×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Честит празник, бургазлии! Очаква ни приказен Никулден (ПРОГРАМАТА)


Честит празник, бургазлии! Очаква ни приказен Никулден (ПРОГРАМАТА)
Най-красивата коледна елха в България ще грейне тази вечер в Бургас
Тема в развитие
Уникално! Бургас събра 6-месечния Николай със 101-годишния дядо Николай от ж.к.”Меден рудник” Георги Бостанджиев стана художник на годината в Бургас През фотообектива на Флагман.бг: Ето как Бургас отбеляза празника си (СНИМКИ) Бургас се готви да изригне в звук по случай своя празник (СНИМКИ) По стара традиция: Моряци хвърлиха венец в Черно море, владиката моли Св. Николай да закриля Бургас Губернаторът Вълчо Чолаков: Всички участваме в създаването на бургаското бъдеще. Да сътворим уникално произведение Стотици бургазлии са в центъра, вижте как градът посреща своя празник НА ЖИВО Бургас има петима нови почетни граждани На живо във Флагман.бг: Гледайте празничната сесия на ОбС, заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на Евгений Мосинов Кметът Димитър Николов: Няма друг град, който толкова масово да посреща празника си Честит празник, бургазлии! Очаква ни приказен Никулден (ПРОГРАМАТА)
виж още
скрий
05 Декември 2018, Четвъртък, 00:27 ч.
Автор: Флагман.БГ

Флагман.бг ще предава на живо от всички горещи точки на града

Бургас чества своя празник – Никулден. През целия ден във всяка една точка на града ще се усеща доброто настроение, тъй като от Общината са подготвили приказна програма.

Началото ще бъде дадено по традиция от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и бургаското духовенство от 09:00 часа в Катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий" със света литургия за благоденствието на Бургас.

И тази година черешката на тортата ще е концертът на площад „Тройката“. По време на шоуто ще бъдат запалени коледните светлини. Украсата тази година бе по-различна и със сигурност ще превърне града в приказка.

През целия ден Флагман.бг ще предава на живо от горещите точки на града.

Ето и цялата празнична програма:

6 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
НИКУЛДЕН


09:00 часа
Храм "Св. Св. Кирил и Методий"
Тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец
и благоденствието на Бургас,
отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий

09:30 часа
Заседателна зала при Културен дом на нефтохимика
Тържествено заседание на Общински съвет-Бургас

09:45-16:30 часа
Градинката до Часовника
"Моят весел Никулден"
С участието на:
ученически оркестър НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" с диригент Петя Тончева,
Рагтайм оркестър и група "Горещ пясък"
ул. "Алеко Богориди" /срещу Часовника/
Изложба "Бургазлии завинаги"

10:30 часа
Площад "Атанас Сиреков"
Ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг

10:45 часа
Градинката до Часовника
Освещаване на Никулденска обредна трапеза

Пунктове за раздаване на рибен курбан за жителите и гостите на Бургас
до Общината, к-с "Меден Рудник" до СУ "Петко Росен", Магазия 1

11:00 часа
к-с "Меден Рудник", до СУ "Петко Росен"
Празничен Никулденски концерт с участието на:
Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл,
Детска фолклорна група "Чинките" читалище "Св. Св. Кирил и Методий 1985",
танцови състави "Слънчо", "Младост" и "Ритъм"

Приморски парк, Моста
Демонстративно гмуркане с автентичен водолазен ретро костюм
Организатор: Клуб "Приятели на морето-Бургас"

12:00-16:00 часа
До Компаса, Археологически музей и Грамофона
Музикални изпълнения:
Квартет "Вива", квартет "Арте", Рагтайм оркестър
и групи "Горещ пясък", "Avalon", "Stiff bone" и "Euphoria"

11:30 часа
пл. "Атанас Сиреков" - ул. "Алеко Богориди" - Моста
Литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето
в памет на загиналите моряци и рибари

13:00 часа
Дружество на художниците - Бургас
Изложбена зала, ул. "Александровска" 22
Традиционна изложба на бургаските художници
Връчване на наградата "Художник на годината"
Обявяване "Бург на годината"

13:30 часа
Площад "Атанас Сиреков"
Златна снимка на имениците

14:00 часа
В градинката на Бившата втора поликлиника, срещу Транспортна болница, Асоциацията за културен обмен, с председател Николай Куюмджиев ще раздаде безплатна рибена чорба за всички. Гозбата на именика ще бъде осветена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

17:30 часа
Площад "Тройката"
Празничен Никулденски концерт
и запалване на коледните светлини
С участието на: Орлин Павлов, Група "P. I. F.", "Фортисимо"
и хор "Родна песен" с диригент Милена Добрева,
Камерен щрайх оркестър с диригент Цанислав Петков,
Бургаски духов оркестър с диригент Анастас Камиларов,
ПФА "Странджа" с художествен ръководител Марио Егов,
Балетна формация и тромпетен ансамбъл НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"-Бургас
Водещи: Тони Димитрова и Калин Сърменов

В категории: Бургас


1
Коментара
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 2
1
Коментара по темата
1.
Asas
06.12.2018 10:31:35
0
1
Най -готиния коледен базар е пред църквата Кирил и Методий .Скара греяно вино и вити кулаци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг"
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори