×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Много лошо: TUI канселира до края на юни за британци много държави от жълтия списък, сред тях е и България


Много лошо: TUI канселира до края на юни за британци много държави от жълтия списък, сред тях е и България
Португалия е единствената популярна дестинация, включена в зеления списък на Великобритания, до края на седмицата ще се възстановят полетите до Испания 
26 Май 2021, Сряда, 18:39 ч.
Автор: The Irish Sun, превод: Красимира СЛАВЧЕВА 

Ето и най-добрите туристически оферти за чужбина за тази седмица

TUI канселира още почивки до края на следващия месец поради отпадането им от зеления списък на Великобритания.

Фактът, че  Португалия е единствената популярна туристическа дестинация, включена в зеления списък, показва, че британците разполагат с много малко туристически места, освободени от рестрикции към момента.

Туроператорът информира, че почивките до фигуриращите в жълтия списък дестинации като България, Египет, Тунис, Капе Верде, Коста Рика, Доминиканска Република, Мексико и Мароко са канселирани до 27 юни.

Почивките до включената в червения списък Турция са също отложени до края на следващия месец, съобщава The Irish Sun.

TUI поясни, че отлагането на почивките се дължи на „ нарастващата несигурност“, последвала от рестрикциите на правителствената светофарен тип схема.

От TUI заявяват: „Ще осъществим директен контакт с всички потребители, засегнати от тези канселации и те ще могат да си възстановят напълно внесената сума или ще имат възможност за смяна за по-късна дата или алтернативна почивка и ще получат съответна booking компенсация.

Полетите до испанските острови ще бъдат възобновени по-късно тази седмица, а тези до някои гръцки острови от 7 юни.

Списъкът за пътуване, базиран на светофарния тип схема: Къде попадат някои  подбрани държави?

Очаква се хиляди британци да полетят към Испания по-късно тази седмица, след като страната обяви, че пристигащите от Обединеното кралство се допускат без каквито и да е ограничения.

За дестинациите от жълтия списък все още се изисква задължителна 10-дневна карантина при завръщане в UK  и правителството не препоръчва почивки в тези дестинации .

Говорителят на Борис Джонсън заяви: „ Нашата препоръка по отношение на държавите от жълтия списък не се е променила. Ние бяхме пределно ясни, че гражданите не трябва да пътуват до държавите от жълтия списък с цел почивка“.

От своя страна  миналата седмица Държавният секретар по здравеопазването Мат Ханкок подчерта, че гражданите не трябва да пътуват до страните от жълтия списък, освен при наличие на основателни причини.
Очаква се  още държави да бъдат добавени в зеления списък от 7 юни нататък, което конкретно означава Франция, Испания, Италия и Гърция.

Държавният секретар по транспорта Грант Шапс каза пред Financial Times: „ Не  мисля, че хората още дълго ще чакат добавянето на други страни  в зеления списък.“

Най-добрите туристически оферти за чужбина за тази седмица:
•    Почивки в Португалия, започващи от цена 131 паунда на човек-сега британските туристи могат да пътуват към страната
•    вземете билети за тематичен парк Юнивърсал Орландо за възрастни при цена, определена за деца
•    почивки в Гибралтар, започващи от 105 паунда на човек-страната е в зеления списък на Обединеното кралство
•    евтини почивки във вила в Португалия и all inclusive хотели
•    полети до Португалия през юни, започващи от цена 10 паунда
•    TUI стартира летни продажби с отстъпка 50 паунда за Португалия и 100 паунда за Гърция и Малта

Франция вече предупреди, че ще въведе рестрикции на Великобритания по отношение на пътуванията  заради индийския вариант на Covid , преобладаващ в страната и даже вече действа изискването за седемдневна карантина при пристигане, а също и за допълнителен  негативен  Covid тест.

Рискът от нови ограничения за пътуване идва дни след като Германия обяви , че на  британците се забранява  влизане в страната.

Ето защо много британци избират почивки във Великобритания, като миналата седмица  стартираха  екскурзиите и резервациите в хотелите при организираните туристи.

Вижте оригиналния текст на следния линк: https://www.thesun.ie/travel/7043587/tui-cancelled-holidays-amber-eygpt-bulgaria-turkey/
 


В категории: COVID-19


25
Коментара
25
Коментара по темата
25.
Това се знаеше отдавна
27.05.2021 08:33:02
0
2
И защо това да е новина?
Само министрите в боковото правителство не знаеха или се правеха че знаят и заблуждаваха обществото, че у нас всичко е цветя и рози. Само че другите държави не пасат трева. Без Слънчака ще сме като бедно село в северозападнала България. Добре че на юг от Черноморец ще има леко раздвижване, но няма да е по-добре от миналата година. Но пък втора поредна година Слъначака ще глътне вода. И големите инвеститори на кмета ги няма никакви... Но пък сега си имат оправдание. Ще кажат че не могат да дойдат и ще чакат да отмине пандемията. Помните ли колко време ни лъгаха, че имаме шанс да привлечем Фолксваген? С тия мантри предизборно ги помним, същите лъжи от преди 10 години. Всяка година уж ще е по-добър сезона и все по-големи инвеститори милиардери уж щели да пристигат. 12 години минаха от царуването на Герб и нищо. Каквото те могат да ни обещаят, никой не може да ни го обещае
24.
Петър
27.05.2021 06:24:23
2
1
Гулаг,
И, като ги съборят? Ще водиш на паша стадото безработни да дишат чист въздух, но с маска?
Къде е онзи идиот Кънев дето блещи глупости за 10 млн. туриста?
23.
Гулаг
26.05.2021 22:46:05
1
6
Супер. Събаряйте си мутренските хотели.
22.
Честито
26.05.2021 22:45:32
1
9
Честито ,тъпаци , сами си го направихте ,ама тия дето най-ревахте ,че няма ковид ся ще ревете най-много ,че нама туристи . Хак да ви е просто говедота .
21.
Чуждинеца
26.05.2021 22:40:55
4
8
Масово в чужбина България е забранена за посещение като най-рисковат дестинация . Хората гледат репортажи как тук ,че не се спазват никакви правила и няма как да дойдат . Да не са луди да дойдат на почивка и да починат за винаги .
20.
Хахах
26.05.2021 22:36:11
4
3
Е хората не се чипират и няма да видят турист . Прост прост най-прод си е българина .
19.
До 15
26.05.2021 22:34:42
3
7
Прекалено са просто да разберат истината която им казваш . Народ дето си мисли ,че го пръскат със самолет е обречен .
18.
Ко ко каза
26.05.2021 22:29:29
5
4
Бали ви казах ве ганьовци ,че няма да видите туруист докато не се научите да спазвате правилата , руснаците нямало да дойдат заради разбитата банда на шпиони а англичаните и германците защо не идват ? ЗАщото ви виждат колко сте прости и няма да дойдат .
17.
ТОМАС КУК
26.05.2021 21:30:11
1
3
Да започват подготовка за сезон 2022 ,боя,шпакловка,нови кенефи по стаите, мокета 8 санта , дивани ,спални нови ,да сменят батерийките на бравите ,да обучат камериерките на сухо ,има време да тренират , да лъснат плочките навсякъде ,щото са старички много , осветление ,храна да е ажур конте

и туристите идват на почивка

не да се ядосват от мизерните хотелчета сега каквито са

айде ,чао ,че пътувам за портогалията
16.
Турист
26.05.2021 21:25:37
7
13
НЕ ИДВАЙТЕ В СЛ.БРЯГ
НЕ ИДВАЙТЕ В НЕСЕБЪР
НЕ ИДВАЙТЕ В СОЗОПОЛ
НЕ ИДВАЙТЕ НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ
ТУК ЦЕНИТЕ СА МНОГО ВИСОКИ
ТУК ПОРЦИИТЕ СА МНОГО МАЛКИ
ТУК ОТНОШЕНИЕТО Е МУТРЕНСКО
ТУК ЩЕ ВИ ОГРАБЯТ ИЛИ ИЗМАМЯТ
ТУК ПЛАЖОВЕТЕ СА ЗАСТРОЕНИ С БЕТОН
ТУК ВИ ЧАКАТ САМО НЕПРИЯТНОСТИ
15.
Сл.бряг
26.05.2021 21:06:08
13
11
Защото се оплаквате и обвинявате Бойко за руснаците, като това е политиката на Путин. Знаете ли колко руснаци искат да дойдат и да си продадат имотите, защото вече не им е изгодно. Всички се оплакваха от "строгите мерки ". Плюехте НОЩ, а в Гърция всички дори не излизаха от дома без СМС. В Германия все още има вечерен час в много области, в магазин се влиза само с отрицателен тест. Излязоха ваксините, в България има зелени коридори , но интереса за ваксиниране е слаб. Всички философстват и разбират от всичко. Гърците се мобилизираха и откриха сезона си. А на нас все някой ни е виновен.
14.
Германец
26.05.2021 20:41:36
1
11
Добро утро! Един месец сезон ще има , макар и слаб . Само не знам някой устройва ли го това и какви мерки ще вземат министерствата на туризма и външно... Всичко е политика и докато една Турция още през март си изпрати външния министър тук да преговаря за сезона нашите се изхвърляха по кабеларките че чакали по силно лято от 2019. Оказва се че отговорните дами и господа паразитират и потапят туризма и никой не им търси отговорност за лъжите,разходите и свършена работа.
П.С. И да не си помислите ,че германци ще дойдат преди юли?!
13.
*********
26.05.2021 20:32:29
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Good evening, добре ли е?
26.05.2021 20:30:55
1
21
Веднага да се обвини служебния кабинет, Радев и руските шпиони за това решение на ТУИ!

А каква е реалността?
Последният контакт на ниво правителство от наша страна към ТУИ като най-голям туроператор в Европа е от септември 2020. Не, не бъркате, септември 2020 г.! "Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с г-н Томас Елербек, член на Изпълнителния комитет на TUI Group"
Още стои на сайта на ведомството. Служебните не го махат, за да има сеир.

А с оглед на това, че госпожа бившия вицепремиер стана министър през юли или август 2020 - то този разговор ѝ е бил първи и последен с ТУИ. От там нататък те нея НЕ я вълнуват. А в техните очи, държавата България не се вълнува от корпорация ТУИ.

Но вие чакайте туристи от тях и бъдете здрави :)

П.С. А в табличката, която сте постнали, БГ я няма изобщо. Даже не сме в червената или оранжевата зона. По-скоро сме в зоната на кучия г*з.
11.
Българин
26.05.2021 20:25:50
9
8
Що пък да е лошо, много е добре без тия изроди и цялата еврогейска измет
10.
До6
26.05.2021 20:21:57
10
10
Пука ми на курс за пияните руснаци и англичани
9.
Лакардиите на кмета
26.05.2021 20:09:27
2
28
Кмете, ай стига повтаря само за някакви измислени инвеститори. Писаха ти по-долу, че те и сега си въртят бизнеса. А и как може някакъв елементарен склад да го пишете инвеститор клас А? Като чуя за инвеститори вече ме хваща саклета. Все едно Митю Пищова слушам да повтаря кибачета, мебапчета, фафли, 4000 бройки и т.н. Няма видим резултат за 12 години. Защо точно сега да ти вярваме? Приказката за лъжливото овчарче сме я чели. Когато наистина дойдат и открият поне 100 нови работни места, тогава се появявай и ми се хвали. Дотогава нямаш право да ни заблуждаваш с нещо, което си обещал преди 10 години и не си изпълнил. Но пък не се свениш да използваш предизборно тия лакардии всеки път, за не знам си кой път подред
8.
турист
26.05.2021 20:05:02
2
25
Бургаски окръг съвсем ще глътне вода това лято.
7.
7
26.05.2021 19:44:02
5
21
Айде по морето, нали руснаци не искате, англичаните само пиели, софиянци вдигали шум, най сетне ще си отдъхне те.
6.
Един нормален
26.05.2021 19:35:14
8
29
Добре, че Бойко Борисов изгони и руснаците, та ще е супер тази година по морето! На нас туризъм не ни трябва, защото ние сме велика промишлена сила и формираме БВП изцяло от индустрията!
Велик е Бойко и Шиши е неговия пророк!
5.
A-z
26.05.2021 19:33:50
5
10
Чудесна новина!
4.
Винету
26.05.2021 19:32:41
1
26
Няма заблудени туристи, няма заблуден персонал. Останаха само алчни пишман бизнесмени...
3.
Кьосев
26.05.2021 19:10:35
1
14
Боли ме... Члена!)
2.
Малоумникът
26.05.2021 19:01:26
4
31
Цялата народнополитика във всеки един българин,било то лелката на лавката,хотелиер,рестурантьор,кафеджия или какъвто ще да е,е :

Ако купя нещо некачествено за 10 лева и го продам на някой за 50 лева,то значи този човек е балък,идиот и т.н

Но всъщност от цялото това нещо идиота който е на загуба си ти,не човека дето е загубил 50 лева,той повече няма да се появи там,даже и ще разкаже на аверите си,да не им се случва същото нещо,не е като тука да остави аверите си да се набутат като него

Ко стана преди няколко години,нямаше персонал 2-3 години преди да няма персонал за 400 лева заплата се чуваха глупости от сорта на,махай са като искаш,за твоето място чакат още 10 човека

Сега същото е и с туристите,балъците свършиха,сега всички ще си сърбате каквото е надробено от вас

В цял свят бизнесмените са умни и работливи хора,само тука са кой от кой по-прост,злобен,завистлив и стиснат (с много малки изключения)

Айде с здраве,аз поради здравословни причини не успях да се разкарам от тази жалка държавица,но поне сега мога да се насладя на нещастието на боклуците и малоумниците
1.
Хахахаха
26.05.2021 18:59:11
1
11
Хахахахахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори