.2022 15:09:20
4
29
Загиналите до тук са съвсем малка част от тези които тепърва ще загиват, за съжаление! Колкото и да не ни се иска, предстоят събития които ще разтърсят света така както никога до сега! Корона вируса обърка плановете на целия свят за година - две, и сега когато започна да се съвзема от него, дойде друго нещо - война! После ще има и трето, четвърто, пето, но всички тези неща не се случват случайно, а са в резултат на това, че човечеството остави Бога и не Го търси да се завърне при Него както блудния син, но си обича греха и това е резултата! Има обаче само едно спасение и избавление и то не е в бомбоубежищата, нито във въоражаването, нито във ваксинацията, а в Господа Иисуса Христа, който даде живота си за теб, който четеш този коментар, защото те обича! И който погледне към Него с искрена вяра в сърцето си, ще се спаси!
17.
Др Иванов лапа на ХХ
20.03.2022 15:08:39
6
10
Ний шме двамъ бойни другаре и шега заедну ши пиим ръкийкътъ. Вшяка шутрин
Др Иванов лъшка жлобарка на ХХ, а вешерта ХХ лъшка жлобарка на Др Иванов. Шетне падами на колени и ше молим пред иконаътъ на Жуже.
16.
до 11
20.03.2022 15:08:10
8
18
Ктато изплуват руските мини около Босфора ще видиш едим сезон че и звезди по светло.
15.
правителството
20.03.2022 15:08:04
5
10
ПУ първата ракета,която падне на наща територия е за нас.другите си чакайте реда.
14.
Flow
20.03.2022 15:01:36
3
32
Хахаха Турция да не е проста
13.
Зеленски
20.03.2022 14:58:37
14
44
Ко викаш лалугер нашмъркан ???Побеждавате ,контраатакувате …. Проумя ли че това не ти е роля в театъра,а реалния живот и заради теб и дупедавството ти към САЩ умряха толкова невинни,баба Меца гази бавно и мощно и Байдън няма да ти помогне както ти обеща
12.
Pfff
20.03.2022 14:55:48
39
18
Кор за росия и шебаните й бели мангали поданици
11.
Наркомана Зеленски
20.03.2022 14:55:20
13
52
Да очакваш, че Турция ще си съсипе сезон 2022 като даде прескъпият си С400 на Украйна трябва да си доста надрусан !
А Зеленски пак ли в носа а ?
10.
Атлантик
20.03.2022 14:54:28
10
18
Ние атлантиците ВИНАГИ подкрепяме БКП и ДС срещу България. Защото ВСИЧКИ сме от БКП и мразим България и българите.
9.
до 2
20.03.2022 14:49:07
19
51
АНАТЕМА НА УБИЙЦИТЕ ОТ САЩ......ВИНОВНИЦИ ЗА ВСИЧКИ ВОЙНИ НА ПЛАНЕТАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ......АНАТЕМА
8.
Сер-гей
20.03.2022 14:48:27
42
25
Мокри сънища на зомбирани руски полуидоити!
Проклети да са побърканите "освободители"!
7.
XX
20.03.2022 14:48:15
18
31
Още от ден 1 трябваше да се действа така!
6.
Др Иванов
20.03.2022 14:46:56
23
41
СЛАВА РОССИИ
5.
до 2
20.03.2022 14:46:32
7
19
мхм а с Боко ко стана като гледа? А с коронавируса кво стана като гледа? "помогни си сам за да ти помогне и Господ" ако не може да зацепиш тази поговорка стой чакай и се моли ;)
4.
Просто бизнес, нищо лично ...
20.03.2022 14:46:04
11
42
Горките наемници !
Сега някой друг ще им ХАРЧИ надника от по 2000 долара дневно ...
3.
1234
20.03.2022 14:45:26
5
9
Sprete gi da ne minavat prez BG nali sa pi6ete balgari
2.
АНАТЕМА НА УБИИЦИТЕ
20.03.2022 14:42:21
34
25
ТОЙ ГОСПОД ГЛЕДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ВИДИТЕ КАКВА ЩЕ Е ЛИЧНАТА СЪДБА НА ПУТИН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТАЛИН Е НАМЕРЕН НА ПОДА ДО ЛЕГЛОТО СИ ИЗДЪХВАЩ В ЛАЙНА И УРИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОЙ ОТ ОХРАНАТА И ПРИСЛУГАТА НЕ Е ПОСМЯЛ ДА ВЛЕЗЕ В СТАЯТА ЗА ДА ПРОВЕРИ КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКАВА Е СЪДБАТА НА САТРАПИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
AK47
20.03.2022 14:30:21
34
47
БРАВО .... СЛАВА РОССИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия  Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Вчера абитуриентите представиха в Летния театър спектакъл, наречен „Като за последно“ Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори