×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПСС: Ако имахме хеликоптер, Каролев щеше да е в болница 10 часа по-рано


11 Май 2021, Вторник, 20:00 ч.

Скрити камъни може да са причина за падането, смята Емил Нешев 

Акцията по спасяването на икономиста Владимир Каролев би била по-лесна и бърза при наличието на хеликоптер. Това каза Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

Той уточни, че акцията е била животоспасяваща, но е могла да бъде и много по-щадяща, както за пострадалия, така и за спасителите при наличието на хеликоптер, но за съжаление такъв сертифициран хеликоптер за такава дейност в България няма, предава днес.бг.

"Бихме спестили по-голямата част от времето, от носенето, но пак казвам – най-важното е, че самият пострадал щеше да е много по-бързо взет от терена, там, където се е случило нещастието, и в рамките на час – час и половина общо от излитане на хеликоптер, дори и подаването на съобщение, щеше вече да е в лечебно заведение, нали си давате сметка, че става дума за 10-11 часа по-рано“, уточни спасителят.

Емил Нешев подчерта, че всички страни в ЕС разполагат с хеликоптер, а единствено Хърватия в момента е в процедура по откриване на такава служба, като е въпрос на месеци да заработи и там подобна система – HEMS. "България е единствената страна, която е далеч от момента, в който да знаем, че дори и в перспектива ще се случи нещо", посочи той.

"Трудно може да се каже какво се е случило с Владимир Каролев - вероятната причина са условията на терена", коментира Нешев пред "Фокус".

"Най-вероятно е било твърдо или склонът е бил почти заледен. Наличието на много скрити камъни в близост може да е причина за падането, може да е закачил камък, който не се вижда отгоре, и това да го е разбалансирало, но не можем да сме сигурни, уточни Нешев. Големият проблем е, че Каролев е бил сам", категоричен бе той.

"Винаги, когато отиваме в планината, трябва да подхождаме с респект и уважение", припомни Емил Нешев.


В категории: Животът


13
Коментара
Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 5
13
Коментара по темата
13.
Смърфиета
12.05.2021 10:56:02
1
3
Веднага да се купи и достави хеликоптер, за да бъде спасен тоз боклук! На другите българи много им здраве! С какво Каролев е толкова ценен за Българската държава?
12.
Абе
12.05.2021 07:38:13
1
4
Референдума на Слави, не включваше ли, паразитите в парламента да станат 120?
11.
7887
12.05.2021 00:58:04
1
5
То още малко и цялата държава щеше да хукне да спасява агент Камен. хаха
10.
Иван
11.05.2021 23:48:31
0
9
Абе пари за хеликоптерИ нямаме, но пък имаме достатъчно, за да плащаме ЕЖЕМЕСЕЧНО на 240 некадърника, техните заместници и съветници и ПР и на техните ОСНОВНИ избератели - циганите.
9.
Сашко
11.05.2021 23:40:08
0
5
Разбирасе че е елементарно колежке, няма нужда да преливаме вода от 8 кладенеца в девети, Европа 2021 година сме и няма значение е дали си ти, аз Каролев или някой мухлясъл полузаспал държавен бюрократ...
8.
до 7
11.05.2021 22:12:13
5
6
Не се опитвай да изопачаваш нещата по такъв елементарен начин! Никой не е казал че няма нужда от медицински хеликоптери, както и от площадки за кацането им в ключови болници! От друга страна, да, аз лично не намирам че са най-подходящо използвани за събирането на чарковете на малоумници катерещи се където не им е работа.

Освен това, хората се дразнят защото тази е може би 4-та или 5-та статия за изключително важните чаркове на г-н "икономиста"! И в най-големите безочия трябва да има малко мярка, но флегмите не могат да схванат тази концепция, и в резултат на това ожесточената им пропаганда дава точно обратен резултат! Ако бях на господарите им, направо бих ги разкарала, защото не си изпълняват задачите качествено.
7.
Сашко
11.05.2021 21:46:34
2
8
до Колегите по долу на които дори не им вдява в акъла че медицински хеликоптер е стандарт за спешна помощ а не прещявка на заможната прослойка, преди няколко години като гост на приятели в Европейска държава (срещу която е навик да се плюе заради либералните си разбирания и закони) останах врещен как посред пладне медицински хеликоптер кацна в оживен парк и букнвално евакуира за минути някаквъв млад мъж, предполагам човешки живот беше спасен.... по нашенски ще звучи- тоя тъпанар кво е правил по обед в парк???
6.
Колко дни и защо
11.05.2021 21:20:30
4
7
ще ни занимават с някой си който си е търсел белята и си я е намерил...?! Какво му е толкова важното на "икономиста"? Или просто нямат други лакардии за разтягане и трупове за влачене?
5.
Кондйо
11.05.2021 21:20:11
2
7
Такива като каролев имат пари да дарят хиликоптер на държавата да да ама не
4.
Любопитен
11.05.2021 21:12:17
4
4
А ако тъпанара си беше стоялна шибания задник?
3.
Сашко
11.05.2021 21:10:45
2
8
Колеги 1 и 2, ХЕМС е за всички, от болната баба в странджанско до поредното меле на пътя...
2.
Да бе мирно седяло
11.05.2021 20:26:12
4
5
Не би болно и полумъртво бияло!
А бе Каролев и всички Баир будали, никой не ви е виновен!
А после претенции към държавата? То и Шумахер заради вашата глупост и полумъртъв!
1.
Като се обърне колата, пътища бол
11.05.2021 20:10:01
3
18
А ако не беше ходил извън пистите щеше да си е жив и здрав
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда  Вижте какви са обичаите Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева
Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори