×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фирмите от автомобилната индустрия у нас: С Валери Симеонов сме! На него разчитаме да не пипат максималния осигурителен праг


Фирмите от автомобилната индустрия у нас: С Валери Симеонов сме! На него разчитаме да не пипат максималния осигурителен праг
Днес Валери Симеонов се извини на майките на болни деца, подчертавайки за пореден път, че е неправилно разбран
Тема в развитие
Вицепремиерът Симеонов се извини, парламентът отхвърли искане за изслушването му, ДПС настоява за оставка Протестът срещу Симеонов прерасна в цирк. Йоло Денев легна на жълтите павета Каракачанов е против оставката на Симеонов, който пък заяви: Не съм изрод, виждам, че децата са болни Валери Симеонов призова да се отмени контрапротестът в негова подкрепа: Не приемам формата на уличен натиск Има ли надежда за „Обединени патриоти“? „За” и „против” протестите с искане оставката на Валери Симеонов Бизнесът излиза на контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов Борисов: Няма да искам оставката на Валери Симеонов. Така са отредили българските избиратели Империята отвръща на удара: вижте за какво още се уговориха бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов Работодателите зад Валери Симеонов. Той: Човек не подава оставка, ако е казал истината Ръководителите на най-големите фирми у нас: Можем да изкараме 20 000 на Ларгото Започна контрапротест на инвалиди и на родители с деца-инвалиди. Вижте как разобличават „смелите майки“ Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ) Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов Работодателите искат спешна среща с Валери Симеонов утре. Възможен е и контрапротест срещу майките НФСБ: Позорно е да се използват деца с увреждания за постигане на комерсиални и политически цели! Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума Нинова и майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов
виж още
скрий
24 Октомври 2018, Сряда, 14:42 ч.
Автор: Флагман.бг

В становище на Аутомотив Клъстер България се казва, че вицепремиерът се отнасял с изключително разбиране към бизнеса

Най-голямото обединение на водещи компании у нас в автомобилната индустрия – Аутомотив Клъстер България, разпространи становище, в което се изразява тревога от социалното напрежение, застращаващи политическата и икономическа стабилност на държавата.

Ето и пълния текст на становището, подписано от председателя на УС Иван Михайлов и изпълнителния директор арх. Любомир Станиславов:

Уважаеми дами и господа,

С оглед на социалното напрежение през последната седмица призоваваме българското правителство и протестиращите социални групи да достигнат до консенсус без да застрашават политическата и икономическа стабилност на държавата.

Компаниите, работещи в аутомотив индустрията, са без съмнение сред най-бързо растящите в българската икономика. 3а по-малко от 10 години нашият дял от националния вътрешен продукт нарасна от 1% на 5%, като перспективата е в следващите 10 години да достигнем 8%. Това е резултат както на находчивостта и таланта на българските предприемачи и мениджъри в сектора, така и на уменията на нашите служители.

С тревога наблюдаваме ескалацията на напрежението през последните месеци в изпъпнителната и законодателната власт от една страна и исканията на майки на деца с увреждания от друга. Това напрежение се изостри особено през поспедните дни следствие на разменени реплики между заместник министьр-председателя по икономическа и демографска политика г-н Валери Симеонов и майки от гореспоменатата група.

Както българските, така и чуждестранните компании от аутомотив индустрията са изключително социално отговорни и поставят акцент върху екологичната и социалната устойчивост на нашия бизнес. Като такива, ние изразяваме разбиране и подкрепа към исканията на майките на деца с увреждания, както и тревога относно остротата на разменените думи.

Въпреки това, смятаме за особено опасно този проблем да ескалира до оставка на ресорния икономически вицепремиер и потенциапен разпад на управляващата коалиция.

Ресорният вицепремиер Валери Симеонов се е отнасял с изключително разбиране и е оказвал съществена помощ на аутомотив индустрията по отношение предизвикателствата в пазара на труда, административната среда и промените в данъчно осигурителната тежест. Приветстваме неговата ангажираност и критика към неочакваното увеличение на максималния осигурителен праг, което е пореден пример за липса на предвидимост в бизнес средата у нас. Подобни политики поставят под въпрос устойчивостта на стопанската среда и поставят под риск не само финансовите планове и разчети на аутомотив индустрията, но и възможността да разширим своите инвестиции, заетост и производствен капацитет.

Ето защо апелираме към изпълнителната власт, майките на деца с увреждания и лидерите на политическите партии в България да свалят създалото се напрежение, да акцентират върху приемането на постигнатия законодателен консенсус в полза и подкрепа на най-уязвимите членове на нашето общество и да осигурят нужната на бизнеса икономическа и политическа стабилност без подаване на оставки.

Като обединител на аутомотив компаниите се присъединяваме напълно към изказаната позиция от председателите на работодателските организации, че справедливото преразпределение на бюджетни средства може да бъде постигнато само и единствено след като този ресурс бъде изработен от реалната икономика, за което тя има нужда от подходяща иконгомическа, политическа и социална обстановка, характеризиращи се със спокойствие, предвидимост и разумно ниво либерализация на административната среда.

В категории: Политика


12
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
12
Коментара по темата
12.
*********
25.10.2018 09:24:27
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
25.10.2018 09:22:03
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Ка речи?
25.10.2018 08:12:11
0
5
Автомобилна индустрия? Какви автомобили произвеждаме? Освен фарове са чуждите и части за врати на чуждите, друго няма, ама иначе са индустрия, папата...
9.
до Ставри
25.10.2018 07:27:28
0
4
Не бъркай автоиндустрия с автотранспорт
8.
Мишо путака
24.10.2018 20:32:37
0
11
Явно бат Бойко им е набивал чемберите...Имало е : извини се бе!!!
7.
Пешо кура
24.10.2018 20:18:51
1
13
Вече става ясно кой са му били предизборните спонсори
6.
Я пак
24.10.2018 20:00:04
2
15
В България имало автомобилна индустрия ???? Верно ли бе! Че се просълзих.
5.
Ставри
24.10.2018 19:58:10
3
10
Като има толкова голям ръст, що не им вдигнат заплатите на шофьорите? Те ако вземаха хубави пари тук нямаше да ходят да въртят в Испания и Франция.Ставате смешни вече и е по добре да спете да се излагате! Всички знаем кой кой е...
4.
Робовладелци
24.10.2018 19:45:14
2
14
Дреме ми за чостните, чужди автомобилни индустрии, всички са експлоататори, рлобовладелци. Всички са българоубийци. Държавата няма автомобилна индустрия отдавна, никакви фирми и кожодери не ме интересуват
3.
baihui
24.10.2018 19:39:50
0
11
От цялата работа разбрах за какво се борят, но кои са не разбрах! Шушляци!
2.
X
24.10.2018 19:29:05
5
6
Искат да обръснат също и всички аутсорсинг и софтуерни фирми, които дават добри заплати и плащат реалните осигуровки. Първо трябва да направят реформи и да се съкратят излишните разходи и чак тогава, ако е необходимо да вдигат данъци.
1.
Мелодия на годината - 1972
24.10.2018 19:09:12
3
13
Пътнико свиден!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори