×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Погазва ли ГДБОП закона? Прокурор притискан заради скандала с милионите от „Хемус“


Погазва ли ГДБОП закона? Прокурор притискан заради скандала с милионите от „Хемус“
Шефът на ГДБОП Калин Стоянов е бил изнервен. Питал е колегата дали той е този, който иска да провали делото и защо не е удовлетворил исканията на защитата, каза прокурорът Иво Илиев
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Декември 2021, Понеделник, 09:57 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Заместник-градски прокурор на София Иво Илиев разкри, че негови колеги са били притискани от ГДБОП

Натискът, който е безпрецедентен в кариерата на магистратите, се изразява в това, че висш служител на МВР иска от тях да извършат редица действия, които са в разрез със закона. Настоявал е да не протестират определението на градския съд, с което е взема мярка за неотклонение – домашен арест за обвиняемият по делото за пране на 53 млн. лв. от магистрала "Хемус". Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Искането за това се направи от Градска прокуратура, но инициативата за нея бе на служителите на ГДБОП. След като те събраха достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия (б.а. Борислав Колев), те докладваха материалите в прокуратурата, уточни Илиев.  

„Прокурорите прецениха, че доказателствата са достатъчно, при което привлякоха към наказателна отговорност обвиняемият. Бе входирано искане Колев да бъде задържан за 72 часа, което предполага последващо искане в съда за постоянното му задържане“, добави той.

„Прокурорите по делото удовлетвориха това искане на полицията, като прецениха, че то е законосъобразно. В един момент от тях се е поискало да не протестира тази мярка“, заяви заместник-градският прокурор на София.

„Шефът на ГДБОП Калин Стоянов е бил изнервен. Питал е колегата дали той е този, който иска да провали делото и защо не е удовлетворил исканията на защитата. Възниква въпроса откъде той знае какви са исканията им и защо желае те да бъдат удовлетворявани. Какво прави директорът на ГДБОП по това разследване?“, попита той.

„Стоянов е административен ръководител на една от най-важните дирекции в МВР, но няма никакво отношение по разследването. Има наблюдаващи прокурори и разследващи органи“, заяви Иво Илиев. 

„Такива атаки биха довели до някакво влияние. Някой прокурор може и да се подаде. Тактиката да се оттегля протест, да се обещава по-леко наказание или обвиняемият да не носи наказателна отговорност или пък да се пусне в чужбина е незаконосъобразна“, коментира той.

„Няма заплаха за живота на обвиняемият. Той е пренасял парите, т.е. получавал ги е, а какво са установили колегите от МВР и какво са докладвали на прокурорите не мога да ви кажа“, каза още Илиев. 


В категории: Крими


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
19
Коментара по темата
19.
До 16
13.12.2021 13:30:40
1
7
ТИ да не би и ти да си влюбен в толупа или да си държавен служител?

Учудвам се как някои хора яростно защитават някаква второрязрядна мутра от СИК (която е пазила колите докато шефовете запиват) ей така... за спорта...
18.
До 16
13.12.2021 13:26:50
0
3
Ще ме извиняваш много ама ти явно не навързваш нещата. Това което тука цари като корпуция и задкулисни модели не са измилени тук. Май не си чувал за италианската мафия и нейните пипала и как се оперира в Италия. Ти даде най-лошото сравнение.
Не, няма навсякъде дупки. Може да има в някакви затънтени краища на света -> може ли да трябва да гледаш за дупки докато се движиш в центъра на столицата ни? Който твърди, че това е нормално явно наистина заслужава да живее на бедно, мръсно, счупено. Нормално ли е да вървя с детето си по Гладстон докато вали и изведнъж пред нас на тротоара ни се изпречват няколко сантиметра кал (плочките ги няма и това е от поне 5 години). Час пик, на улицата постоянно минават коли. Нормално ли е? Явно не знаеш за Ирландия, дадох ти конкретен пример за много бедна държава, която става топ бизнес дестинация с безъпречна инфраструктуре, бизнес климат, дигитализация и т.н. с помощта на европейските средства
17.
Понеже
13.12.2021 12:32:57
1
5
съм гледал много филми, мисля така.
ГДБОП са хванали "бушона" .Той, обаче мълчи като партизанин на разпит.
Прокуратурата ще не ще е потвърдила мерките, защото явно доказателствата са много, че оня образ е смукнал парите за магистралата.
Кой , обаче, стои зад него все още не е ясно и доказано...Затова ГДБОП решават, че е по-добре , прокуратурата да удовлетвори искането на защитата като протестира задържането, оня да го пуснат и той веднага да отърчи при поръчителя ...
И така да хванат едрите риби.
Прокуратурата, обаче, е толкова осрана , че дори не смее да направи договорка с ГДБОП , а като един Матросов "защитава законността", като явно се надява доказателствата да се издънят или оня да го осъдят за "големи касови наличности" и поръчителите да останат в сянка.
Нейното положение , на прокуратурата, в момента е в ситуацията на заека -дали е със шапка или без, е все тая, все ще яде бой ...
Разбира се в този сложен филмов сценарий остава открит въпроса, защо изобщо ГДБОП го задържа този Боби-Касичката, а не го наблюдава известно време и да хване другите ?! Но това са въпроси към Рашков, вероятно той е сценариста , а ГДБОП са режисьорите и артистите !
16.
до 15
13.12.2021 11:56:42
11
1
вероятно съм ходил и на повече места от теб (в Ирландия не съм ходил) и навсякъде има дупки по пътищата. Всички сме много отворени по темата дупки, ама като отидете навън и си плащате тол-таксите като попове.
Миналата година пътувах от Флоренция до Милано....магистралата им е много по-зле от нашата, Тясна, на вълни, ужасно отводняване... Ама това не пречи да ти искат еврата за минаване.
Дали ако въведат високи такси и у нас, поне частично няма да се подобри положението??? Само че тогава всички прошляци ще скочат в хора на засегнатите... За това - каквито са ни таксите и данъците - такива са ни и пътищата...
Внушаващи са описанията на чувалите с парите и други подобни пасквили за простолюдието. Махнаха ББ, сега цялото внимание се съсредоточава върху прокуратурата. Малко не се ли усещате, че ни връщат в соца???
15.
До 8
13.12.2021 11:26:53
1
10
Ти явно си от тези, които иска да продължаваме да тънем в мизерия -> какви опорки - това са ОЧЕВАДНИ ФАКТИ, прокуратурата прикрива кражби за много милиарди. Явно не си ходил в средна Европа, да кажем с по-нисък стандард каква е средата ->някъде да има дупки, нагънати магистрали, липса на тротоари и това са само най-елементарните неща. С парите отпуснати от Европа трябваше да имаме китна, спретната модерна държава (например както Ирландия най-бедна в европа - виж сега къде е и как изглежда). Статията е внушаваща. Флагман неслучайно публикува по този начин - внушава че това което говорят очевидно обвързани хора е истина.
14.
Като
13.12.2021 11:09:22
1
10
Биха хората зад колоните,нищо.
Сега,като си гледат работата, плачат господа прокурорите.
Как тъй?
13.
Споко
13.12.2021 11:06:50
1
9
Новото КПКОМПИ ще ги закове тия шушуминги.
То друг начин няма.
12.
Хемус
13.12.2021 11:05:21
0
10
КОЙ възпрепятства проследяването на паричния поток?
11.
Изключително объркано
13.12.2021 11:04:46
1
10
написана статийка ...
Предполагам, който я е написал и сам не си я разбира ! Защото така написана излиза, че ГДБОП иска да направи така, че вкараният зад решетките да бъде пуснат !
Нали прокуратурата се е съгласила с мерките извършени от ГДБОП и ги приела за законосъобразни ?!
Какво тогава се е канила да протестира прокуратурата, та шефа на ГДБОП е искал от прокурора да не го протестира и да "приеме" искането на защитата ?!
Какво може да иска защитата на заловения апаш освен да го пуснат по живо по здраво ...?!
10.
Прилича ми....
13.12.2021 11:00:54
4
10
Прилича ми на следното:
Ченгетата са обещали на този по леко измъкване, ако издаде ирачите в сянка!Стандартна ситуация .
Прокуратурата явно не иска това?
Ясно е ,че този есамо бушона. Много хора с власт ще искат да изгори само този бушон!
9.
до бореца...
13.12.2021 10:53:30
14
4
Много си смешен... човекът искал да говори, а като видял прокурорите и се отказал да разкаже как носил на ББ чувалите с парите...
Като чета подобни коментари и спирам да се чудя как избраха тези мошеници от ПП и ИТН...
8.
До 1
13.12.2021 10:47:47
2
11
Случайно да ти прави впечатление, че в текста са основно цитати, а не разсъждения на автора на статията? Като пишете коментари, поне ги пишете с някаква умисъл, а не просто да повтаряте опорки...
В случая шефът на ГДБОП явно е бил притеснен от нещо за да реагира толкова елементарно. Другият вариант е да си е помислил, е сме се върнали в годините преди 10-и ноември...
7.
Фен на Джугашвили
13.12.2021 10:47:35
2
7
Ах, Джугашвили! Колко си необходим днес. Само ти може да оправиш нещата. Да загладиш грузинския мустак и да ги изправиш пред стената за разстрел всички тия айдуци - прокурори, политици, обикновени тарикати и крадци...всичките са за 7.62 мм.
6.
Hahа
13.12.2021 10:47:29
1
12
за един джойнт ако беше вече щеше дае вутре ама за 56 милиона дом. арест
5.
Freedom fighter
13.12.2021 10:42:15
0
15
Когато има данни, че крайният получател на тези пари не е самия обвиняем е редно да се продължи разследването за да се стигне до върха на пирамидата, явно от прокуратурата са решили, че този трябва да вземе присъдата независимо, че желае да свидетелства срещу по-висшестоящи в схемата. Прокурорите да си посипят главите с пепел и да започват да работят, защото за всичко това ще им се потърси сметка един ден, Гешев няма да е вечен на този стол и след него ще хвърчат много глави на замесените по тези случаи прокурори. Обществото иска справедливост и колкото да се опитвате да прикривате кохортата на Борисов и Пеевски няма да успеете. ,,Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време"
4.
Селянин
13.12.2021 10:33:10
0
17
Каквото и да говорят, за колкото и статии да платят, няма никакво значение.
Защото ако наистина работиха, нямаше да има над десет милиарда несъбираеми данъци, половината болнични да са нереални, половината телкове да са нереални, колите да не минават реален технически преглед, половината дървесина да се сече незаконно и едни и същи фирми да печелят държавните поръчки на двойни от нормалните цени. Да не говорим, че почти всички собственици на луксозни автомобили и имоти са социално слаби и от години работят на загуба.
3.
Българин
13.12.2021 10:30:10
2
18
Какво значи ,,притискан''??? От всеки,който е крал и е замесен трябва да се търси отговорност и да бъде ,,притискан''!!! Ине само това,теябва и да се върне откраднатото и конфискация на имоти!!!
2.
Закривай
13.12.2021 10:29:30
5
24
Прокуратурата по времето на цацата а сега и на каскета се превърна в престъпен синдикат, който рекетира неудобните, мачка който не си плаща и съответно държи чадър над крадците от герб и дпс.
1.
Берчев
13.12.2021 10:15:21
10
38
Много интересна статия. Трябва да си многф извратен да вярваш на Гешев и компания. Наистина това граничи с национално предателство. Истината е очевадна -> Гешев, специалиста по извънсъдебните сделки (май няма нито една реална присъда в кариерата си) всячески сега се опитва да прикрие, кои са всъщност организаторите на тази кражба. То не че не е ясно кой е, но все пак трябва до истината трябва да се стигне с реални доказателства и свидетели. Очевидно задъжаният е един от бушоните. Долна статия - който я е написал тряба да се замисли за какво се бори, има ли деца, внуци, защо иска да продължаваме да живеем в мизерия...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори