×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парите от шапа стават на апартаменти в Бургас!


Парите от шапа стават на апартаменти в Бургас!
Голямо Буково, но м.г. пролетта, селото досега бе известно с живеещия там канибал Николай Гьоргов
19 Март 2011, Събота, 18:49 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Изключено е да има зараза в Голямо Буково, това е единственият затворен обор по специален образец, казва зам.кметът на община Средец Динко Иванов

Шапът, който е открит в земеделската кооперация „Единство“ между селата Голямо Буково и Кирово, община Средец и докладван от аграрното министерство днес по обед, много намирисва на поръчка. С тези думи източник от бранша се обърна към Besove.Com, опитвайки се да насочи вниманието ни в друга посока. Министър Мирослав Найденов съобщи, че шапни са 143 говеда – крави и телета и те ще бъдат умъртвени по най-бързия начин. Утре ще заседава областната епизоотична комисия в Бургас, за да реши какви мерки ще взема оттук нататък. „Най-вероятно заразата е пренесена от диви животни по границата“, каза шефът на новосформираната Агенция за контрол на храните д-р Димитър Германов. Но това не отговаря на истината, защото Германов очевидно не е стъпвал на мястото, където е открит вирусът.

Действително този район от Странджа гъмжи от дивеч и е напълно възможно той да пренася от турската граница, намираща се на около 15 км, проблемът е обаче, че животните на тази кооперация изобщо не са напускали оборите!

Ето какво каза пред Besove.Com зам.кметът Динко Иванов:

Откъде дойде този протокол с положителна проба, министър Найденов?

В Царевска община завинаги приключиха с поминъка, защото разбраха, че няма смисъл, същото ще направят и с нашата община


- Г-н Иванов, какво ще правите сега?

 Зам.кметът на Средец Динко Иванов


- Шокиран съм, уведомиха ме малко преди да ми позвъните за утре в 11 часа да присъствам на заседание на областната епизоотичната комисия. Но това, което чувам е немислимо, невъзможно е!

- Чий е този обор?

- Това е заграждение, което е към земеделската кооперация „Единство“ в Голямо Буково, председател е Никола Стоянов. Стресиран съм, защото седемкратно са вземани проби от нашия район и не бяха открити никакви индикации за заболяване – всички проби, които се вземаха нито веднъж не са били съмнителни. Последно са взети проби за референтната лаборатория на Европейската комисия преди около 20 дни, целта беше да се каже от нашите партньори, че Странджа е чиста от шап. Неофициално ние имахме уверение от страна на националния щаб за борба с шапа, че ще се спре карантината, че нямаме проблеми и че остава само ограничението за придвижване, т.е. да няма движение от нашата община към вътрешността на страната, но никой не ни даде индикация, че имаме шап. Пълен стрес!  Всички запопеди досега -  от областния управител, от министър Найденов, от наша страна бяха „до второ нареждане – докато издадем заповед да се вдига забраната“. И ние всяка секунда чакахме тази забрана да се вдигне, а тя каква стана?!

- След като избиха животните в Кости, Царевска община, им дадоха пари, и на вас ще дадат. Защо се тюхкате?

- Вие, госпожо, имате ли представа за 4 месеца колко щети претърпяхме. В Кости, Царевска община, избиха животните, овъзмездиха хората, някои дори си купиха с парите апартаменти в Бургас и се отказаха завинаги да гледат животни в Странджа, но нашите щети са косвени и никой не ги виждаше досега. Животните са затворени и хората не бяха подготвени за това, бяха оставени на произвола на съдбата. Животните отслабнаха, защото не се извеждат на паша, в балкана нямаме фуражи, защото не сме арендатори на земи, много измряха, други родиха мъртви приплоди или недъгави, които измряха. Да дойдат да видят какво става тук! А ние чакахме час по-скоро да вдигнат забраната, за да изкарат хората животните на паша. Казваха ни: „Останете на изчакване, чакайте последния протокол“. И сега се появява протокол от проба, която е положителна точно от стопанство, което е в стриктно заграждение. Това е първото заграждение в Странджа, построено по уникален образец. Наши специалисти ходиха по тоталитарно време в Нова Зеландия да изучават техния опит,  Георги Йорданов – бившият секретар на ОК на БКП по земеделието – жив и здрав е, в Бургас е, питайте го да ви каже е как е строен този комплекс. Там са 130 животни, които са заградени, те не ходят по полето, като кравите от Резово и Кости биволите от Турция да се срещат на границата. Има нещо, което е мнтого обезпокоително!

В категории: Средец


3
Коментара
Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
3
Коментара по темата
3.
човек от народа
28.03.2011 10:50:12
0
0
Кмета на с.Кости се е похвалил,че благодарение на шапа ще си инвестира парите в апартамент в Бургас.Самият той е чакъл такъв момент,за да вземе пари на куп,иначе никога не би продал всичките тези животни,защото е нямало кой да му ги вземе на исканата от него цена.Той каза още,че от това по голям касмет едвали е имал.
2.
баба Буна
21.03.2011 09:57:22
0
0
Неверници, такива. Анатема ! Щом е казано от министър на ГЕРБ- значи е вярно. Има шап и толкоз. Козирувате и изпъпълнявате!
1.
сведущ
20.03.2011 19:51:33
0
3
темата ме интересува, действително има някаква логика в това, което казва човекът от Средец - заместник кметът Динко Иванов, досега никой не е се е замислял за косвените загуби на хората
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори