×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

1500 студенти викаха: „Мафия” заради спортната база в Несебър


1500 студенти викаха: „Мафия” заради спортната база в Несебър
Машинациите на уволнения съдия Вълков разпалиха в студентите гнева, че фалшиви реститути искат да заграбят базата им
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Април 2011, Четвъртък, 14:32 ч.

Студенти от НСА протестираха пред Министерския съвет срещу посегателствата над апетитните земи край морето

Близо 1500 спортисти от Националната спортна академия „Васил Левски" крещяха под прозорците на министъра на правосъдието Маргарита Попова: „Искаме си базата!", съобщи News.bg.

Студентите, начело с ректора на спортния ВУЗ проф. Лъчезар Димитров (виж ексклузивно интервю с него), се събраха пред храм-паметника „Св. Александър Невски", откъдето тръгнаха за правосъдното министерство. Изключително шумният протест се придвижваше по улиците на София с крясъци „Мафия", а участниците носеха българското знаме и флага на НСА, както и плакати с надпис: „Съдът гарант за справедливост"; „Стоп на посегателствата над базата в Несебър". Протестиращите обявиха, че искат феър-плей и заявиха, че ще се борят за победата.

Ректорът проф. Лъчезар Димитров заяви пред журналисти, че мастити адвокати се опитват да изкарат арестувания председател на бургаския административен съд Атанас Вълков много добър човек: „За мен той не е магистрат, а крадец", обяви Димитров и допълни, че това е такава наглост, каквато не можем да си представим.

Днес съдия Вълков бе освободен като шеф на Административния съд в Бургас с пълно единодушие.

По думите на ректора, съдия Атанас Вълков е показал фалшификаторските действия, които се извършват с базата. Той посочи че се очаква решение на парламента за съдбата на базата на НСА в Несебър. „Всички глупости, които изговориха днес някои реститути в Бургас, са абсолютни измислици", категоричен е ректорът. Той посочи, че ръководството на НСА иска да запази базата и допълни, че ако бяха искали хотели, щяха да ги построят за тези 12 години. Преди дни ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров даде ексклузивно интервю за „Бесове”. Виж тук.

„Тези хора с порочни мафиотски практики тихо и полека събарят правителствено решение", коментира още Лъчезар Димитров. Министър Маргарита Попова слезе при участниците от шумния протест и пред тях заяви: „Тези хора протестират справедливо и аз напълно ги подкрепям". Тя посочи, че застава зад исканията на НСА.

Припомняме, правителството обяви Водната учебно-спортна база на Националната спортна академия "Васил Левски" в Несебър за обект с национално значение.

С решението на кабинета 135 дка на комплекса ще могат да бъдат обособени и отделени с ограда, за да се попречи на всички, които имат реституционни претенции да извършват строителни дейности.

Преди десет години към част от тези земи са имали претенции трима реститути, днес техният брой е набъбнал на 39.

Ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров допълни, че е сезирал прокуратурата за всички претенции на реститути за части от територията на спорния комплекс.

Базата представлява комплекс за изучаване на морски видове спорт и е разположена на площ от 135 декара. В комплекса има 14 спортни площадки, самостоятелен плаж и повече от 80 морски съда от всички видове и класове - ветроходи, моторници и гребни лодки.


В категории: Несебър


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
katinka
17.04.2011 08:33:03
0
1
За медиите има една гледна точка.Проф. Димитров пропусна да спомене че преди седмица поиска среща със собствениците с предложение да бъдат обезщетени на друго място.Професора присъства на срещата заедно със строителни предприемачи готови да инвестират.За какво са им на студентите 135 декара за водни спортове?Дупки ли ще копаят?Собствениците си имат нотарялни актове и си плащат данъци.И ако толкова им трябва терена да го вземат,но да го платят на пазарни цени.И къде потъна безумната заповед на министър Плевненлиев - № РД 02-14-333/02.03.2010,която гласи,че същия заповядва да се изготви ПУП върху частни терени.Целият им протест мирише толкова ,колкото намеренията им,за съжаление се манипулират и медиите и студентите.
3.
човек
16.04.2011 15:11:42
0
1
Там няма частни имоти.
Рестируцията в Равда е незаконна както в частта Национална спортна база, така и в останалите "разпределени" на частници от поземлената комисия държавни земи.
2.
човек
16.04.2011 15:11:41
0
1
Там няма частни имоти.
Рестируцията в Равда е незаконна както в частта Национална спортна база, така и в останалите "разпределени" на частници от поземлената комисия държавни земи.
1.
koko
16.04.2011 14:37:07
0
0
Студентите да помолят бабите и дядовците си да подарят техните земи на НСА,не да имат претенции към чужди имоти.
Частната собственост енеприкосновена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов
Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори