×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Весо Истината завлякъл десетки фирми? Бизнесмен от Бургас разкри, че продавал скелетата му в Италия


Весо Истината завлякъл десетки фирми? Бизнесмен от Бургас разкри, че продавал скелетата му в Италия
Весо Истината е прибрал между 1000 и 2000 квадрата скелета, а това се равнява на над 100 000 лева, разкри един от потърпевшите - Светослав Стоев (на малката снимка)
04 Февруари 2022, Петък, 09:58 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Най-вероятно става въпрос за добре организирана престъпна група, която ги изнася в чужбина, поясни Иван Начев 

Собственици на фирми за отдаване под наем на строително оборудване от цялата страна скочиха срещу предприемача Веселин Йотов, с когото имали договори и приемо-предавателни протоколи. След изтичането на контрактите телефонът на мъжа, който в Севлиево, бил известен като Весо Истината, заглъхвал и те не можели да се си вземат от наемателя отдадените за временно ползване елементи в договорения срок. 

Пред Нова телевизия бизнесмени от Бургас, Камено и Слънчев бряг споделиха, че най-вероятно скелетата им са продадени. С тях се свързали потърпевши от цялата страна, които са се обединили в група.  

Полицията в Бургас разследва схема за измама със строителни материали. 

„Веселин Йотов е завлякъл още около 15 човека по същата схема. Едни и същи бусове са наети под наем. Италиански хюнебеци изчезват и телефоните на наемателя се изключват. Появява се с една и съща жена всеки път. Прибрал е между 1000 и 2000 квадрата скелета. Това се равнява на сума над 100 000 лева. Имам му всички данни. Разписал е договора, имам и протокол, в който е описана точната бройка на елементите, които е взел“, каза Христо Петров.
 
Фирмата на Иван Начев отдава под наем строителни скелета. В началото на октомври миналата година  получава оферта.

„На 9 октомври Веселин Йотов взима от мен под наем 153 бройки хюнебеци и 10 хаш-образни трегери, тип „доки”. Плати си наема за един месец и след това нямаше откриване. Два дни по-рано се обади от друг телефонен номер, че иска да продаде хюнебеци. Стори ми се съмнително и му отказах”, разказа Начев.

„Моите хюнееци са продадени на пазара в Раковски. Това сочат GPS координатите. В Италия тече кампания за саниране. Най-вероятно става въпрос за добре организирана престъпна група, която ги изнася в Италия“, добави той.

Георги Николов от Бургас също е сред завлечените. На 4 октомври с него се свързал по телефона мъж, който поискал да наеме скеле за ремонт в град Камено. Весо Истината дошъл за оборудването след два дни.

„С брат ми му ги натоварихме в буса, с който бе дошъл. Средната цена за втора употреба е 25 лв. за бройка, което прави общо над 4000 лв.”, сподели мъжът.  

Със строителна техника, въпреки договора, изгорял и собственик на фирма в Слънчев бряг. Обадил му се същия мъж, със същата уговорка - наем на строително скеле за ремонт в Камено. Подписват официален договор за наем за 25 дни. В него фигурират данните от личната карта на мъжа - Веселин Йотов от Севлиево.

Ужилените по морето имат сигнали от свои колеги от вътрешността на страната. Там схемата била малко по-различна. 

„След около 20-ина дни мой колега от Бургас се свърза с мен и ми съобщи, че най-вероятно скелето ми е откраднато. В микробуса, с който го натоварил, са били моите документи за скелето. Намерили са собственика на превозното средство“, уточни Николай Николов. 

И така се товарят още толкова скеле, чиято стойност по пазарни цени е 12-13 000 лева, изчислява Христо Петров. Издирването започва след края на договора. Следват обещания и изключен телефон.

Всички потърпевши са се свързали в обща група, за да разменят информация и да се опитат да си помогнат. От Бургаската полиция обясниха, че работят по случай съвместно с прокуратурата. Проверяват се автентичността на записите от охранителните камери, които ужилените са представили като веществени доказателства.

„Веселин Йотов в Севлиево е известен като Весо Истината. Свързаха се с мен хора, които ми разказаха, че има схема и с животни, краде ги“, каза Станислав Стойнов.

 „В началото говорих приятелката му. Фактически с нея се разбрахме няколко дни преди да дойдат. И в деня, в който пристигнаха, натовариха скелето в един бус, който беше със софийска регистрация. Вечерта ми звънна да ми каже, че комшията му  иска да си санира неговата къща и попита може ли и за него да вземе скеле”, добавя той.

В разговор с кореспондентът Цеца Алексова по телефона Весо Истината каза, че наетите скелета били на различни места. Той не отрече, че договорите отдавна са изтекли и обеща да върне на фирмите наетото строително оборудване. До десетина дни ще се оправя, каза още той.


В категории: Крими , Бургас


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 5
9
Коментара по темата
9.
Markov
05.02.2022 01:11:09
0
1
KPKONPI SPITE AMA TAKA E KATO STE NA ZAPLATA PRI MEM
8.
*********
05.02.2022 01:08:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Христо
04.02.2022 23:00:58
0
3
Нищо не могат да му направят понеже са ни такива законите,осъдих го преди 10години,дадох му радиатор за 200лв.и дело за 600лв.,но няма смисъл ,защото няма нищо на негово име,имам още един от София ,работи по същата схема Георги имал фирма ВиДжи Ем Комерс,също съм го осъдил,но нищо с фалшивата фирма,нищо не могат да си върнат собствениците и никой не може да им помогне ,коя е групата на ужилените от Весьо.Имам инфо и за други измамници.
6.
Хаха
04.02.2022 18:55:49
1
0
Иван Начев мишока го накараха. Хаха че и медийна звезда стана. Изнасяли за Италия. Стига простотии бе Начев
5.
Гражданин
04.02.2022 13:56:14
1
9
Този прави лява ръка, десен джоб
4.
До автора.
04.02.2022 13:20:00
1
16
Пише се ужилването, а не с "о".
3.
Такива ги четем в хрониките после
04.02.2022 11:57:34
1
27
Тоя има шанс да не остарее
2.
04.02.2022 11:08:10
7
15
Чуждо ли е ,Еби жестоко
1.
Rezultata
04.02.2022 11:07:37
10
22
V takava darjava jiveete ! Shtoto ste nai umnata nacia !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори