×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не убийство, а лекарска грешка била смъртта в дискотека "Хелп"


25 Януари 2011, Вторник, 12:29 ч.

Няма убийство, а лекарска грешка, категорични са гардовете на несебърската дескотека “Хелп”
Там преди повече от 3 години намери смъртта си 24-годишният иракски кюрд с шведски паспорт Барзан Ариф. Приятелят му Джалал Хюсеин /26г./, с когото заедно дошли в заведението, пък се отърва с по-леки контузии.

Като обвиняем за извършеното престъпление бе привлечен охранителят Ясен Минев. След приключилия процес през март 2009 г. , наблюдаващият случая прокурор Весела Пеева сключи споразумение с гарда 3 години условно.

 Делото обаче бе върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане по същество. Мотивите на висшите магистрати са, че споразумението протеворечи на морала. Обвинението бе по чл.124 от НК – за убийство по непредпазливост, следвние на умишлено нанесена телесна повреда.

 Днес обаче процесът бе вече по най-тежкия член от закона – 116 - за умишлено убийство по хулигански подбуди и на лице в безпомощно състояние. За този текст се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор – с или без замяна.

 Според гардовете на дискотеката обаче Барзан е починал заради немарливост на лекарския екип. “Бяха адекватни, обадих се на полицията, а после извикахме линейка. В колата, този, който почина по-късно нападнал медицинската сестра с ключовете си. След повече от 10 часа, като се обадих в болницата, той беше добре”, заяви пред нашия екип Иван Пиков – шеф на охраната на заведението.

 Той се консултирал впоследствие с лекари, които му обяснили, че е трябвало да се направи дренаж на гръдната и коремната кухина на Барзан, за да бъда спасен. Вместо това обаче, той е бил изписан, а часове по-късно починал.

 Няма обаче кой да направи такава експертиза, за да го докаже, коментираха колегите на подсъдимия Ясен Минев пред съдебната зала.

 Те чакаха повече от два часа, докато съдът обсъди процедурата, по която ще се води делото.

 Магистратите са изправени пред заплетен казус.

 Процесът продължава.

 Инцидентът

 Мелето се е разиграло към 2.25 часа на 16 юли 2007 г. Пет минути по-ра­но два­ма­та чуж­ден­ци стиг­на­ли в дис­ко­те­ка­та, собс­тве­ност на об­щин­ския съ­вет­ник Ве­не­лин Та­шев. Ле­тов­ни­ци­те дош­ли в стра­на­та ни с гру­па от Шве­ция на 11 юли. Спо­ред по­ка­за­ния­та на пер­со­на­ла два­ма­та мла­ди мъ­же би­ли пия­ни. Раз­бу­та­ли ос­та­на­ли­те по­се­ти­те­ли на за­ве­де­ние­то, опи­та­ли се да зае­мат мес­та­та им, кои­то пред­ва­ри­тел­но би­ли за­па­зе­ни. Пос­ле вдиг­на­ли скан­дал. Оче­вид­ци твърдят, че ви­де­ли как еди­н от чуж­ден­ци­те из­ва­дил нож. То­га­ва се на­ме­си­ла ох­ра­на­та. Гар­до­ве­те из­ви­ли ръ­ка­та му, взе­ли но­жа и из­ве­ли ту­рис­ти­те от за­ве­де­ние­то. Там за­поч­на­ла но­ва схват­ка - чуж­ден­ци­те из­ва­ди­ли ме­тал­ни бок­со­ве.

 На вхо­да на за­ве­де­ние­то са пос­та­ве­ни обо­зна­чи­тел­ни та­бе­ли, заб­ран­ява­щи внас­яне на оръ­жие. Въп­ре­ки то­ва, ле­тов­ни­ци­те са ус­пе­ли да вне­сат в за­ве­де­ние­то сгъ­ваем нож и ме­та­лен бокс. От ох­ра­на­та счи­тат, че хлад­ни­те оръ­жи­я са би­ли скри­ти в обувки­те им, за­то­ва ме­та­ло­де­тек­то­рът не ги е зас­якъл. “А­к­о гар­до­ве­те не бяха се на­ме­си­ли мо­же­ха да пос­тра­дат не­вин­ни хо­ра. За­то­ва се е на­ло­жи­ло ох­ра­на­та да упо­тре­би си­ла”, твърдят от пер­со­на­ла на за­ве­де­ние­то.

 Смър­тта на Ариф е нас­тъ­пи­ла в ре­зул­тат на гръд­но-ко­рем­на трав­ма, каз­ват ле­ка­ри­те. Бар­зан има вът­реш­ни кръ­воиз­ли­ви и мно­жес­тво кон­ту­зии по тяло­то и гла­ва­та, фрак­ту­ра на че­ре­па, ув­реж­да­ния по вът­реш­ни­те ор­га­ни - всич­ки­те при­чи­не­ни от уда­ри, е зак­лю­че­ние­то на съ­деб­ни­те ме­ди­ци.

 Ясен Ми­нев не от­ри­ча, че ска­чал вър­ху кюр­да. Кад­ри­те бяха из­лъ­че­ни в на­цио­на­лен ефи­р, а по-къс­но пре­да­де­ни и на раз­след­ва­щи­те влас­ти.


В категории: Темида


1
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
1
Коментара по темата
1.
MBAL
22.07.2011 09:05:31
2
3
И мутрите станаха специалисти по лекарски грешки. Накъде отива този свят?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори