×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бюджет 2020 за ж.к.“Меден рудник“: Паркинг пред Небостъргача, голям ремонт до бл.425 и Младежки център


Бюджет 2020 за ж.к.“Меден рудник“: Паркинг пред Небостъргача, голям ремонт до бл.425 и Младежки център
Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска и зам.-кметът по Европейски политики и околна среда Весна Балтина (вляво) представиха проекта за финансова рамка
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Януари 2020, Четвъртък, 20:38 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Ще се обнови и дворното пространство на ДГ „Делфин“, ще се проектира и ново РПУ в комплекс

Дългоочакваният паркинг пред Небостъргача в ж.к.“Меден рудник“ ще бъде изграден през 2020 година.

Това стана ясно при публичното обсъждане на проектобюджета на Община Бургас с жители на най-големия жилищен комплекс, провело се тази вечер в зала „Никола Станчев“.

Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска гарантира, че с приоритет ще се работи, за да се изгради подпорната стена и зона за паркиране пред емблематичната сграда. Това ще е последна стъпка преди получаването на акт 16 и край на една сага за 100-ина семейства, започнала преди десетилетка.

Общината още преди две години бе заделила 500 хил.лева за тези дейности, но постави условие на собствениците на апартаменти в билдинга – да се организират и завършат сградата. Това се случи едва в края на миналата година, след което от администрацията не забравиха за обещанието си, залагайки финансови средства за реализирането на този проект. От думите на Чанка Коралска стана ясно, че паркингът е приоритет за общината и ще се изпълни още през първата половина на тази година.

Ще има ли АКТ 16 Небостъргачът в ж.к."Меден рудник"? Топката е прехвърлена към Общината

Вторият по значимост проект е облагородяването и ремонтът на паркинга и зелените зони пред блок 425 в ж.к.“Меден рудник“.

Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев бе модератор на общественото обсъждане и посочи параметрите на проекта за бюджет - 303 млн.лева за 2020 година. Проблемите на ж.к.Меден рудник са сериозно застъпени в макрорамката

През тази година ще продължат дейностите по обособяването на център на ж.к.“Меден рудник“. В Община Бургас силно се надяват да спечелят проекта за Младежкия културен дом. Амбицията е още през 2020 година да започне строителството му и в края на годината да завърши.

В проектобюджета са заложени и средства за ремонт на двора на ДГ „Делфин“, както и проектиране на нова сграда на 4-то РУП, която ще се намира зад плувния басейн, в непосредствена близост до ромската махала. Идеята е тази година да завърши проектирането на сградата, а от следващата да започне строителството на новото полицейско управление.

Халид Аптараман, началник на Четвърто РУП-Бургас (вляво) е доволен, защото Общината ще разшири и системата за видеонаблюдение в комплекса. Новите камери са супермодерни и ще обхванат доста по-голям периметър

След като сградата бъде завършена, 4-ото РУП ще освободи корпуса на детската градина, който сега използва. Това от своя страна ще помогне за разширяването на забавачницата. Нещо подобно се случи преди години с 5-ото РУП в ж.к.“Лазур“.

Халид Аптараман: Новата сграда на Четвърто РУП в Меден рудник ще е до ромската махала, но Община Бургас трябва да ни помогне

Пряко свързани проекти с ж.к.“Меден рудник“ са подмяната на осветлението на бул.“Захари Стоянов“ и бул.“Тодор Александров“, както и обособяването на двете кръгови движения на бул.“Захари Стоянов“ и изграждането на локално платно. През 2020 година ще завърши проектирането на новия градски стадион, който ще се намира в комплекса, както и продължи работата по южния обход на ж.к.Меден рудник – от бул.“Ал.Г.Коджакафалията“ към главния път за Созопол.

В новия бюджет са предвидени и 4 млн.лева за инфраструктура на индустриалните зони. Основният акцент е разширението в района на ж.к.“Меден рудник“.

Добрата новина за живущите в зона „Г“ на комплекса е, че са допустими бенефициенти по екопрограмата на общината за подмяна на старите печки на твърдо гориво. Следващата седмица започва прием на документи. (Подробности тук)

Общинските съветници от БСП Чанко Мирчев(вляво) и Живко Господинов. На обсъждането бяха и Пеньо Мечков и Веселин Пренеров от ГЕРБ
Териториалният директор Магдалена Манолова анонсира, че предстои сериозна работа в комплекса през тази година

 


В категории: Меден Рудник


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
11
Коментара по темата
11.
а тьй
20.01.2020 22:23:35
1
1
тъз наща чанка ка са е барнала само ,а .блести като кераца на слънце ,бе ей
10.
крушкув
18.01.2020 09:53:21
2
1
Запомнете едно нещо един път завинаги:долу НАТО! Долу U$A! Колонизаторите вън!
9.
Кацикова
18.01.2020 02:50:58
0
2
Г-жо Коралска в Меден Рудник има и квартал, дали ви е известно? Нищо не е мърдало там от 50години. Никакво обновяване, площадки, озеленяване и бля, бля. КОГА? И тук данъци плащаме!!!!
8.
C 400
17.01.2020 16:53:15
0
5
Доколкото знам,изграждането на въпросният паркинг е задължение на инвеститора.Общината щяла да го изгради със собствени средства т.е. с пари на всички данъкоплатци. Аз не съм съгласен с моите пари да се спонсорира частна фирма!!!
7.
Коко
17.01.2020 13:05:37
0
3
А някакъв път и паркинг от Ка меса към 132-133 блок, или ще си остани тая свинщина? Кал, мизерия, Детски Площадки?
6.
Еейййй
17.01.2020 08:32:22
1
12
Ама Чанка е хубавааааааа. ......
5.
от Карнобат
17.01.2020 07:35:11
2
6
Питаме Чанка няма ли да си дойде в Карнобат да помогне за разкрасяването му
4.
brex
17.01.2020 05:57:57
2
4
само нискочели присъстват..
3.
Jiko
16.01.2020 21:28:39
1
27
Спрете да давате разрешителни на строителни фирми да строят кооперации ,ако в проектите им не са предвидени поне 80% паркоместа от общия брой на жилищата в самата сграда,правите си гавра с нервите ни
Пълен абсурд е -в нашия блок има 2 входа с 80 апартамента ,а има само 20 паркоместа ,какво правим с другите коли ,кооперациите са една до друга ,гледаме си г****ете вече и проблема не е само в м.р.
Заради данъците ли алчнеете и гледате да сме като в кочина
2.
Аз
16.01.2020 21:20:19
0
15
Бл.174 също си го довършихме сами собствениците. Направете и на нас паркинг. За едни може, за други не.
1.
За
16.01.2020 20:56:18
0
15
другите блокове няма ли инфрструкторен бюджет за асвалтирани паркинги и блокови пространства със градинки и трева , особенно е важна тая част за новия път през блатото. От страната на Твърдица иначе ще е като кърпени нови гащи ,проявете далновидност тоя път
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори