×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статисиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Мъж от Сливенско простреля с арбалет свой съгражданин
  • На всеки 10 минути един българин получава инсулт
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социален антрополог за биячите в Бургас: Такива екземпляри има в примитивните общества и гетата


Социален антрополог за биячите в Бургас: Такива екземпляри има в примитивните общества и гетата
В България още не може да изберем дали да сме гето или цивилизовано общество, каза Харалан Александров
Тема в развитие
Само във Флагман.бг: Кримигероят Карчо се опита да нахлуе с ударна група в бургаска дискотека След кървавото меле Димитър Колев пак е добре дошъл в „Сакса бийч”, всичко му е точно Димитър Колев се изправя пред съда за бруталния масов бой в плажна дискотека Само във Флагман.бг! Татуиран „Калашников“ издаде Карчо и аверите му за мелето в „Сакса бийч“ Само във Флагман.бг: Попчето вече е на свобода, съдия Захарин Захариев го освободи Експертиза заковава бандата на Карчо за мутренското меле в Бургас Театър на абсурда: Попчето иска свобода, за да прави деца (ОБНОВЕНА) Извънредно! Арестуваха Попчето след 3 месеца укриване Денка, майката на ОПГ-шефа Карчо, в съда: Пуснете го, вкъщи ми е уравновесен и спокоен! (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Петър Белото е сред закопчаните за наркотици вчера. Оказа се, че е бил пуснат на свобода преди месец Съдът пусна тихомълком Георги Карчев от ареста, Белото също е навън (ОБНОВЕНА) Попчето потъна вдън земя. Три месеца не могат да го намерят, а го издирват ченгета от цялата страна Карчо и Белото остават зад решетките, от Попчето няма и следа Само Карчо жали мярката си, засега. Окръжният съд я разглежда утре Съдът остави Карчо и Белото зад решетките, пусна Димитър Колев под домашен арест Карчо, Белото и Колев: Не сме участвали в никакъв бой, записът е фалшив Ще остане ли ударната бригада на Карчо в ареста? (СНИМКИ) В Съдебната палата на Бургас ще ври! Водят бандата на Карчо, предизвикала гангстерския бой в плажна дискотека Само във Флагман! Полицията светкавично арестува Георги Карчев – Карчо след мелето в плажна дискотека Социален антрополог за биячите в Бургас: Такива екземпляри има в примитивните общества и гетата Само във Флагман.бг! Кои са Карчо и Попчето, издирвани след масовия бой в нощен клуб Първо във Флагман.бг! Издирват Карчо и Попчето за зверското меле в плажна дискотека, другите двама остават в ареста Търсят още един за гангстерския бой (ВИДЕО) Акцията продължава! Криминалисти закопчаха още един от участниците в масовия бой в нощния клуб (СНИМКИ) ОД на МВР в Бургас предприе масови арести след кървавото меле в плажния бар (СНИМКИ) Брутално! Вижте кървавото меле в „Сакса”, Карчо и аверите му помитат за секунди друга компания (ВИДЕО) Ексклузивно! Лидер на свирепо нарко ОПГ арестуван за кървавото меле в Сакса бийч, полицията издирва други двама Само във Флагман.бг: Гангстерски екшън в плажна дискотека в Бургас! Ъндърграунд герой потроши мъж след масов бой
виж още
скрий
31 Август 2018, Петък, 13:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ние може да си позволим да се държим дивашки в България, защото знаем, че ще ни се размине, коментира той

Има човешки групи, за които е нормално да се сбиеш, когато нещо не ти харесва. Такива има в примитивните общества и гетата. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социалният антрополог Харалан Александров. Той влезе в студиото, за да коментира масовия бой в бургаски бар.

„Това е част от забавлението. Те с голям ентусиазъм се млатеха. Това се вижда от кадрите“, изтъкна той, а водещият добави, че излъчваните видеозаписи са от Флагман.БГ.

„В България още не може да изберем дали да сме гето или цивилизовано общество“, коментира Александров.

Водещият обаче изтъкна, че от заведението, в което стана масовият бой, са се разграничили от биячите.

„Държанието по този начин те дефинира като представител на ниските класи. Ние сме афективни същества. Еволюирали сме в продължение на стотици хиляди години и сме развили изумителната способност да потискаме земноводния си мозък, който ни диктува в момент на превъзбуда да нападнем или да избягаме. Възпирането на този порив се нарича управление на афекта“, обясни социалният антрополог.

По думите му, ключовата разлика между цивилизованото общество и гетото, е как се решават проблемите и спазват ли се правилата. В гетото няма правила, там всичко е чрез договаряне, уточни Александров.

Ние може да си позволим да се държим дивашки в България, защото знаем, че ще ни се размине, добави той.

Според социалния антрополог, в периода на прехода, България бавно се придвижва към цивилизованото общество.

Няма да стане с възмущение, няма да стане и със санкции. Ако примитивните методи станат непрестижни, хората ще се научат да управляват страстите си”, каза още Харалан Александров.



В категории: Животът


20
Коментара по темата
20.
БЪЛГАРИН
01.09.2018 15:21:41
0
1
СРАМНО Е ЧЕ ЖИВЕЕМ В ТАКАВА ДЪРЖАВА И НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМАМЕ , ЗНАЧИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ ТОГАВА ЗАЩО СЕ ВЪЗМОЩАВАМЕ
19.
До 8
01.09.2018 10:28:30
1
4
Само като ти гледам изказа веднага разбирам защо не са възпитани(меко казано)децата ни.Опитвайки се да направиш анализ (някскъв)на ситуацията проявяваш неувъжение към кмета като институция.Това се предава на децата ти и т.н.А тук случаят е точно такъв,а именно липса на рвспект към личността,институциите и обществото като цяло.И повярвай ми за този проблем далеч не носи вина(само)”кметчето”,както се изразяваш.
18.
:-) комисион ефенди
31.08.2018 17:00:59
0
7
Всичко идва от НАРКОТИЦИТЕкоито са под контрол на куkите и свободната продажба на анаболи стероиди
17.
ПРАВИЛОТО Е ЧЕ ????????????????????????????
31.08.2018 15:18:28
0
4
НАГЛОСТА Е ПЕЧЕЛИВШО ПОВЕДЕНИЕ///ВСЕ ОЩЕ В БГ.////ТЕЗИ МУТРИ СА РЕКЕТИРАЛИ ЗА ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ ЗАВЕДЕНИЕТО КАТО МЯСТО ЗА РАЗПОСТРАНЕНИЕ НА ПСИХО АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА . НА ПРАКТИКА ///А И ТОВА ИМ Е БИЛА ЦЕЛТА///ПОТЪРПЕВШИ//ГУБЕЩИ//// ОТ САНКЦИЯТА СА РАБОТЕЩИТЕ В ЗАВЕДЕНИЕТО––НО И ТЕ СА ВИНОВНИ ЗАЩОТО ОТ СТРАХ НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА.
16.
до 15
31.08.2018 13:44:22
0
12
Така е, прав си. Ама ако има общество и не толерира подобни индивиди - тях просто няма да ги има. В тази връзка - кой и как поущрява възпитанието на деца от културни родители, като след време децата им не виждат поприще тук в Бургас, чувстват се в не свои води и бягат от този заразен с хапове, наркотици, селяния и простащина град. Щом обществото толерира такива утрепки, значи те ще се множат и скоро ще се превърнат в норма на поведение. Само, където тази норма на поведение е на път да доведе след себе си само деградация, разпад и културен колапс за града ни. Град, с който преди години се гордеехме не заради лъскавите ( макар, че и там се компрометирахме след некачествените дейности)площади, улици и градинки, а с бургаския дух, шовинизъм и типичната за града ни поетична креативност и феерия от готини и широко скроени хора. Днес градът е представляван от батки без патки, пикли с джуки без грам женственост, завистливи, злобни и дребнави човечета...
15.
до 14
31.08.2018 12:19:48
0
9
Въпросните индивиди и пари нямат. Дават им ги или мама която “тайно” проституира така да се каже лапа пишки за някой лев или от таткото който хич не краде и усвоява. Уродите създават и възпитават уроди. Като нямаш акъл и ценз за пет стотинки няма как да създадеш и възпиташ вундеркинд.
14.
2XL
31.08.2018 11:45:53
0
11
Какво се очаква да се случи в общество в което:
- на пиадестал са "тунинговани златотърсачки" и "напомпани ММА бойци
-за да се забавляваш трябва задължително да си или пиян или надрусан(или за по-голям купон и двете заедно)
-всички човешки ценности се измерват в злато и пари и притежаването им в големи количества те извисяват над останалите
-
13.
hahahah
31.08.2018 11:33:15
1
10
Тия комични “мутри” дето с двайсе крошета не могат да реализират нокаут, който по принцип отнема до 3 секунди, ако ги издухам с гладкоцевката ще липсват ли на някой????
12.
До Hgd
31.08.2018 11:31:56
0
7
Напълно си прав. Всеки здраво мислещ човек след като завърши гимназия бяга да учи някъде и никога повече не се връща. Когато интелигентността срещне простотията - отстъпва. Затова не останаха читави хора.
11.
Smith
31.08.2018 11:25:37
0
10
Съдът е основния виновник за размножаването на подобни получовеци. Ако имахме съдебна система, героите от клипа щяха да правят свирки на мангалите в затвора, след като са цепили камъни през деня.
10.
хахаха
31.08.2018 11:08:09
0
13
Извинете, на кое клипче е боят?
Видях само скубане на ученички и странно-поклащащи се гумени меченца. Със сигурност никой от тях никога не е виждал истински бой....
Наслаждавайте се на демокрацията и на Евро-то - това са резултатите от тях - мамини травестити с объркани от мултимедията представи. Силни, когато обстоятелствата позволяват, телевизионни жертви, когато ги поставят на мястото им...
9.
....
31.08.2018 11:07:06
0
14
Бургас е много хубав град за живеене, но хората нестават! Факт!
8.
Hgd
31.08.2018 11:03:56
2
18
Проблема е там ,че това е масово , а не при един двама и така това държание започва да се приема за нормално. Преди седмица една подобна група ми сече пътя , но това явно не беше и достатъчно , и вместо извинение получих закани за бой. Не знам кой ги е възпитавал тези ама положението е мнооооого зле. И вместо да се инвестира в градинки и пътища,които след ефин дъжд ги няма , вземете някакви мерки за тези "явления" , че вече не се търпи, а кметчето само говори за някакви инвестиции, които така или иначе не се случват. Ако целта е да изгоните младите,интелигентни хора от този град ... Успяхте!
7.
полуидиот
31.08.2018 11:00:43
2
17
И някой ми разправя,че градът се развивал! Мутреещи анаболни пишлемета ще довършат и без това сриващия се имидж на най-добрия град за живеене.А някога наистина беше...
6.
Batkata
31.08.2018 10:53:52
12
6
Проблемът е друг , че Айтоските селяндури са дошли в Бургас и са си мислели че са на село да мутрееят 5-6 човека да дърпат жените на другите както обикновенно правят и да набият 1-2 и да им се размине , но в случая удариха на камък попаднаха на грешната компания изядоха шамарите и сега ревът като жени защото такъв бой до сега не бяха яли а е трябвало и ще го помнят ! А никой не казва че можеше да е друго да имаше 1-2 момчета които нямаше да реагират адекватно но да искат да защитят половинките си и да бъдат те набити тогава ми кажете кои щяха да са виновниците !?
5.
*********
31.08.2018 10:43:42
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
До Тито
31.08.2018 10:36:18
2
13
Проблемът не е ,че някакви утайки са се надрусали и сбили . Проблемът е ,че е посевместно . Просто този случай придоби огромна гласност.
3.
агент
31.08.2018 10:35:32
7
5
Това е исценировка за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавата
2.
Tito
31.08.2018 10:12:08
10
1
Za edna piqnska svada ebahti senzaciqta...
1.
Точно
31.08.2018 10:10:28
1
9
Градът на мутрите. Скоро се изнасям...70796
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Русите фурии са си лика-прилика Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Церемонията ще бъде днес от 16.30 ч., в експозиционен център „Флора“ Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори