×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избираме президент и Народно събрание


Избираме президент и Народно събрание
Според предварителните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) избирателите по списък са 6 708 189 души.
Тема в развитие
Объркване с машините или личен избор: 3332 от Бургаско са гласували само за президент, отказали са вот за НС ЦИК ще глоби Кирил Петков за агитация в изборния ден Шокиращо ниска избирателна активност в ромското гето на Бургас (ВИДЕО) Избирател блокира машината в СИК 212 Севим Али: Гласувах за единството на нацията Внимавайте! Вижте коя е често допускана грешка с машините Лозан Панов: Последните 7 години добре научих начините, по които действа задкулисието Цветан Цветанов: Всички политици трябва да работят за доверието в избирателната система Моторът на ГЕРБ във 2 МИР Жечо Станков: Да запазим Бургас като стратегически регион за България ГЕРБ: Общинският съветник от Айтос Георги Янев нарушава Изборния кодекс Бойко Борисов: Искаме да спрем "промяната" всеки понеделник да се тегли по половин милиард и да не знаем за какво са Полиция респектира кмета на поморийското с. Бата пред дома му! Иван Алексиев: Терорът над нас продължава! Ива Митева: Днес българските граждани не трябва да забравят, че държавата е всеки един български гражданин Проф. Анастас Герджиков: Гласувах, за да има истински държавници Живко Табаков: ИБГНИ отново ще бъде парламентарно представена и ще работим за всеки поет ангажимент Към 11 часа: 8,9 % вече са гласували в Бургаско Придружители в руенското село Зайчар гласували от името на неграмотни Три машини в Бургаска област отказаха Жена изяде разписката от машината, след като гласува Христо Иванов: Решаващо важно е да имаме правителство след тези избори Мустафа Карадайъ: Служебният кабинет счупи доверието в честността на изборите Корнелия Нинова: Гласувах за президент-обединител Румен Радев: Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи Лидерът на почтеността Кирил Петков обяви директно за кого е гласувал Избираме президент и Народно събрание Избираме президент и парламент, 12 990 секции в страната отворени
виж още
скрий
14 Ноември 2021, Неделя, 07:12 ч.
Автор: Флагман.бг

За двата вота се гласува с една машина и с една карта, като избирателят може първо да посочи дали ще упражни правото си на глас и в двата вида избори или само в един от тях

Днес гласуваме за президент и вицепрезидент и за народни представители.

Парламентарните избори са предсрочни и са третите за 2021 г., докато президентските са редовни.

За двата вота се гласува с една машина и с една карта, като избирателят може първо да посочи дали ще упражни правото си на глас и в двата вида избори или само в един от тях.

Според предварителните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) избирателите по списък са 6 708 189 души.

Както и на 11 юли гласуването в секциите с 300 и повече избиратели в страната и чужбина ще е само и единствено с машини. Гласуването ще става в 12 990 избирателни секции в страната и в 750 зад граница, които се намират в 68 държави. В чужбина най-голям е броят на избирателните секции във Великобритания - 132 секции, Турция – 126, Германия – 82, Испания – 69, САЩ - 55 секции, Гърция – 26.

Изборният ден отново започва в 7 часа и ще завърши в 20 часа. Ако след този час пред секциите все още има чакащи да подадат своя вот, гласуването може да бъде удължено до 21 часа.

Изборният ден в чужбина започна в 20:00 часа българско време на 13 ноември (7:00 ч. местно време на 14 ноември 2021 г.), когато избирателната секция в Крайстчърч в Нова Зеландия отвори врати за българските граждани, които желаят да гласуват в изборите за президент, вицепрезидент и за Народно събрание, информира Министерството на външните работи.

Това е първата секция зад граница, в която започна изборният ден. Два часа след Нова Зеландия започна и гласуването в Австралия.

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, където изборният ден приключва в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г.

Кандидатпрезидентските двойки, регистрирани за изборите за президент и вицепрезидент, са 23.

Общо 27 партии и коалиции са издигнали кандидати за депутати, а номинираните за народни представители са 5 067.

Регистрираните социологическите агенции, които обявяват прогнозните резултати в края на изборния ден, са четири.

ЦИК трябва да обяви резултатите от президентските избори до 16 ноември. Ако има балотаж, той ще е на 21 ноември.

Срокът за обявяване на получените гласове и броя на депутатските мандати за всяка партия и коалиция е 18 ноември, а имената на народните представители трябва да бъдат обявени до 21 ноември.

На тези избори карантинираните заради COVID-19 ще могат да гласуват с подвижни избирателни кутии, които ще обикалят по адресите.




0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори